Creatine

Creatine

Ben je aan het trainen om sterker te worden of oefen je voor sprints, dan kunnen je spieren wel wat extra energie gebruiken. Creatine verbetert je fysieke prestaties bij korte, explosieve oefeningen. Door extra creatine in te nemen, heeft je lichaam meer voorraad van deze lichaamseigen stof. Daardoor herstellen je spieren sneller na inspanning en zijn ze sneller klaar voor de volgende inspanning. Bij Decathlon is creatine verkrijgbaar in poeders of capsules, zo kun jij kiezen in welke vorm je het supplement wilt innemen.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 440 reviews

Creatine kopen bij Decathlon

Omdat het zo’n 6 tot 8 seconden duurt voordat je spieren energie halen uit koolhydraten en vetten, heeft je lichaam van nature een voorraad creatine om deze tijd te overbruggen. Deze voorraad maakt je lichaam zelf aan en haalt het uit voeding, voornamelijk uit vlees en vis. Als sporter moet je meer dan een kilo rundvlees of kip per dag eten om voldoende creatine uit je voeding te halen. Voor sommige mensen en diëten is dit niet haalbaar. Bij Decathlon kun je creatine kopen om extra van deze stof binnen te krijgen. Je kunt de creatine kopen in de vorm van poeder of capsules. Bij onze producten is het dagelijks innemen van de poeder in de portie van een afgestreken theelepel of vier capsules voldoende. Let erop dat wanneer je het supplement gebruikt, het extra innemen dan het advies niet leidt tot extra energie. Je lichaam neemt namelijk het overschot niet op, maar scheidt het uit via je urine. Begin daarom met één artikel creatine kopen om de porties eerst uit te proberen.

Creatine monohydraat

Er bestaan verschillende soorten creatine op de markt. Creatine monohydraat is de populairste en wordt het meeste verkocht. Creatine monohydraat zorgt voor een vergroting van de spierkracht en het spiercelvolume. Dit supplement is ook interessant voor krachttrainers die meer spiermassa willen kweken. Creatine monohydraat stimuleert namelijk een verhoogde aanmaak van een natuurlijk groeihormoon in je lichaam. Ook herstellen je spieren sneller, dat komt omdat het supplement een verhoogde spiereiwitsynthese veroorzaakt. Daarnaast kun je door creatine zwaarder en langer trainen, dit zorgt er indirect ook voor dat je spiermassa toeneemt. Maar niet alleen voor krachtsporters is creatine monohydraat handig om als supplement in te nemen. Ook andere sporters die kortdurende, hoge inspanningen doen tijdens hun sport profiteren presteren dankzij dit supplement beter.