Brace

Brace

Last van een blessure? Of wil je meer stabiliteit en ondersteuning bij het bewegen? Een brace helpt je hierbij. Het dragen van een brace geeft meer stabiliteit aan je gewricht en ondersteunt je tijdens het bewegen. Ook corrigeert de brace de functie van gewrichtsbanden en spieren, zodat je gewricht niet het volle gewicht hoeft te dragen. In ons assortiment vind je verschillende soorten ondersteuning, zoals een vinger- of duimbraces, een kniebraces of een enkelbraces. Naast braces ter ondersteuning kan je ook nog kiezen voor sporttape. Sommige sporters vinden dit prettiger zitten dan een brace. Kortom, voor ieder dus wat wils!

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
‪TYPE ONDERSTEUNING‬
Sport
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
€24,95 -12%
€21,95
*De uitverkoop begint op 30-8-2023
€21,95 -9%
€19,95
4.3/5 Op basis van 8719 reviews

WAAROM EEN BRACE DRAGEN?

Sporten en bewegen kennen natuurlijk grote gezondheidsvoordelen. Regelmatige lichamelijke beweging, zoals sporten heeft een positief effect op je algehele fysieke en mentale gezondheid. Helaas kan het zijn dat je door pijn, een blessure of ander fysiek ongemak minder makkelijk kan bewegen en sporten en zelfs hinder ondervindt in het dagelijks leven. Een brace kan hierbij uitkomst bieden. Een brace biedt namelijk ondersteuning en stabiliteit aan je spieren en (of) gewrichten tijdens het sporten en bewegen. Hierdoor kan je ondanks fysieke beperkingen of ongemakken toch gewoon sporten. Uiteraard is het wel belangrijk om te weten wat voor een soort brace jij nodig hebt. Er zijn immers allerlei soorten braces en met verschillende functionaliteiten. Deze functionaliteiten variëren van het ondersteunen van een instabiel gewricht tot bandages die spiergroepen warmhouden en doorbloeding stimuleren. De voornaamste reden waarom je een brace draagt is dus voor extra stabiliteit ter ondersteuning van een gewricht. Belangrijk om te weten is dat een brace niet alleen gedragen kan worden tijdens het sporten, maar ook gewoon in je dagelijkse activiteiten. Soms lees je dus over een sportbrace, maar deze zijn niet anders dan braces voor algemene dagelijkse activiteiten. Wel zitten er verschillen tussen bepaalde braces, waardoor sommige braces zich beter lenen voor het sporten. Hierover lees je verderop meer.

HOE WERKT EEN BRACE?

Een brace wordt gedragen rondom een gewricht waaraan je klachten ondervindt, zoals bijvoorbeeld je knie, enkel of elleboog. De brace voert druk (compressie) uit op het gewricht en spieren rondom het gewricht. Deze druk die wordt uitgevoerd tijdens het bewegen zorgt voor ondersteuning. De brace helpt je dus als het ware mee in je beweging en zorgt ervoor dat je gewricht goed compact blijft tijdens het bewegen en daarmee eventuele (gewrichts)pijn vermindert. Daarnaast voorkomt de compressie van de brace ook dat je gewricht een beweging maakt die niet hoort. De werking van een brace zorgt dus voor een lagere belasting van je pijnlijke of geblesseerde gewricht en helpt ongewenste bewegingen te beperken en zelfs voorkomen.

WELKE BRACE HEB IK NODIG?

Welke brace je nodig hebt hangt logischerwijs af van het gewricht waaraan je klachten hebt. Gelukkig zijn er voor vrijwel elk gewricht braces ontwikkeld. In ons assortiment vind je de volgende braces:

kniebrace
enkelbrace
polsbrace
elleboogbrace
rugbrace
duimbrace
schouderbrace
dijbeenbrace
kuitbrace

Het is vrij eenvoudig om te weten voor welk gewricht je een brace nodig hebt. Maar per gewricht zijn er soms toch nog een aantal verschillende soorten braces. Welke brace je nodig hebt hangt voornamelijk af van je klachten maar ook zeker waarvoor je de brace nodig hebt. Zo zijn er bijvoorbeeld braces die alleen compressie bieden, maar ook braces die naast compressie nog extra ondersteuning bieden door middel van baleinen. Deze baleinen zorgen er bij een kniebrace bijvoorbeeld voor dat de beweging van je knie wordt beperkt en je deze bijvoorbeeld niet kan overstrekken. De mate van compressie en ondersteuning die een brace biedt, vind je terug in onze productnamen. De productnamen van onze braces bevatten getallen. Je kan als vuistregel nemen, dat hoe hoger het getal in de productnaam, hoe meer stabiliteit en ondersteuning de brace biedt.

Als voorbeeld vergelijken we de volgende 2 soorten polsbraces en kniebraces>:

Polsbrace P100:
Deze dunne brace zorgt voor ondersteuning van de pols door een gelijkmatige druk op het gewricht uit te oefenen. De brace heeft een preventieve rol en oefent een lichte compressie uit die nodig is om het gewricht te ondersteunen en de gewenste beweging bij activiteit te verbeteren. Daarnaast kan het pijn veroorzaakt door vroegere verstuikingen of tendinitis verlichten.

Polsbrace R500:
Deze stevige brace wordt voornamelijk aangeraden in geval van instabiliteit van de pols of bij angst om de pols te bewegen wanneer je na een lichte verstuiking opnieuw begint met sporten. Ook is deze brace geschikt bij tendinitis van de pols. De verstelbare band zorgt ervoor dat je deze brace strakker of losser kan dragen, naar de gewenste ondersteuning.

Kniebandage Prevent 100:
Deze dunne kniebrace of kniebandage wordt gedragen om pijn te verlichten die verband houdt met instabiliteit of artrose. De elastische stof biedt gelijkmatige compressie aan de knie. Dankzij de siliconen aan de binnenkant blijft de bandage goed zitten. Deze brace of bandage is geschikt voor sporten op een lage intensiteit of dagelijkse activiteiten.

Kniebrace Strong 900:
Deze sportbrace is ontwikkeld voor wie opnieuw begint met sporten na een blessure aan de knie, met bijvoorbeeld een (gedeeltelijk) gescheurde gewrichtsband. Deze kniebrace biedt optimale ondersteuning dankzij het compressie tricot, de aantrekbanden rondom het gewricht en de scharnierende verstevigingen aan de zijkanten die de knie begeleiden tijdens het bewegen en voorkomen dat je knie een verkeerde beweging maakt.

Tot slot vind je op de productpagina van de desbetreffende brace nog meer informatie over de brace die jij voor ogen hebt en hoeveel ondersteuning deze biedt. Zorg dat je de productinformatie daarom goed leest, zodat je de juiste ondersteuning vindt. Ook staat er in veel gevallen beschreven voor welke soort klachten, blessures, letsels of medische condities de brace geschikt is, zoals bijvoorbeeld een brace voor een tennisarm of een kniebrace bij artrose.

LAAT JE ADVISEREN BIJ HET GEBRUIK VAN EEN BRACE

Laat je altijd adviseren door een medisch specialist (fysiotherapeut of (huis)arts) wanneer je een brace gaat gebruiken. Deze experts weten immers het beste welke soort brace je moet gebruiken, wanneer je deze moet dragen en of je eventueel oefeningen kan doen waarbij je je gewrichten kan trainen.