200 items
4.5/5 gebaseerd op 4140 reviews verzameld online en in winkels

Welke Push brace voor je elleboog heb je nodig?

Of je nu een Push brace voor je elleboog wilt kopen of op zoek bent naar een ander merk: er is genoeg keuze. Iedere elleboog brace ziet er weer een beetje anders uit. Dus hoe weet je dan welk model je nodig hebt? Dat is vooral afhankelijk van de reden waarom je een elleboog brace wilt dragen. De meest intensieve braces voor je elleboog bedekken een deel van je boven- en onderarm. Zo zorgen ze voor complete ondersteuning van het gewricht. Deze heb je nodig bij ernstige pijnklachten of wanneer je je elleboog zo min mogelijk mag bewegen.

Merk je dat je last hebt van een pijnlijke zenuw of van een zeurend gevoel in je onderarm? Dan is het echt niet nodig om een complete elleboog brace te dragen. Een kleine brace die je om je onderarm draagt is dan voldoende. Deze zorgt voor compressie op de plek waar je het echt nodig hebt. Het voordeel van deze elleboog braces is dat ze je beweging niet beperken. Draag ze gewoon tijdens tennis of golf. Zo zijn ze ideaal wanneer je in het verleden een blessure hebt gehad en nu wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken.

Zoek je een Push brace voor je elleboog die veel bescherming biedt, maar niet te veel op je huid drukt? Koop dan een van de lange braces. Deze ogen als mouwen die je over je arm schuift. Het voordeel is dat ze van elastisch materiaal zijn gemaakt. Hierdoor bewegen ze makkelijk met je mee, terwijl ze wel je hele arm bedekken. Deze zijn ideaal wanneer je blessure bijna genezen is of wanneer je een blessure wilt voorkomen. Zo zijn ze ook geschikt voor hardlopers. De brace verbetert je bloedsomloop en helpt tegen vervelende trillingen in de armen.

Hoe verhelp je een tennisarm met een brace?

Een tennisarm is een klacht die ontstaat door overbelasting. De aanhechting van de pezen is te veel onder druk komen staan, waardoor de elleboog gaat ontsteken. Je herkent de klacht niet alleen aan pijn en irritaties rondom de elleboog. Soms straalt de pijn ook uit naar de rest van de onderarm, inclusief de hand. Zo kan het soms lastig zijn om je hand dicht te knijpen of verlies je veel kracht in je arm. Het is vooral belangrijk om je arm rust te geven. Het probleem is ontstaan door overbelasting, dus je wilt voorkomen dat je je arm weer te veel belast. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom kun je een tennisarm met een brace ondersteunen. Dit doe je met een elleboog brace.

Een elleboog brace stabiliseert de elleboog. Hij zorgt ervoor dat alle spieren en gewrichten in de juiste houding staan, waardoor je je elleboog niet verder kunt belasten. De brace zorgt voor krachtige compressie. Dit maakt de klachten niet alleen minder voelbaar, maar zorgt er ook voor dat je spieren meer ondersteuning krijgen. Dit maakt de kans op verdere overbelasting een stuk kleiner. Het voordeel van een goede elleboog brace is dat je je arm nog wel kunt bewegen. Dat is belangrijk, want complete rust van je arm is juist niet goed voor het herstelproces. Je kunt je tennisarm met de brace helpen door deze de eerste periode te dragen. Dit maakt de dagelijkse klachten wat minder en helpt je pezen om tot rust te komen. De ergste ontstekingsklachten nemen dan af. Vervolgens draag je de elleboog brace steeds minder en geef je je lichaam de ruimte om zelf te herstellen. Het is dus niet nodig om maandenlang een brace te dragen.

Hoe moet een elleboog brace passen?

Wanneer je een elleboog brace gaat dragen, is het ontzettend belangrijk om op de pasvorm te letten. Een verkeerde pasvorm kan de werking van de brace namelijk aanzienlijk verminderen. Zit hij bijvoorbeeld te strak? Dan kan dit voor vervelende pijnklachten zorgen. Het materiaal snijdt dan in de huid of zorgt voor een zweterig gevoel. Een te losse elleboog brace is juist niet effectief. De brace drukt niet goed op de huid en biedt daardoor vrijwel geen ondersteuning aan je spieren. Het is dus belangrijk om een elleboog brace in de juiste maat te kopen.

Hoe bepaal je je maat? Dat is afhankelijk van de brace. Sommige modellen bedekken zowel je boven- als onderarm. Vaak moet je dan de omtrek van je bovenarm opmeten om de juiste maat te vinden. Andere modellen draag je voornamelijk om je ellebooggewricht en moet je dus op die plek opmeten. Bij de meeste elleboog braces vind je een maattabel, die het makkelijker maakt om je maat te vinden. Andere exemplaren zijn niet in verschillende maten verkrijgbaar. Ze zijn gewoon verstelbaar met klittenband en passen daardoor altijd. Zo hoef je nooit te twijfelen wat de juiste maat is.

Moet je de elleboog brace als een soort mouw aantrekken? Dan hoef je verder niet na te denken over de pasvorm. Deze zijn meestal van elastisch materiaal gemaakt en zitten dus altijd goed. Bepaalde braces hebben juist banden die je aan moet trekken. Deze banden zorgen voor de ondersteuning. Het is dus belangrijk dat je ze goed aantrekt, maar doe dit ook weer niet te strak. De elleboog brace mag geen pijn doen of je arm laten tintelen. Zorg voor ervoor dat hij goed aansluit, zonder in de huid te snijden.