204 items
4.6/5 gebaseerd op 13 reviews verzameld online en in winkels

Welke maat schouderbrace voor dames of heren heb je nodig?

Het is belangrijk dat je een schouderbrace koopt die goed aansluit op je lichaam. Is hij te klein? Dan krijg je last van knellingen, waardoor je klachten mogelijk erger worden. Een te grote schouderbrace biedt juist niet de ondersteuning die je schouder nodig heeft. Het maakt verder niet uit of je een schouderbrace voor dames of heren nodig hebt. Schouderbraces zijn over het algemeen uniseks. Je hebt als vrouw dus geen andere pasvorm nodig dan een man.

Maar hoe weet je zeker of een schouderbrace de juiste maat heeft? De beste manier om dat te achterhalen, is door jezelf op te meten. Bij iedere schouderbrace staat wel aangegeven wat de verschillende maten inhouden. Zo kun je precies zien welk deel van je lichaam je moet opmeten om de juiste maat te vinden. In de meeste gevallen is dat de omtrek van je biceps. Neem dan het breedste gedeelte van je bovenarm. Kijk vervolgens naar de maten van de schouderbrace die je wilt aanschaffen. Hier staat meestal per maat aangegeven welke omtrek bij welke maat hoort.

Heb je eenmaal je schouderbrace in huis? Dan is het belangrijk om nog even goed te kijken of je de juiste maat gekocht hebt. Een schouderbrace zou strak moeten zitten, maar niet pijnlijk moeten zijn. Je moet echt voelen dat je schouder ondersteund wordt door de stof. Heb je een schouderbrace voor dames of heren gekocht met aantrekbare banden? Zorg er dan voor dat je deze banden ook echt goed straktrekt. Dit is nodig om de juiste ondersteuning te krijgen. Merk je dat de brace toch ergens knelt of niet prettig zit? Dan heb je misschien toch een grotere maat nodig. Het dragen van de brace moet namelijk verlichting bieden en niet oncomfortabel zijn.

Hoe helpt een schouderbrace bij een slijmbeursontsteking?

Je slijmbeurs zorgt ervoor dat de verschillende gewrichten en spieren in je schouder makkelijk langs elkaar bewegen. Belast je je schouder te veel? Of heb je een lelijke val gemaakt? Dan kan deze slijmbeurs gaan ontsteken. Je schouder kan rood ogen en gezwollen aanvoelen. Je hebt moeite met het heffen van je arm en het doet pijn wanneer je op je schouder drukt. In de meeste gevallen herstel je vanzelf van een slijmbeursontsteking, maar het is dan wel belangrijk om je lichaam te helpen. Dat doe je door voldoende rust te nemen.

Het is lastig om echt goede rust te nemen wanneer je een slijmbeursontsteking hebt. Je gebruikt je schouder namelijk ongemerkt voor allerlei bewegingen. Daarom kan een schouderbrace bij een slijmbeursontsteking helpen. De brace zorgt ervoor dat je schouder een rustige, ontspannen houding aanneemt. Het is lastiger om bewegingen te maken met je schouder. Tegelijkertijd zorgt de schouderbrace voor ondersteuning bij de bewegingen die je wel maakt. Zo is de kans dat je je schouder opnieuw te veel belast een stuk kleiner. Vind je het dus lastig om rust te houden en merk je dat de slijmbeursontsteking daarom niet beter wordt? Dan kan het helpen om een schouderbrace te dragen.

Een schouderbrace helpt je ook om de juiste houding aan te nemen met je schouder. Misschien houd je je schouders ongemerkt te ver naar voren of naar achteren. Dit kan op den duur voor irritaties en ontstekingen zorgen. Daarnaast zorgt een schouderbrace voor compressie. Het materiaal drukt goed op de huid. Dit helpt niet alleen om de pijnklachten te verminderen. Het zorgt ook voor extra ondersteuning voor je slijmbeurs. Zo kan een schouderbrace een slijmbeursontsteking op verschillende manieren helpen genezen en voorkomen.

Welke soorten schouderbraces zijn er?

Iedere schouderbrace ziet er net weer een beetje anders uit. De meeste modellen zijn vrij eenvoudig. Het gaat dan om een soort mouw die je om je arm en schouder draagt. Hier zit een band aan, die over je borst naar je andere oksel loopt. Je zet deze schouderbraces meestal op twee plekken vast. Zo kun je de band over je borst op maat maken, maar ook de mouw om je arm strakker of losser maken. Deze schouderbrace is geschikt voor de meeste schouderproblemen en makkelijk in gebruik.

Mag je niet alleen je schouder niet gebruiken, maar moet je je hele arm rustig houden? Kies dan voor een schouderbrace waar ook plek is om je hand ergens te laten rusten. Sommige modellen hebben wat weg van een mitella. Hier laat je je arm dus rusten in een stoffen doek die voor je buik hangt. Andere modellen hebben juist een extra bandje dat je om je pols moet doen. Dit bandje zit vast aan de band die over je buik of borst loopt. Zo houd je je arm altijd in een gebogen houding, waarbij je ook je schouder niet kunt gebruiken.

Andere braces zijn juist ontwikkeld voor klachten aan je sleutelbeen. Heb je deze gekneusd of gebroken? Dan is het belangrijk om deze zoveel mogelijk rust te geven. Dat doe je door een speciale schouderbrace te dragen. Deze heeft een verstevigd stuk op je rug en twee banden die je over je schouders doet. Dit houdt je schouders naar achteren, waardoor je je sleutelbeen niet belast. Twijfel je welke brace je het beste in jouw situatie kunt gebruiken? Vraag dan altijd om advies bij je dokter of ga naar de apotheek. Zij kunnen je helpen met het uitkiezen en goed afstellen van de brace.