Skateboarden

Skateboarden

Met de Oxelo skateboards van Decathlon Skateboarding kan je voor een toegankelijke prijs skateboarden. Ontdek snel onze complete skateboards en decks. Wij adviseren om skate bescherming te dragen voor de veiligheid. Voor een goede grip op je board raden wij aan om te skateboarden op skate schoenen. Is er een onderdeel van je skateboard kapot, of wil je een eigen board samenstellen? Kijk dan snel bij de skateboard onderdelen.
Advies nodig?
Hoe kies je het juiste skateboard?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
74,95 -26%
54,95
Skateboard 7.25" Torque Tundra
RAM

Skateboard 7.25" Torque Tundra

Verkocht en verstuurd door Skatetown/Hockeytown

4.4/5 Op basis van 5646 reviews

Hoe begin je met skateboarden?

Skateboarden is lastig te beginnen maar de eerste stap die je moet maken is kijken of je een regular of goofy rijder bent op een skateboard. Staat je linkervoet voor en zet je af met je rechtervoet dan ben je regular, zet je dus af met je linkervoet en rij je met je rechtervoet voor dan ben je goofy. Weet je het niet zeker dan is er een duw oefening, laat je van achteren duwen door een vriend terwijl je stevig op de grond staat. De voet die naar voren gaat om een val te voorkomen is meestal je voorste voet op je skateboard. De volgende stap is starten met sturen, op een skateboard doe je dat door te leunen op je hakken of tenen. Je skateboard zal dan de kant op gaan waar je naartoe leunt. Het remmen op een skateboard doe je door je achterste voet van je skateboard af te halen en de hiel van je voet te gebruiken als rem. Het belangrijkste van skateboarden is dat je langzaam opbouwt naar hogere snelheid. Door deze stappen elke dag of week te oefenen kan je steeds meer snelheid opbouwen tijdens het skateboarden en je bochtentechniek verbeteren. Doe dit altijd op een plek waar je niet onverwacht hoeft te remmen voor obstakels zoals een stoep of voorbijkomende auto’s!

Welke skateboard maat moet jij kiezen?

Het kiezen van het juiste skateboard is belangrijk, het eerste moet je kijken naar de maat van je skateboard. Heb je namelijk een kleine voet tussen maat 35-40 kies dan voor een skateboard tussen de 7,25 en 7,8 inch. Heb je een grote voet tussen de 40-45 kies dan voor een skateboard die tussen 7,8 en 9 inch. Heb je een schoenmaat die groter is dan 45 kies dan altijd voor een skateboard van minimaal 8 inch. Het is belangrijk dat je altijd kiest voor de juiste maat voor je skateboard, kies je voor een te klein skateboard dan riskeer je namelijk dat je tricks niet goed kan landen. Bij Decathlon hebben wij verschillende complete skateboard decks voor een beginnende skater voor elke leeftijd. Ben je al meer ervaren stel dan zelf je board samen met een skateboard deck, skateboard trucks en wielen die bij jou rijstijl passen.

Welke onderdelen heeft een skateboard?

Een skateboard bestaat uit bepaalde onderdelen: een compleet skateboard bestaat uit een skateboard deck, grip, skateboard trucks, lager en wielen. Elk onderdeel is te vervangen of aan te passen naar je eigen wens hierdoor kan je jouw skate ervaring helemaal zelf kan bepalen. Kies een skateboard deck wat precies past bij jouw schoenmaat of juist een grotere maat als je meer snelheid wilt creëren. Daarnaast kan je het formaat van je skateboard wielen ook kiezen, grote wielen tussen de 55-65mm zorgen voor meer snelheid en zijn daarom erg populair voor het skaten op hellingen. Kleine wielen tussen de 50-55mm worden dan weer gebruikt voor stunt skaters omdat je lager bij de grond zit. Daarnaast kan je de hardheid van je skateboard wielen kiezen, harde wielen zorgen voor minder grip en absorberen ook minder schokken dan zachte wielen. De hardheid van je wielen wordt bepaald door een cijfer bijvoorbeeld 100A en hoe hoger het getal hoe harder je wielen zijn. Onze skateboard trucks zijn duurzaam en flexibel waardoor je makkelijker je skateboard kan besturen. Het gewicht van je skateboard trucks is daarnaast ook erg belangrijk, zijn je trucks namelijk te zwaar dan kan dit het lastiger maken om je skateboard in de lucht te krijgen.