Zeilen

De zeilsportwinkel van Decathlon! Exclusieve aanbieder van Tribord zeilkleding.

Bij Decathlon hebben we een breed assortiment aan zeilkleding en materialen voor verschillende zeil disciplines zoals open boot zeilen, wedstrijdzeilen en zwaardboot zeilen!

Open boot zeilen

De online zeilwinkel van Decathlon maakt onderscheid tussen drie verschillende zeil disciplines; open boot zeilen, wedstrijdzeilen en zwaardboot zeilen. Open boot zeilen is de meest populaire vorm van zeilen in Nederland, mede doordat het door jong en oud beoefent kan worden. Decathlon biedt voor kinderen en volwassenen een ruim assortiment zeiljassen, zeilbroeken, zeiltruien en bootschoenen aan van ons eigen merk, Tribord. We hebben zowel kleding voor de goed weer zeiler, als voor de doorgewinterde zeiler. De zeilkleding is verkrijgbaar in verschillende stoffen en in verschillende gradaties van waterdichtheid.

Wedstrijdzeilen

De tweede zeil discipline binnen Decathlon is het wedstrijdzeilen. En wat maakt het open boot zeilen nou zo anders dan het wedstrijdzeilen? De bewegingsvrijheid die nodig is tijdens het zeilen. Tijdens het zeilen van een wedstrijd is het van belang om snel in actie te kunnen komen, daarom wil je niet geremd worden door kleding dat niet mee beweegt. De wedstrijd zeilkleding van Decathlon is speciaal ontworpen zodat de bewegingsvrijheid optimaal is, echter de kleding ook waterdicht is.

Zwaardboot zeilen

Zwaardboot zeilen is weer een andere vorm van zeilen dan open boot en wedstrijdzeilen. Bij het zwaardboot zeilen is de kans dat je nat wordt een stuk groter, net zoals de kans dat je met je boot omslaat. Hierdoor is het vaak fijn om een fullsuit en spraytop aan te hebben, zodat als je omslaat, je vrij kan bewegen in het water. Ook is het dragen van een drijfvest hier van essentieel belang. Een drijfvest zorgt er namelijk voor dat je altijd met je hoofd boven water blijft wanneer je te water raakt.

4 producten voor Zeilen

Populaire producten

Tribord

Opblaasbaar reddingsvest voor volwassenen LJ 150N Air zwart

(66)
Tribord

Waterdicht telefoonhoesje voor grote telefoon

(937)
Itiwit

Waterdichte rugzak 20 l zwart

(231)
Tribord

Opblaasbaar reddingsvest voor volwassenen LJ150N Air met harnas

(17)