Racefiets onderdelen

Racefiets onderdelen

Klus jij het liefst zelf aan jouw racefiets? Met de juiste racefiets onderdelen zorg je ervoor dat jouw racefiets in topstaat blijft en hoef je jouw fiets niet naar de fietsenmaker te brengen. Bij Decathlon shop je niet alleen alle gewenste racefiets onderdelen, maar ook hoogwaardig racefiets gereedschap en een praktisch racefiets standaard zodat je overal goed bij kunt. Van nieuwe klikpedalen tot cassettes: je vindt het in het uitgebreide assortiment van Decathlon.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.2/5 Op basis van 84168 reviews

Grote voorraad onderdelen voor de racefiets

De racefiets is een gebruiksvoorwerp en de onderdelen van je racefiets zijn dan ook aan slijtage onderhevig. Ook als je jouw huidige racefiets een upgrade wilt geven kan het nodig zijn om nieuwe onderdelen voor de racefiets aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld door je racefiets te voorzien van nieuwe wielen of andere pedalen. Bij Decathlon vind je alles wat je nodig hebt voor jouw racefiets, van wielerkleding tot losse onderdelen. Racefiets onderdelen worden aangeboden van bekende namen, voor een prettige prijs. Zo slaag je onder andere in onze webshop voor een nieuwe ketting, cassette en derailleur.

Let hierbij op het aantal versnellingen op je fiets. Je moet namelijk een monteren in combinatie met een cassette die geschikt is voor aantal versnellingen van je fiets. Daar moeten de derailleur en shifters ook passen. Voor een 11 speed racefiets heb je bijvoorbeeld dus een passende 11 speed ketting nodig. Op een 10 speed fiets kies je voor een cassette met 10 tandwielen. Voor de achterderailleur maak je zelf de keuze voor een lange of korte kooi. Let erop dat de maximale krans op je cassette doorgaans maximaal 28 tanden mag zijn bij een korte kooi. Voor welke set-up jij kiest is afhankelijk van je niveau en de gewenste omstandigheden waarin jij gaat fietsen. Neem je bijvoorbeeld jouw racefiets mee op vakantie om de hoogste bergen te beklimmen of fiets je het liefst zo snel mogelijk door het Nederlandse polderlandschap? De gewenste onderdelen voor de racefiets stem je hier op af.

Racefiets onderdelen van SHIMANO kopen

Voor racefiets onderdelen van SHIMANO ben je in onze onderdelenshop aan het juiste adres. SHIMANO is een bekend merk in de fietsindustrie en biedt talloze onderdelen aan van hoge kwaliteit. Ook is er enorm veel keuze in verschillende soorten groepsets voor racefietsen. Van klikpedalen en schoenplaatjes tot fietskettingen en cassettes, op het gebied van racefiets onderdelen van SHIMANO valt er veel te kiezen. Racefiets onderdelen zoals een reserveband of gereedschap kun je het beste alvast preventief in huis hebben. Tijdens het fietsen valt het ook aan te raden om een gereedschapsset mee te nemen.

Pedalen zijn onmisbare racefiets onderdelen. Waar veel wielrenners vroeger met toeclips reden, zijn tegenwoordig de klikpedalen het meest populair. Bij klikpedalen zit je schoen vastgeklikt aan het pedaal. Dit zorgt voor efficiëntere omwentelingen omdat je zowel kunt duwen als trekken aan het pedaal. Ook is de krachtoverbrenging beter en heb je meer controle over je fiets. Racefiets onderdelen van SHIMANO omvatten onder andere de populaire SPD-pedalen. Met een handige multitool voor de fiets kun je alle racefiets onderdelen met het grootste gemak verwisselen.