Skate bescherming

Skate bescherming

Als je gaat skeeleren is het belangrijk om jezelf goed te beschermen bij eventuele valpartijen. Bij Decathlon bieden wij helmen, pols, knie- en elleboogbeschermers aan. We hebben skate bescherming van ons eigen merk Oxelo en van B'twin, Fila, Oroks en Powerslide. Heb je een tas nodig om je skeelers in op te bergen? Bekijk ons aanbod skate tassen en voorkom blaren met onze skeeler sokken.
Advies nodig?
Hoe kies ik de juiste skate bescherming?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
21,50
Grijs-S polsbeschermers
REKD

Grijs-S polsbeschermers

Verkocht en verstuurd door Skatetown/Hockeytown

26,95
Zwart-S polsbeschermers
REKD

Zwart-S polsbeschermers

Verkocht en verstuurd door Streetsurfshop

39,99
29,95
3-pack FP beschermset
FILA

3-pack FP beschermset

Verkocht en verstuurd door Skatetown/Hockeytown

44,95
4.5/5 Op basis van 16631 reviews

Welke skate bescherming heb je nodig?

Je hebt een van onze skeelers, steps, skateboards of longboards gekocht en wilt jezelf goed beschermen tijdens de eerste meters. Begin je net met skaten dan is het belangrijk om de juiste polsbeschermers, kniebeschermers en helm kiest die bij jou past. Maar waar moet je opletten bij het kiezen van deze bescherming, het belangrijkste is de maat van de bescherming. Als je helm namelijk te los zit dan kan die tijdens je een val verplaatsen en zorgen voor extra schade. Hetzelfde geldt voor de pols, elleboog en knie beschermers. Deze mogen niet te los zitten anders gaan deze beschermers tijdens je tochten verschuiven en kan dit ook zorgen voor extra blessure onderdanks dat je ze om hebt. Twijfel je welke bescherming je nodig hebt per sport bekijk dan in de onderstaande alinea’s welke bescherming jij nodig hebt per sport. Hierdoor weet je precies welke bescherming het beste bij jou past, twijfel je nog na het lezen bekijk dan ons sportadvies. Twijfel je over de maat kom dan naar een van onze winkels om er zeker van te zijn dat de bescherming past.

Het belang van skeeler bescherming of skate beschermers?

Het beginnen met skeeleren kan heel eng zijn zeker omdat je het doet op een harde ondergrond. Bij het vallen strek je uit reflex altijd je handen uit daarom is polsbescherming een van de belangrijkste bescherming die je moet dragen ongeacht je niveau. De tweede vorm van skeeler bescherming die slim is om te dragen is een skate helm. Een skate helm zorgt ervoor dat je hoofd altijd is veilig is tijdens een valpartij. Je kiest een helm op basis van pasvorm, dit betekend dat de helm strak moet zitten op je hoofd. Dit kan je het beste doen door te kiezen voor een helm die verstelbaar is. Een skate helm kan je voor elke sport gebruiken waardoor je maar 1 helm hoeft te kopen voor zowel skeeleren, skateboarden als steppen. Kies daarom een helm die lekker zit zodat je hem vaak en lang kan dragen! Vooral bij skateboarden is het dragen van kniebescherming belangrijk, dit komt omdat je bij het maken van stunts of in een halfpipe het eerst op je knieen zal vallen. Daarnaast wordt het landen op je knieën ook vaak gebruikt in bij het mislukken van verschillende stunts. Speciaal hiervoor hebben wij verschillende kniebescherming die lang meegaan en beschermen tijdens het skateboarden.

Skate beschermer voor steppen en longboarden?

Je wilt op je step naar het werk, stunten in het park of beginnen met longboarden maar weet nog niet welke bescherming je daarvoor moet hebben? Voor een longboard of cruiser kan je dezelfde bescherming gebruiken als voor skeelers en skateboards. Hierbij raden wij weer aan om te kiezen voor skate helm, pols beschermers en kniebeschermers. Met het longboarden is het verder belangrijk dat je ruimte hebt om te bewegen en af te zetten kies daarom voor beschermers die precies passen. Het afzakken van de beschermers of te strak zittende beschermers kunnen zorgen voor onveilig situaties! Wil je bescherming voor op een step kies dan voor een helm en kniebeschermers. Draag nooit polsbeschermers op een step omdat je hierdoor de step niet goed kan vasthouden en ervoor kan zorgen dat je onnodig valt. Het dragen van een helm is handig op elke step of je nu kiest voor een stuntstep of een normale step. Bij een val op een step kan je namelijk moeilijker je val breken en kan dit leiden tot een val op je hoofd. Bekijk dus goed welke bescherming voor jou geschikt is!