Kubb spel

Kubb spel

Wil je het Kubb spel spelen? Het Kubb wordt steeds populairder en je ziet het veel in het park en op het strand gespeeld worden. Kubb is een van origine Zweeds spel, waarbij je met houten blokken werpt. Het is een ideaal familiespel om lekker buiten te spelen. Bestel Kubb en andere werpspellen online bij Decathlon. Bekijk ook ons assortiment aan Jeu de Boules.

Advies nodig?
Spelregels Kubb spel
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 1644 reviews

Wat is dat spel met houten blokken?

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen in het park of op het strand, mensen die een soort kegelspel aan het doen zijn met houten blokken. Er zijn verschillende soorten varianten die worden gespeeld, waaronder het Kubb spel en Mölkky. Wat ze overeenkomstig hebben is dat bij alle twee de kegelspellen met een ronde werpstok gegooid wordt.

Mölkky wordt gespeeld met houten paaltjes die zijn genummerd van 1 t/m 12. Ieder paaltje is dan ook het aantal punten waard waarmee het genummerd is. De paaltjes die op de grond liggen na de worp tellen voor het puntentotaal. Het uiteindelijk doel is om op

  exact 50 punten uit te komen.

  We leggen je meer uit over het Kubb spel in het volgende kopje.

  Wat is het Kubb spel?

  Waarbij je bij Mölkky met cilindervormige houten paaltjes speelt is het bij het Kubb spel net wat anders, dit wordt namelijk gespeeld met houten blokken.

  De houten blokken worden aan weerskanten van het speelveld neergezet, met in het midden van het veld de koning. Ieder team moet als eerst de blokken van de tegenstander omgooien, wanneer dit is gelukt mogen zij proberen het koningsblok om te gooien.

  Voor jouw gemak hebben we ook alle spelregels verwerkt van het Kubb spel in het volgende spelregel artikel.

  Afmetingen van het kubb spel

  Er zijn een aantal dingen die je moet weten voor jouw wedstrijdje Kubb. Bijvoorbeeld hoe groot het speelveld is. Het kubbveld is 8 meter lang en 5 meter breed.

  Formaten van het Kubb spel van Decathlon:
  • 1 koning (breedte: 70 mm - hoogte: 300 mm)
  • 4 paaltjes
  • 6 werpstokken
  • 10 Kubbs (breedte: 60 mm - hoogte: 150 mm)

  Waar kan je het Kubb spel kopen?

  Het Kubb spel is eenvoudig online te kopen op onze website of bij een van onze 22 winkels. Mocht je in de buurt van een van onze winkels wonen. Neem dan eerst een kijkje op de website om te zien of het product beschikbaar is in de winkel. Zo kan je voorkomen dat je naar de winkel komt en het spel niet aantreft.