Dansschoenen

Dansschoenen

Bij Decathlon hebben we dansschoenen voor verschillende dansvormen. Kijk ook eens naar het assortiment jazz en moderne dansschoenen, balletschoenen en fitness schoenen voor Fitness dance of hip hop.
Advies nodig?
Hoe kies ik balletschoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Kleur
Prijs
€59,00 -33%
€39,00
*De uitverkoop begint op 8-8-2023
4.3/5 Op basis van 547 reviews

Hoe kies je schoenen voor moderne dans?

Schoenen met een volledige en soepele zool worden aanbevolen voor beginners. Schoenen met een splitzool zijn bedoeld voor gevorderden. Ze hebben een klein hakje voor een betere demping, met dit type zool kun je de voet beter buigen. Schoenen voor moderne dans worden gedragen zonder sokken.

Hoe demi-pointes kiezen?

Balletschoentjes of demi-pointes zijn onmisbaar voor ballet. Het grootste verschil zit in de zolen en het gebruikte materiaal.Demi-pointes met volledige zolen worden aangeraden voor iedereen die met ballet begint, ongeacht de leeftijd. Ze ondersteunen goed de voet.Splitzolen zijn dan weer flexibeler aan de voetwelving, je kunt er de voeten mooi in buigen. Vaak worden ze aanbevolen voor gevorderde leerlingen die al een goede techniek hebben.

Hoe de juiste maat kiezen?

Je tenen mogen niet te los in de schoen zitten, ze moeten goed vast zitten zonder gekneld te zitten.Een goede oefening om te doen: Ga tijdens het passen rechtop staan endoe een paar flex-pointes, ga ook eens op je tenen staan.Alle balletschoentjes zijn voorzien van een aantrekkoordje zodat je ze perfect op je voet kunt laten aansluiten. Knip het koordje netjes af wanneer het is aangetrokken.Het mag nooit uit de schoen komen en je mag er ook geen lus in maken.