Molkky spel

Molkky spel

Vind hier alles voor Mölkky het Finse kegelspel. Bij Decathlon bieden wij verschillende Molkky sets aan waaronder een kleine compacte en een standaard formaat set. Je kan natuurlijk ook terecht bij ons verschillende andere kegel of werpsporten, zoals Kubb of Jeu de boules.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Merk
Prijs
4.6/5 Op basis van 908 reviews

Wat is Molkky

Het is spel wordt gespeeld cilindervormige kegels die moeten worden omgegooid met een houten werpstok. Er zijn in totaal 12 kegels, die allemaal een nummer hebben van 1 t/m 12. 

Waar andere kegel of buitenspellen soms eeuwen oud zijn, is dit niet het geval bij Molkky. Het spel bestaat namelijk sinds 1996. Het vindt zijn origine in Finland en heeft wat weg van Kyykkä, wat een ander Fins kegelspel is.


Spelregels van Molkky

Het is de bedoeling dat een speler als eerst exact 50 punten weet te behalen. De speler kan dit doen door van een afstand van +/- 3 of 4 meter met de houten werpstok(de Molkky) op de kegels te gooien. Het 

De speler behaalt dan het aantal punten wat om is gevallen én plat op de grond ligt. Ligt de kegel op de Molkky, dan is het helaas pindakaas, dan krijg je geen punten voor die specifieke kegel. Het scoren van meer dan 50 punten heeft tot resultaat dat de score weer wordt teruggebracht naar 25. Je zal dus soms een beetje geluk moeten hebben! 

Vervolgens worden de kegels weer op de plek neergezet waarop ze zijn geland. Op deze manier wordt het speelveld potentieel steeds ietsje groter.

Molkky opstelling
Molkky opstelling


Volgorde van de kegels

De kegels horen natuurlijk in een bepaalde volgorde te worden neergezet. De vorm heeft wat weg van een diamant en kan je onderverdelen in 4 lijnen. Onderaan nummer 1 en 2, de tweede rij heeft de nummer 3,10 en 4. De derde rij heeft de nummers 5,11,12 en 6. Tenslotte rij vier met de nummers 7,8,9. Voor het gemak hebben we een afbeelding toegevoegd hoe dit er dan uit komt te zien.