Energy gel

Energy gel

Tijdens het sporten spreekt je lichaam de glycogeenvoorraad aan voor de benodigde energie. Dit zijn de koolhydraten uit voeding die voornamelijk opgeslagen worden in je spieren en lever om energie te leveren bij inspanning. Bij een gezond en gevarieerd voedingspatroon is na 60 tot 90 minuten bij de meeste mensen deze voorraad uitgeput en gaan de prestaties achteruit. Het nuttigen van een energiegel zorgt ervoor dat je direct een nieuwe energieboost krijgt. Een energiegel bevat naast koolhydraten vaak ook andere effectieve toevoegingen zoals cafeïne. Deze stof zorgt er op zijn beurt weer voor dat je scherp en alert blijft.

Advies nodig?
Goede voeding tijdens sporten
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Flavor
VERKOPER
Prijs
17,99
34,99 -20%
27,99
34,99 -20%
27,99
4.2/5 Op basis van 8385 reviews

Sportgel ten opzichte van een energiebar

Wanneer de glycogeenvoorraad uitgeput raakt kom je de spreekwoordelijke ‘man met de hamer’ tegen. Je lichaam heeft behoefte aan koolhydraten en dus doe je er goed aan een sportgel of energiebar te nuttigen. Vooral bij langere sessies krijgt het lichaam moeite met het snel en efficiënt verwerken van vaste voeding tot energie. Daarom geven duursporters tijdens langere sessies vaak de voorkeur aan een sportgel boven een energiebar. Sportgels zijn eenvoudig mee te nemen tijdens het sporten want ze nemen nauwelijks ruimte in beslag. We adviseren om wat water te drinken na inname en er sowieso voor te zorgen voldoende gehydrateerd te blijven tijdens de inspanning. Je kan bij ons allerlei verschillende sportgels krijgen die verschillen in smaak en samenstelling. Zo zijn er diverse gels gericht op inspanningen korter dan 3 uur, die voornamelijk uit snelle koolhydraten en vitamines bestaan die zorgen voor een snelle energieboost. Daarnaast hebben we gels gericht op sessies langer dan 3 uur, die verrijkt zijn met langzame koolhydraten, cafeïne en BCAA’s zodat je ook op een wat langere termijn nog profijt ondervindt.

Energietabletten

Geen fan van energiegels of energierepen, maar wel op zoek naar iets wat je tijdens de training een energieboost kan geven? Gelukkig zijn er ook nog andere alternatieven. Kies dan bijvoorbeeld voor energietabletten. Ze zijn verkrijgbaar als kauwtablet of oplosbaar in water. De oplosbare tabletten zijn verrijkt met elektrolyten, waardoor je ook nog eens beter gehydrateerd blijft. Energietabletten zitten bomvol snelle koolhydraten die zorgen voor een directe energieboost! Daarnaast bevatten ze diverse toevoegingen als magnesium en vitamines die de vermoeidheid tegengaan.