Voetbalschoenen

Voetbalschoenen

Bij voetbalschoenen (kicksen) is het belangrijk dat ze comfortabel zitten en dat je een goede grip hebt. Hier vind je een groot assortiment kicksen van Kipsta, Adidas en Puma. Bij Decathlon vind je goedkope voetbalschoenen voor iedereen die de sport voordelig wilt kunnen ontdekken. Onze prijzen zijn zo laag dat het lijkt alsof onze voetbalschoenen altijd in de sale zijn! Koop je voetbalschoenen online of in een van onze winkels. Bekijk ook onze voetbal thermokleding, voetbaldoeltjes, voetbaltenues en voetballen.

Advies nodig?
Hoe kies ik voetbalschoenen?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
VERKOPER
Geslacht
Maat
Merk
‪COLLECTIE‬
‪TYPE TERREIN‬
‪SPORTIEF NIVEAU‬
‪MATERIAAL‬
‪Voetwijdte‬
‪HOOGTE VAN DE SCHOEN‬
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 11201 reviews

Verschillende soorten voetbalschoenen / kicksen

Voetbal is een grote sport wereldwijd. En wordt beoefend op veel verschillende ondergronden. Het is dus ook niet zo verwonderlijk dat er verschillende soorten voetbalschoenen te vinden zijn voor o.a. het veld en de zaal.


De meest gangbare voetbalschoenen zijn de schoenen met een vaste nop en met een zogenaamde FG (firm ground) of MG (multi ground) zool. Deze schoenen worden over het algemeen op normale grasvelden gebruikt, maar je kan er ook mee op hoog kunstgras spelen. Deze schoenen zijn dus multifunctioneel, maar zullen wel eerder slijten bij het gebruik op kunstgras, omdat de neus van de schoen vaak gelijmd is aan de zool. Bij kunstgrasschoenen is de neus vaak nog extra gestikt voor meer duurzaamheid.

Voor zaalvoetbal en straatvoetbal, ook wel futsal genaamd, heeft Decathlon een ruim assortiment aan zaalvoetbalschoenen. In deze schoenen is het belangrijk dat je niet gaat glijden of schuiven, omdat je in de zaal en op straat erg wendbaar moet zijn. Let dus op dat de schoen goed aansluit als je een keuze maakt.

Kunstgrasschoenen of turfschoenen kenmerken zich door de TF (turf) of HG (hard ground) zool, deze bestaat uit vele kleine geplaatste noppen in tegenstelling tot de FG en MG voetbalschoen waarbij er grotere en minder noppen zijn. Deze TF en HG schoenen zijn uitermate geschikt voor kort kunstgras en bevroren grasvelden.

Tot slot bieden we bij Decathlon kicksen met schroefnoppen aan, de zogenaamde SG (soft ground) zool. Deze voetbalschoenen worden minder gebruikt en zijn specifiek geschikt voor drassige grasvelden. Ideaal voor nat weer.

Hoe voetbalschoenen - kicksen kiezen?

Alle voetbalschoenen zijn ontwikkeld voor een optimale grip op een bepaalde ondergrond en het is soms lastig om een keuze te maken. Vaak train je op een kunstgrasveld, maar zijn je voetbalwedstrijden op een normaal grasveld. Het is dus lastig om een keuze te maken. In het ideale geval heb je zowel kunstgras als normale voetbalschoenen met een vaste nop zodat je kunt afwisselen als je op een ander veld speelt. Wij adviseren om in eerste instantie te kijken naar het gebruik en hierop je keuze te baseren. Het voordeel is dat veel schoenen (MG en FG zool) multifunctioneel zijn, je kan deze gebruiken op normale grasvelden en op lang kunstgras. Op het kunstgras zullen je kicksen wel eerder slijten en daarom kan het verstandig zijn om specifieke kunstgras (TF en HG) voetbalschoenen aan te schaffen.

Welke voetbalschoenen kopen?

Veel beginnende voetballers steken veel tijd, energie en geld in een volledig outfit, maar vergeten om de juiste voetbalschoenen aan te schaffen. Goede kicksen zijn de basis om de sport comfortabel te kunnen beoefenen. Bij Decathlon heb je voor de beginnende voetballer een paar goedkope voetbalschoenen om de sport te ontdekken.

Bij Decathlon hebben we voetbalschoenen van Kipsta, Imviso, Adidas en Puma. Kipsta en Imviso zijn onze eigen merken voor respectievelijk voetbal en zaalvoetbal. Onze voetbalschoenen staan bekend om een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en worden ontwikkeld samen met amateur- en profvoetballers in Frankrijk.

Er zijn veel verschillende soorten schoenen en het is belangrijk om de juiste schoen voor het juiste gebruik te kiezen. Bij Decathlon hebben we een ruime keuze voor jong en oud en we hebben tegenwoordig naast de kind en heren voetbalschoenen ook echte dames voetbalschoenen.


Begin je net met voetbal? Kies dan voor goedkope voetbalschoenen

Bij Decathlon staat het proberen van sporten hoog in het vaandel. Daarom proberen wij onze prijzen zo laag mogelijk te houden zodat zoveel mogelijk mensen een nieuwe sport kunnen uitproberen. Dit zie je ook terug in de prijzen van onze voetbalschoenen en kindervoetbalschoenen! Door onze lage prijzen lijkt het wel alsof onze voetbalschoenen altijd in de sale zijn. Goedkope voetbalschoenen met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding zorgen ervoor dat je niet teveel geld kwijt bent om te beginnen met voetbal.


Trends bij voetbalschoenen

We kennen nu al een tijdje de voetbalschoenen met een sokje. Deze voetbalschoenen zijn populair, omdat het er modieus uitziet en ze fijn aansluiten tot bovenaan de voet. De laatste ontwikkelingen zijn de voetbalschoenen zonder veters die je als een pantoffel aantrekt. Het voordeel zou zijn dat je meer balcontrole hebt, omdat er geen veters in de weg kunnen zitten. Ook deze voetbalschoenen vind je uiteraard bij Decathlon! Ondanks al deze trends en de voetbalschoenen met felle kleuren zien we dat de klassieke zwarte voetbalschoenen nog altijd even populair blijven. Met de Copa Mundial als ultieme klassieker!