Powerkite

Powerkite

Ben jij op zoek naar een powerkite? Dan ben je bij Decathlon aan het goede adres. Bij ons vind je een ruim assortiment aan powerkites en matrasvliegers. Powerkiten is erg uitdagend en eenvoudig om mee te beginnen. Met een powerkite of matrasvlieger kun je goed de kracht van de wind ervaren en het kan je alvast enorm helpen als je wilt leren kitesurfen. Ben je nou op zoek naar een wat kleinere vlieger? Bekijk dan ook onze stuntvliegers en kindervliegers.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€89,95
€249,95
matras vlieger Rush V Pro 250
HQ4

matras vlieger Rush V Pro 250

Verkocht en verstuurd door Streetsurfshop

€79,95
€34,95
1/5 Op basis van 1 reviews

Powerkiten, wat is dat?

Powerkiten is één van de vele vormen van vliegeren, echter is de vlieger bij powerkiten zoals de naam al suggereert gepowered. Dit houdt in dat er extra “power” of kracht op de vlieger staat door middel van de wind. Dit in tegenstelling tot een normale vlieger, waarbij de wind ervoor zorgt dat de vlieger bestuurbaar blijft, maar niet meer kracht genereert. De power van een powerkite voel je daarom ook terug in je armen. De kracht kan groot zijn afhankelijk van de wind en de grote van je powerkite. Bij powerkiten raden wij daarom ook aan om op een open terrein te gaan powerkiten, zoals het strand of een weiland. Hier heb je genoeg wind en weinig last van andere obstakels zoals bomen en gebouwen.Bij een powerkite komt er lucht in de kamers van de vlieger, waardoor de vlieger zijn vorm krijgt en behoudt. Dit is het grote verschil tussen een powerkite en een kite die je vaak ziet bij kitesurfen. Deze dien je vaak op te pompen voordat je hem gebruikt. Doordat je de powerkite niet hoeft op te pompen is hij erg licht en kan je met weinig wind al vliegeren. Hoe meer wind er staat hoe meer kracht de powerkite genereert, let daarom ook bij de aanschaf van een powerkite op de grote van de powerkite. Stem deze af op je eigen gewicht en ervaring. Met veel wind en een grote powerkite kan de vlieger je met gemak over het strand trekken.

Powerkite kopen bij Decathlon

Een powerkite kopen doe je uiteraard bij Decathlon. Voordat je een powerkite koopt zijn er een aantal verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je bepalen welke grote powerkite je wilt gaan kopen. De grote van de powerkite bepaalt de uiteindelijk kracht die de vlieger zal uitoefenen. Bepaal dus goed van tevoren hoe ervaren je bent met het vliegeren van een powerkite en waar je deze gaat gebruiken. Bij de aanschaf van een powerkite hou dan rekening met de volgende variabelen: je lichaamsgewicht, je ervaring, type powerkite, type besturing en windkracht van de locatie waar je hem gaat gebruiken. Lichaamsgewicht: Om een beetje een beeld te krijgen van een passende maat powerkite bij jouw lichaamsgewicht, kan je onderstaande maatstaf aanhouden:

  • 30-40 KG = 1,0 - 1,2 m2
  • 40-50 KG = 1,2 - 1,5 m2
  • 50–60 KG = 1,5 – 2,0 m²
  • 60 – 70 KG= 2,0 – 2,5 m²
  • 70 – 80 KG= 2,5 – 3,0 m²
  • 80 – 90 KG= 3,0 – 3,5 m²
  • 90 – 100 KG = 3,5 – 4,0 m²
  • 100 – 110 KG = 4,0 – 4,5 m²

Ervaring→ Hoe meer ervaring je hebt met powerkiten, hoe meer controle je hebt over de powerkite. Hierdoor kan je met veel wind nog steeds de baas zijn en met minder wind weet je de powerkite goed in de lucht te houden.

Type powerkite en besturing → Er zijn verschillende soorten type powerkites, waar je uit kan kiezen. Zo heb je powerkites met 2, 3, of 4 lijnen. 2-lijns powerkites zijn goed te besturen voor mensen die willen beginnen met powerkiten, ze geven de mogelijkheid om goed te wennen aan de kracht van een powerkite en hebben qua besturing vaak handlussen of handvaten . Degene met 3 lijnen, zijn eigenlijk de perfecte trainer kites, aangezien ze worden bestuurd met een bar. Daarnaast kan je een 3-lijns powerkite makkelijk vanaf de grond laten stijgen en met het safety-system weer veilig laten dalen. Daarnaast zijn ze ook goed te gebruiken op mountainboards mountainboards. Powerkites met 4-lijnen, hebben twee remlijnen en twee stuurlijnen, hierdoor kan het besturen wat extra tijd vergen maar kan je wel de kracht beter verspreiden over de vlieger.

Windkracht → Met welke vlieger je moet vliegeren, is erg afhankelijk van de windkracht. Een grote powerkite vangt namelijk meer wind, dus mocht de windkracht hoog zijn dan is het goed om met een kleinere powerkite te vliegeren. Mocht je onder elke weersomstandigheid willen vliegeren, dan is het belangrijk om verschillende powerkites te kopen.

Matrasvlieger

Een matrasvlieger is eigenlijk hetzelfde als een powerkite. Een matrasvlieger is een type vlieger dat een matras achtige vorm heeft en meestal wordt gebruikt om recreatief te vliegeren. Een matrasvlieger is een vlieger die geen gebruikt maakt van stokken, maar van luchtkamers. Deze vullen zich als de matrasvlieger in de wind staat en hierdoor behoudt hij zijn vorm. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van stokken zijn matrasvliegers erg licht en kunnen ze met weinig wind al gevlogen worden. Het besturen van een matrasvlieger vereist enige vaardigheid en ervaring, zeker wat betreft het houden van de juiste lijn spanning. Echter is matrasvliegeren een leuke sport, die goed te leren is op veel verschillende leeftijden. Daarnaast zijn matrasvliegers makkelijk te vervoeren, waardoor het de perfecte activiteit is voor mensen die graag naar het strand of naar het park gaan. Er zijn veel verschillende soorten vliegers op de markt, waarbij we spreken van normale één of twee lijns stuntvliegers, matrasvliegers of powerkites en tubekites. De tubekite wordt over het algemeen gebruikt bij kitesurfen. Deze hebben buizen, of “tubes” welke opgepompt dienen te worden. Op deze manier krijgt de tubekite zijn vorm en stevigheid. Voordeel van het oppompen van een tubekite is dat deze blijft drijven op het water, waardoor het makkelijk is om je kite opnieuw op te laten als deze in het water is gevallen. Een matrasvlieger wordt over het algemeen op land gebruikt en kan ook gebruikt worden met een mountainboard om jezelf voort te bewegen.

Powerkiten voor beginners

Powerkiten is erg leuk om te leren en daarom ook zeer geschikt voor beginners. Het is een leuke eerste stap richting het kitesurfen. Als je op zoek bent naar een powerkite voor beginners, let dan met name op de grote van de powerkite. Een powerkite voor beginners is over het algemeen kleiner van formaat en begint vaak met 2 lijnen in plaats van 4 lijnen. Een 2-lijns powerkite is over het algemeen makkelijker te besturen en creëert minder power. Bij een 4-lijns powerkite heb je 2 lijnen om te sturen en 2 lijnen die de kracht van de vlieger bepalen. Naast de verschillen in aantal lijnen kan je een powerkite voor beginners onderscheiden tussen powerkites met een bar of één met handles. Een powerkite met bar is voor beginners geschikt om te oefenen met dit concept voordat je overstapt op de sport kitesurfen.