Hartslagmeters

Hartslagmeters

Hartslagmeter kopen? Wil jij graag je sportprestaties verbeteren en beter in kaart brengen dan kan een hartslagmeter de oplossing zijn. Met onze hartslagmeters ben je beter op de hoogte van je hartslagzones en kan je je trainingsintensiteit hierop aanpassen. Bij Decathlon hebben wij losse hartslagmeters en ook hartslagmeters in combinatie met horloges. Daarnaast hebben wij ook sporthorloges met ingebouwde hartslagmeters, die je hartslag op de pols meten.
Advies nodig?
Hoe kies ik een hartslagmeter?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Type
‪HARTSLAGMETER‬
VERKOPER
Kleur
Prijs
60,00 -31%
40,94
143,00
polscomputer iD.TRI green
SIGMA

polscomputer iD.TRI green

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

154,36
63,26
Hartslagmeter HR60
IGPSPORT

Hartslagmeter HR60

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

46,00
39,97
HR40 hartslagmeter
IGPSPORT

HR40 hartslagmeter

Verkocht en verstuurd door Trezado

51,00
Zachte Vervangingsband
GARMIN

Zachte Vervangingsband

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory

47,99
Polar T31 Borstband
POLAR

Polar T31 Borstband

Verkocht en verstuurd door NRG Fitness

40,95
47,99
27,95
4.2/5 Op basis van 4506 reviews

Trainen met een hartslagmeter

Als je meer wilt halen uit je trainingen dan kom je al snel uit om te gaan trainen met een hartslagmeter. Door het trainen met een hartslagmeter ga je meer uit je trainingen halen en bereik je sneller je doelen. Een hartslagmeter geeft namelijk beter inzicht in je prestaties tijdens het fietsen of hardlopen. Doordat je exact kan zien welke hartslag je hebt op ieder moment en op ieder tempo kan je beter je trainingen indelen. Als je namelijk weet wat je verschillende hartslagzones zijn, kan je heel gericht je trainingen hierop aanpassen. Zo kan je sneller zien of een training die zwaar aanvoelt ook daadwerkelijk zwaar was en kan je beter je progressie over tijd zien. Een hartslagmeter is dus perfect voor de sporter die meer uit zijn trainingen wil halen en die nog doelgerichter wil trainen.

Hartslagmeter koppelen aan je apparaten

Een hartslagmeter kan je koppelen aan verschillende apparaten afhankelijk van de meter die je hebt. Sommige hartslagmeters koop je losstaand en sommige kan je kopen in combinatie met een sporthorloge. De meeste hartslagmeters werken via ANT+ of bluetooth en kan je koppelen met je horloge, fietscomputer, smartphone of ieder ander apparaat dat communiceert met ANT+ en bluetooth. Door het koppelen van je hartslagmeter aan één van je apparaten heb jij direct inzicht in je hartslag tijdens het sporten en kan je de training hierop aanpassen. Daarnaast kan je door middel van de bijgeleverde apps je hartslag ook achteraf nog analyseren. Zo kan je zien hoe jou training zich verhoudt tot andere trainingen.

Is een hartslagmeter nauwkeurig

Je kan je hartslag op verschillende manieren meten. Zo heb je sporthorloges die de hartslag meten aan de pols en daarnaast heb je natuurlijk de hartslagbanden die je om doet en die de hartslag direct bij het hart meten. Tegenwoordig worden de hartslagmeters van de sporthorloges een stuk nauwkeuriger, maar deze zullen het nog steeds niet winnen van een hartslagband die je om doet. Dit komt doordat een hartslagband de sensor direct op het hart heeft en dus heel nauwkeurig kan meten. Op de pols zal er altijd een kleine vertraging zijn in de meting en zal de meting ook net wat minder nauwkeurig zijn. Bij een goede nieuwe borstband kan de meting een aantal hartslagen verschillen van wat het daadwerkelijk is. Bij een goede polsmeting zal dit eerder rond de 5 slagen verschillen.Door de vertraging op de pols en de minder nauwkeurige meting leent deze wat minder voor interval trainingen. Voor de interval training kan je het beste gebruik maken van een borstband. Deze is nauwkeurig en direct.

Beste hartslagmeters vind je bij Decathlon

De beste hartslagmeters vind je bij Decathlon. Wij hebben Garmin hartslagmeters, Polar hartslagmeters en natuurlijk ook gewoon hartslagmeters van ons eigen merk. Zolang de hartslagmeter ANT+ of bluetooth heeft kan deze met ieder apparaat gekoppeld worden.Een Garmin hartslagmeter kan dus gekoppeld worden met andere merken. Ook de Polar hartslagmeters kunnen tegenwoordig gekoppeld worden met andere apparaten, zolang deze ANT+ of Bluetooth ondersteunen.