Balletschoenen

Balletschoenen

Op zoek naar balletschoenen kind of balletschoenen voor volwassenen? Bij Decathlon kun je voordelig balletschoentjes kopen. Bij het kiezen van balletschoenen zijn twee criteria het belangrijkste: het materiaal en en de zool van het balletschoentje. Onze balletschoenen zijn er in het leer of van stof; met hele zool of balletschoenen met splitzool. Voor beginnende ballerina’s raden we balletschoenen aan met hele zool terwijl ervaren dansers vaak liever op balletschoenen met splitzool dansen. Voor de ervaren ballerina’s bieden wij ook stevige maar toch verfijnde spitzen. Bekijk ook eens ons assortiment balletkleding en onze beenwarmers om de enkels lekker warm te houden.
Advies nodig?
Hoe kies ik balletschoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Maat
Sticker
Kleur
Prijs
4.2/5 Op basis van 858 reviews

Balletschoentjes

Demi-pointes (balletschoentjes met hele zool of balletschoenen splitzool) of full pointes (spitzen ballet) zijn onmisbaar voor ballet. Onze balletschoentjes kind starten bij maat 25 en zijn verkrijgbaar tot maat 40. Wij hebben balletschoentjes met hele zool voor de beginnende ballerina’s en balletschoenen met splitzool voor de ervaren dansers. Balletschoentjes met splitzool worden afgeraad voor beginnende dansers omdat er bij deze balletschoenen een betere balans nodig is doordat de zool uit twee delen bestaat. Balletschoentjes met hele zool geven meer stabiliteit en grip. Qua materiaal raden wij aan om te beginnen met leren balletschoenen vanwege de stevigheid en daarna pas canvas balletschoentjes te kopen. Canvas balletschoenen bieden minder stevigheid, maar wel extra flexibiliteit. Vergeet niet voordat je begint op de balletschoentjes het elastische koord aan te trekken zodat de balletschoen over je wreef valt en niet los komt te zitten tijdens de dans.

Balletschoenen kind kopen

Balletschoenen kind kopen doe je voordelig bij Decathlon! Van balletschoentjes voor kinderen tot balletschoenen voor volwassenen hebben wij alles in huis. Balletschoenen kind kunnen zowel door meisjes als jongens gedragen worden. Balletschoenen kind zijn er in zowel het wit, zwart als roze. Wij raden aan om pas spitzen ballet te kopen indien de balletdocent toestemming hiervoor heeft gegeven. Onze medewerkers in de winkel kunnen je adviseren om de juiste spitzen ballet en overige balletschoenen kind te kopen. Een goede en makkelijke manier om zeker te weten dat je de juiste balletschoenen kind hebt gekozen is om te controleren of de tenen niet te los in de schoen zitten; ze moeten goed vast zitten zonder gekneld te zitten. Je tenen mogen niet te los in de schoen zitten, ze moeten goed vast zitten zonder gekneld te zitten. Een goede oefening om te doen: Ga tijdens het passen van de balletschoentjes rechtop staan en doe een paar flex-pointes. Als dit goed aanvoelt voor je kind dan zijn dit de juiste balletschoenen.