Hardloopschoenen

Hardloopschoenen

Hardloopschoenen koop je bij Decathlon. Voor zowel de meest ervaren als beginnende hardloper vind je bij Decathlon de juiste hardloopschoenen. Wij hebben hardloopschoenen van Adidas, Asics, Mizuno, Kiprun, Reebok, Puma, Saucony en nog andere merken. Voor zowel hardlopers met onderpronatie, neutrale hardlopers en hardlopers met overpronatie hebben wij geschikte schoenen. Pronatie is de manier waarop de voet kantelt tijdens het hardlopen waar bij overpronatie de voet teveel naar binnen kantelt. Bij nieuwe hardloopschoenen horen ook een goed paar hardloopsokken, wij hebben lage hardloopsokken, hoge hardloopsokken en compressiekousen voor hardlopen. Graag matchende kleding bij je schoenen? Neem dan ook een kijkje bij onze hardloopkleding.
Advies nodig?
Welke hardloopschoenen heb ik nodig?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
‪TYPE VOETAFROL‬ Manier waarop voet kantelt tijdens het hardlopen
Merk
Sport
‪TYPE SCHOENEN‬
Geslacht
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 62871 reviews

Wat voor hardloopschoenen zijn er allemaal?

Hardloopschoenen zijn er in verschillende soorten en maten en bij Decathlon hebben wij een grote collectie aan verschillende hardloopschoenen. Verschillende type hardlopers vragen om verschillende soorten hardloopschoenen en bij Decathlon maken wij onderscheid tussen hardlopers die lopen om fit te blijven en hardlopers die willen presteren. Het is dus belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben en op basis van je beoogde doel de juiste hardloopschoenen te kiezen. Het is belangrijk om de juiste hardloopschoenen te kiezen die past bij jou eisen van de hardloopschoen. De duurste hardloopschoenen zijn niet per se de beste hardloopschoenen voor jou! Bij Decathlon hebben wij hardloopschoenen voor mensen die af en toe lopen, mensen die 2 a 3 keer per week lopen (tot 60 minuten) en prestatiegerichte hardlopers. De meeste hardloopschoenen bij Decathlon zijn geschikt voor de neutrale hardloper, maar ook voor de licht pronerende of supinerende hardloper. Bij Decathlon vind je de volgende merken hardloopschoenen:

Adidas hardloopschoenen

Asics hardloopschoenen

Mizuno hardloopschoenen

Kiprun Hardloopschoenen

Kalenji Hardloopschoenen

Reebok hardloopschoenen

Puma hardloopschoenen

New Balance Hardloopschoenen

Brooks Hardloopschoenen

Saucony Hardloopschoenen

Ieder merk ontwikkelt nu hardloopschoenen waarbij de zool ervoor zorgt dat je niet teveel naar binnen of buiten kantelt. Bij hardloopschoenen is het daarbij belangrijk dat je loopschoenen comfortabel zitten en geen irritatie veroorzaken aan je voeten. De juiste maat hardloopschoenen zijn daarbij erg belangrijk. Hou rekening bij het kiezen van hardloopschoenen dat je voeten uitzetten tijdens het lopen. Hierom raadden wij aan om altijd minstens een halve maat groter te bestellen. Het passen van hardloopschoenen kan je bij voorkeur ook beter 's avonds doen dan 's ochtends. Je voeten zetten namelijk gedurende de dag uit. Op deze manier voorkom je dat je verkeerde maat hardloopschoenen besteld.

De beste hardloopschoenen met de beste prijs kwaliteit

Bij Decathlon ben je op het juiste adres als het aankomt op de beste hardloopschoenen met de beste prijs kwaliteit. Wij hebben goede hardloopschoenen die betaalbaar zijn en niet onderdoen aan andere merken hardloopschoenen. De hardloopschoenen van Kalenji en Kiprun worden intern ontwikkeld en geproduceerd hierdoor kunnen wij je de beste prijs kwaliteit altijd garanderen. Onze hardloopschoenen worden daarbij uitvoerig getest door gepassioneerde hardlopers op ieder niveau. Of je nu net begint met hardlopen of een wedstrijdloper bent wij hebben de beste hardloopschoen voor je. Bij het testen van de beste paar hardloopschoenen wordt rekening gehouden met de loophouding, het looppatroon en de morfologische eigenschappen van veel verschillende hardlopers. Wij benaderen iedere hardloper als een uniek persoon met ieder zijn unieke eigenschappen. Daarom is niet één specifieke schoen de beste hardloopschoen voor iemand. Dit verschilt van de eigenschappen van de hardloper. Daarbij is de manier van afwikkeling erg belangrijk op tot de juiste hardloopschoen te komen. Als je tijdens het hardlopen voornamelijk landt op je voorvoet heb je een andere hardloopschoen nodig vergeleken met iemand die op zijn hiel landt. Daarom is niet één hardloopschoen de beste hardloopschoen voor iedereen.

Pronatie hardloopschoenen

Bij pronatie spreken wij van de manier waarop de voet kantelt tijdens het hardlopen. Bij het lopen is er altijd een mate van pronatie voor een natuurlijk afwikkeling van de voet. Deze natuurlijke pronatie zorgt ervoor dat je de voet netjes afrolt en zorgt voor een natuurlijke demping. Daarbij onderscheiden wij onderpronatie, overpronatie en neutrale afwikkeling. Deze termen komen uit de medische wereld en gaat over de manier waarop een gewricht of lichaamsdeel zich beweegt. Bij onderpronatie is er onvoldoende pronatie en wikkelt de voet niet goed af. Onderpronatie wordt ook wel supinatie genoemd. Hierbij landt de loper meer op de buitenkant van de voet en zakt de enkel meer naar buiten toe en je voet dus meer naar binnen. Je ziet herbij vaak een overmatig slijtpatroon aan de buitenkant van de schoenen. Voor hardlopers die teveel supineren raden wij een neutrale hardloopschoen aan met veel demping. Deze demping zorgt ervoor dat de landing minder hard is en de afrol natuurlijke zal verlopen. Bij overpronatie is er juist teveel pronatie en wikkelt de voet teveel af. Deze hardlopers landen teveel aan de binnenkant van de voet en hierdoor zakt de enkel teveel naar binnen en de voet teveel naar buiten. Bij deze hardlopers zie je vaak een overmatig slijtpatroon aan de binnenkant van de schoenen. Hardlopers die teveel proneren zijn op zoek naar schoenen met veel steun en met name aan de binnenkant. Daarnaast heb je ook nog een neutrale afwikkeling. Het grootste gedeelte van de hardlopers is een neutrale loper. Hierbij zie je een normaal slijtpatroon in de vorm van een S, dit is de manier waarop de voet afwikkelt. Deze hardlopers zijn op zoek naar een neutrale hardloopschoen.

Goedkope hardloopschoenen

Bij Decathlon vinden het toegankelijk maken van sporten belangrijk, zo ook de hardloopsport. Om het hardlopen toegankelijk te maken voor iedereen hebben wij bij Decathlon ook goedkope hardloopschoenen met een goede kwaliteit. Onze betaalbare hardloopschoenen beschikken over alle eigenschappen die een hardloopschoen behoort te hebben, echter worden er andere goedkopere materialen gebruikt. Goedkope hardloopschoenen hoeven dus niet direct ook slechte hardloopschoenen te zijn. Wij bij Decathlon raden aan om je hardloopschoenen af te stemmen op hoe vaak, hoe lang en waar je loopt. Ga dus niet voor een goedkope hardloopschoen als je aan het trainen bent voor een marathon. Onze goedkope hardloopschoenen beschikken over het algemeen over minder demping in vergelijking met duurdere hardloopschoenen. Kijk dus ook eens bij onze goedkope hardloopschoenen.

Wat zijn goede hardloopschoenen?

Goede hardloopschoenen is voor iedere type hardloper anders. Bij het kiezen van goede hardloopschoenen is het belangrijk dat deze comfortabel zitten. Weet jij niet zo goed welke hardloopschoenen jij nodig hebt? Zowel online als in de winkel krijg je bij ons deskundig advies over welke hardloopschoenen je het beste kan kopen bij Decathlon. Wij adviseren welke hardloopschoen het beste bij je past. Bij ons koop je goedkope hardloopschoenen voor als je af en toe een rondje wilt hardlopen of je kan hardloopschoenen kopen die technisch van hoge kwaliteit zijn voor een betaalbare prijs. Hardloopschoenen kopen doe je natuurlijk niet zonder deskundig advies van onze hardloop experts in de winkel. Zij zijn zelf ook fervente hardlopers en helpen je graag op weg of je nu je eerste paar hardloopschoenen koopt of dat je al jaren ervaring hebt. Bij Decathlon bestel je eenvoudig een paar hardloopschoenen of je koopt ze direct bij ons in de winkel. Daarbij bieden wij 365 dagen ruiltermijn, je koopt dus eenvoudig een paar hardloopschoenen bij Decathlon. Heb je hardloopschoenen bij ons online gezien, maar wil je liever hardloopschoenen kopen in één van onze vestigingen dan is dat geen enkel probleem. Je bekijkt eenvoudig de voorraad van je hardloopschoenen in de dichtstbijzijnde winkel.Heb je nog meer vragen over hoe je hardloopschoenen kiest, lees dat ons sportadvies over welke hardloopschoenen je nodig hebt.