Hardloopschoenen

Hardloopschoenen

Hardloopschoenen koop je bij Decathlon. Voor zowel de meest ervaren als beginnende hardloper vind je bij Decathlon de juiste hardloopschoenen. Voor zowel hardlopers met onderpronatie, neutrale hardlopers en hardlopers met overpronatie hebben wij geschikte hardloopschoenen. Bij nieuwe hardloopschoenen horen ook een goed paar hardloopsokken, wij hebben lage hardloopsokken, hoge hardloopsokken en compressiekousen voor hardlopen. Graag matchende kleding bij je schoenen? Neem dan ook een kijkje bij onze hardloopkleding.
Filter
Terug naar artikelen
Merk
Maat
TYPE VOETAFROL Manier waarop voet kantelt tijdens het hardlopen
 • Voet kantelt niet teveel naar binnen of buiten
 • Voet kantelt naar binnen
 • Voet kantelt naar buiten
 • Geschikt voor iedereen
TYPE TERREIN
Levertijd
Kleur
Prijs
72 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.0/5 Op basis van 31835 reviews

  Hardloopschoenen

  Hardloopschoenen zijn er in verschillende soorten en maten en bij Decathlon hebben wij hardloopschoenen van Asics, Kalenji en Mizuno. Verschillende type hardlopers vragen om verschillende soorten hardloopschoenen en bij Decathlon maken wij onderscheid tussen hardlopers die lopen om fit te blijven en hardlopers die willen presteren. Het is dus belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben en op basis van je beoogde doel de juiste hardloopschoenen te kiezen. Het is belangrijk om de juiste hardloopschoenen te kiezen die past bij jou eisen van de hardloopschoen. De duurste hardloopschoenen zijn niet per se de beste hardloopschoenen voor jou! Bij Decathlon hebben wij hardloopschoenen voor mensen die af en toe lopen, mensen die 2 a 3 keer per week lopen (tot 60 minuten) en prestatiegerichte hardlopers. Door het K-Only concept in onze renschoenen van Kalenji maakt jouw looppatroon niet meer uit, waardoor elke hardloopschoen met K-Only geschikt voor jou!

  Pronatie hardlopen

  Pronatie tijdens het hardlopen, is de manier hoe de enkel naar binnen draait. Pronatie van de enkel hoort bij de beweging van het been om klappen tijdens het hardlopen op te vangen. We kunnen drie verschillende vormen van pronatie definiëren: overpronatie, neutraal en onderpronatie. Onderpronatie betekent dat je na de landing op de hak, wat naar buiten zakt. Dit is een looppatroon dat weinig voorkomt, over het algemeen is een neutrale hardloopschoen voldoende bij deze vorm van pronatie. Hierdoor hebben wij dan ook weinig hardloopschoenen specifiek op dit looppatroon gericht. Kalenji heeft twee modellen, de Kiprun fast en long die voor elke vorm van pronatie geschikt zijn. Deze hardloopschoenen bevatten het component K-Only, wat er voor zorgt dat iedere hardloper deze hardloopschoen kan dragen. Hardlopers met overpronatie hebben antipronatieschoenen nodig. Overpronatie betekent dat je op de buitenkant van je hak landt en wat naar binnen zakt met je enkel tijdens de afzet. Juist voor dit type hardloper is een goede hardloopschoen belangrijk. Wij hebben antipronatieschoenen van zowel Kalenji als Asics en Mizuno. De zool van deze hardloopschoenen bevat een antipronatieblok waardoor de voet en enkel zich tijdens de landing goed afwikkelt en wordt gecorrigeerd. Bij Kalenji zorgt het component K-Only voor het corrigeren van deze vorm van pronatie. Bij Asics hebben ze hiervoor Duomax geïntroduceerd. Bij Mizuno is het Wave- plaatje aan de binnenkant dicht. Ongeveer de helft van alle hardlopers heeft dit looppatroon. Bij een normaal pronatiepatroon speek je van neutraal patroon. Neutrale lopers landen op het midden of op de buitenkant van de hiel en zetten af met het midden van de voorvoet. Wanneer je nou niet weet welk looppatroon je hebt, kan je hiervoor een oud paar hardloopschoenen gebruiken. Als je kijkt naar het slijtpatroon op deze schoenen kan je een redelijke inschatting maken welke vorm van pronatie je hebt. Kom je er niet? Met hardloopschoenen van Kalenji, met het K-Only systeem, zit je altijd goed. Mocht je twijfelen, dan kan de 30 test garantie je misschien wel over de streep trekken!

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen