Energie bars

Energie bars

Hanteer je een gezond en gevarieerd voedingspatroon, dan kan je tijdens inspanning de eerste 60 tot 90 minuten aanspraak maken op je opgebouwde energievoorraad. Ben je een duursporter en ga je langer op pad, dan is het aan te raden energie bars mee te nemen om jezelf tijdens het sporten weer op laden. Deze zitten boordevol met koolhydraten die je lichaam omzet in energie. Tijdens langere sessies raakt deze voorraad op, maar door een energiebar te eten breng je deze snel weer op op peil. Zo kan je, ook bij het leveren van langere inspanningen, optimaal blijven presteren.

Advies nodig?
Goede voeding tijdens sporten
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Flavor
VERKOPER
Prijs
34,99 -20%
27,99
34,99 -20%
27,99
21,00
Energy Bar Orange (10 stuks)
WCUP

Energy Bar Orange (10 stuks)

Verkocht en verstuurd door WCUP Sports Nutrition NV

23,90
N'Joy Nuts Bar - 15 pack
XXL NUTRITION

N'Joy Nuts Bar - 15 pack

Verkocht en verstuurd door XXL Nutrition

24,50
Crispy Bar (10 stuks)
WCUP

Crispy Bar (10 stuks)

Verkocht en verstuurd door WCUP Sports Nutrition NV

46,55
Crispy Bar (19 + 2 stuks)
WCUP

Crispy Bar (19 + 2 stuks)

Verkocht en verstuurd door WCUP Sports Nutrition NV

4.6/5 Op basis van 1546 reviews

Energiebar voor het sporten

Je lichaam slaat de koolhydraten die je binnenkrijgt uit voedsel op als glycogeen in je spieren en lever. Zodra je gaat sporten doet je lichaam aanspraak op deze energievoorraad. Door een energiebar te nuttigen kun je de energievoorraad eenvoudig opladen of juist weer aanvullen. Niet alleen tijdens de inspanning biedt een energiebar een uitkomst. Vlak voor je gaat sporten doe je er geen wijs aan een hele maaltijd te nuttigen, maar met een lege maag op pad gaan is ook geen goed idee. Neem in plaats daarvan een half uur voor je gaat sporten een energiebar zodat je er weer opgeladen tegenaan kunt. De bars zijn niet bedoeld als vervanging voor een maaltijd, gebruik ze in plaats daarvan uitsluitend als aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

De samenstelling van een energy bar

Ons aanbod bestaat uit verschillende merken en smaken waardoor je lekker kunt blijven variëren. Zo kan je kiezen uit lekkere zoete repen in diverse fruitsmaken, of juist een zoute dadelreep van ons eigen merk Aptonia wanneer je eens iets anders wilt proberen. Een energy bar is een bron van snelle en langzame koolhydraten. De snelle koolhydraten zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel, waardoor je gelijk een energieboost krijgt. De langzame koolhydraten zorgen voor een meer geleidelijke afgifte, waardoor je langer profijt zal hebben van een energy bar. Dit maakt een energy bar dus de ideale snack voor zowel voor als tijdens het sporten!