Darten

De online dartshop van Decathlon! Voor al je dartborden en dartpijlen.

Op zoek naar een dartbord, of een nieuwe set dartpijlen? Kijk dan snel op onze online dartshop.

4 producten voor Darten

Populaire producten

Unicorn

Dartbord Eclipse Pro PDC

(23)
Canaveral

Dartbord Club 500

(191)
Canaveral

Dartbord Club 700

(99)
Canaveral

Elektronisch dartbord ED110

(844)

Dartpijlen

Decathlon biedt verschillende soorten dartpijlen aan. De meeste bekende dartpijlen zijn Steel Tip dartpijlen, gemaakt voor klassieke dartborden. Dit zijn dartpijlen gemaakt van Staal, Aluminium en/of Wolfraam en hebben een (zeer) scherpe punt. De andere soort dartpijlen zijn Soft Tip dartpijlen die gemaakt zijn om te gooien op Elektronische dartborden. De Soft Tip dartpijlen zijn ideaal voor kinderen om te leren darten omdat de punt niet van staal, maar van plastic gemaakt is. Een stuk veiliger dus! Verder bestaat een dartpijl uit de 'Barrel', 'Shaft' en 'Flight'. De Barrel, het tweede gedeelte vanaf de punt, bepaald het gewicht van de dart. De Shaft en Flight zorgen voor een stabiele vlucht door de lucht en zijn in diverse kleuren en patronen te koop.

Dartborden

Ook hier hebben we bij Decathlon twee verschillende soorten dartborden. De Klassieke dartborden, gemaakt voor de Steel Tip Dartpijlen en de Elektronische dartborden, gemaakt voor de Soft Tip Dartpijlen. Klassieke dartborden zijn gemaakt van sisal of stro. Elektronische dartborden zijn gemaakt van plastic en werken op batterijen. Het voordeel van een Elektronisch dartbord is dat het automatisch de puntentelling bijhoudt. Erg handig natuurlijk!

Steel Tip vs Soft Tip

Bij Decathlon hebben wij Steel Tip en Soft Tip dartpijlen en dartborden. Maar wat is nou precies het verschil? Steel Tip is de meest bekende en oudste vorm van darten. Zoals de naam het al een beetje verklapt wordt Steel Tip gespeeld met dartpijlen met stalen punt en op een klassiek sisal of stro dartbord. Soft Tip is de nieuwere en jeugd vriendelijkere versie van darten met een Elektronische dartbord en dartpijlen met een plastic punt. In Noord Europa is Steel Tip verruit het meest populair, maar in Zuid Europese en Aziatische landen is Soft Tip darten veel populairder. Benieuwd geworden naar onze dartproducten? Neem dan snel een kijkje in onze online dartshop!

Sportadvies