Glutamine

Glutamine

Glutamine helpt je spieren te herstellen van je training. Ook speelt glutamine een grote rol in het opbouwen van je spiermassa. Dit aminozuur komt namelijk het meeste voor in het spierweefsel. Andere aminozuren wie wij aanbieden zijn BCAA. Het verschil is dat het lichaam normaal gesproken zelf wel in staat is om glutamine te produceren maar BCAA niet. Als sporter heb je extra glutamine nodig, je lichaam is namelijk niet in staat om snel genoeg het aminozuur aan te vullen wanneer je je spieren belast. Daarom bieden we supplementen glutamine aan in ons assortiment. Bekijk hier online het aanbod.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
Prijs
4.3/5 Op basis van 122 reviews

Bij Decathlon koop je glutamine poeder

Er bestaat glutamine poeder en er bestaan tabletten met glutamine. In ons assortiment vind je glutamine poeder. Hier krijg je meteen een handige doseerbeker bij, zodat je de aanbevolen dosis van 5 gram makkelijk af kunt meten. Onze glutamine poeder heeft een lekkere smaak, waardoor het niet vervelend is om deze samen met wat mililiters water in te nemen: het is net alsof je een verfrissend, zoet drankje drinkt. We raden aan de glutamine poeder niet vóór, maar juist ná je sportmoment te nemen. Tijdens je intensieve training gebruikt je lichaam namelijk een groot deel van je glutamine voorraad om je spiercellen te herstellen, deze vul je na je training weer aan door middel van de poeder. Sommige sporters geven de voorkeur aan het verdelen van de portie over voor en na de training. Bekijk vooral wat voor jou het beste uitkomt en werkt.

Wat is glutamine?

Je vraag je misschien af: wat is glutamine? Dat is een hele goede vraag. Laten we beginnen bij het begin. Glutamine hoort thuis in de groep semi-essentiële aminozuren. Voor het eiwit in lichaamscellen zijn aminozuren de bouwstenen. Zoals je misschien al wist zijn eiwitten belangrijk om je spierweefsel goed te houden, bijvoorbeeld om je spieren te herstellen na een training. Je voelt het antwoord op de vraag: ‘wat is glutamine?’ misschien al aankomen. Glutamine is een aminozuur dat helpt je spieren te herstellen. Omdat het in de categorie semi-essentiële aminozuren valt, kan je lichaam glutamine over het algemeen zelf aanmaken. Sommige mensen kunnen dat niet omdat zij een bepaalde aandoening of ziekte hebben. Gelukkig kun je glutamine uit voeding en supplementen halen. Bijvoorbeeld uit melkproducten, noten, vis en vlees en onze glutamine supplementen. Ook voor intensieve sporters is extra glutamine belangrijk, omdat ze zo de voorraad in het lichaam kunnen blijven aanvullen. Hopelijk is het nu duidelijk wat het antwoord is op ‘wat is glutamine?’ Mocht je nog vragen hebben, schroom niet om ze te stellen. Kom gerust langs in een van onze winkels om je te laten adviseren of stel je vraag online aan onze experts.