Massgainer

Massgainer

Veel beoefenaars van krachtsport streven er naar spiermassa op te bouwen door middel van hun training. Dit geldt natuurlijk ook voor andere sporten waarbij een sterk fysiek voordeel op kan leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diverse contact- en vechtsporten. Een vereiste om spiermassa op te bouwen is een goed afgestemd voedingspatroon. Het is hierbij van belang dagelijks een klein calorieoverschot binnen te krijgen. Een massgainer is een calorierijke shake boordevol koolhydraten en eiwitten die het vereenvoudigt je dagelijkse caloriebehoefte te behalen.

Advies nodig?
Hoe kies je de juiste fitness voeding?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Flavor
VERKOPER
Prijs
4.4/5 Op basis van 552 reviews

Massgainer kopen bij Decathlon

Hoe bepaal je of een massgainer wat voor jou is? Allereerst is het belangrijk inzicht te krijgen in je metabolisme en aanverwante dagelijkse caloriebehoefte. Voor iedereen is dit een ander aantal. Hier zijn verschillende berekeningen voor te vinden die kunnen dienen als richtlijn, maar het beste doe je dit door een aantal weken dagelijks dezelfde hoeveelheid calorieën te nuttigen. Val je af of verandert er niets, verhoog dan je dagelijkse inname met een paar honderd calorieën en blijf verder monitoren. Zodra je aan begint te komen heb je jouw magic number gevonden! Voor sommige mensen ligt deze grens al op 2500 calorieën, waar andere aan 3500 nog niet genoeg hebben. We begrijpen dat het lastig kan zijn dagelijkse grote hoeveelheden vast voedsel te consumeren, daarom kan je bij ons een massgainer kopen als aanvulling op je voeding.

Koolhydratenshake

Een massgainer wordt ook wel een koolhydratenshake genoemd omdat deze vaak grotendeels uit koolhydraten bestaat. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Naast koolhydraten zit er vaak een grote hoeveelheid eiwitten in een massgainer. Eiwitten zijn juist weer cruciaal voor spieropbouw- en herstel. Gebruik een koolhydratenshake tussen je maaltijden door en na een training voor het beste effect. Je kan bij ons naast een standaard massgainer bestaande uit koolhydraten en eiwitten ook massgainers vinden die zijn verrijkt met supplementen als creatine en diverse aminozuren. Gebruik een massgainer ten alle tijden als aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingspatroon, niet als substituut voor een maaltijd.