Basketballen en accessoires

Basketballen en accessoires

Tarmak en Decathlon maken basketballen in alle maten - voor alle spelers. Van maat 1 tot en met 7, van beginner ballen tot competitie basketballen die door de FIBA zijn goedgekeurd voor internationaal spel: Decathlon heeft de basketbal voor jou!

Filter
Terug naar artikelen
Maat
GEBRUIKSPLAATS
LEEFTIJD
Merk
Prijs
44 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.5/5 Op basis van 4019 reviews

  Welke maat basketbal heb ik nodig?

  Met vijf beschikbare verschillende maten, heeft Decathlon voor iedereen een geschikte basketbal in huis. Maar hoe kies je de juiste maat? Globaal bekeken zijn maatje 1 en 3 bedoeld voor de allerjongste jeugd, die het spelletje op een mini basketbalbord wil ontdekken. Kinderen vanaf ongeveer zes jaar, tot en met twaalf jaar, spelen met maat 5. Jongens van twaalf tot en met veertien jaar én alle meisjes en dames vanaf twaalf jaar, spelen met maat 6. Jongens vanaf 14 jaar én alle heren spelen tot slot met maat 7. Bekijk ook 'Hoe kies ik een basketbal'.

  Wat is het verschil tussen een basketbal voor binnen en buiten?

  Basketballen die voor 'binnen' zijn gemaakt, zijn vaak gemaakt van kunstleer of een dunner soort rubber dan een buitenbal. Een basketbal voor buiten heeft een buitenkant van dikker rubber, omdat een betonnen ondergrond voor méér slijtage zorgt, dan het hout of het kunststof van een sporthal. Het voordeel van een binnenbal is de grip: Die is (vooral voor een gevorderde speler) fijner, dan die van een buitenbal.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen