Basketballen en accessoires

Basketballen en accessoires

Op zoek naar een basketbal? Tarmak en Decathlon maken basketballen in alle maten (maat 1 - maat 7), voor alle spelers. Zo hebben wij basketballen voor beginners en competitiebasketballen die door de FIBA zijn goedgekeurd voor (inter)nationale wedstrijden: Decathlon heeft dé basketbal voor jou! Vind hier ook accessoires voor basketballen zoals ballennetten en ballenpompjes. Ben je liefhebber van de NBA? Bekijk dan onze officiële NBA-collectie met shirts, schoenen en sleeves van jouw favoriete team uit de NBA!

Advies nodig?
Hoe kies ik een basketbal?
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
Basketbal BT500 maat 6 roze/turquoise
Nieuw
Basketbal BT500 maat 6 roze/turquoise
24,99
In 2 kleuren beschikbaar
TARMAK

Basketbal BT500 maat 6 roze/turquoise

(20)
Basketbal voor beginners vanaf 13 jaar R500 maat 7 rood
Basketbal voor beginners vanaf 13 jaar R500 maat 7 rood
12,99
Basketbal voor kinderen tot 10 jaar Wizzy Maat 5 blauw
Basketbal voor kinderen tot 10 jaar Wizzy Maat 5 blauw
14,99
4.5/5 Op basis van 10928 reviews

Basketballen, accessoires en netballen

Om goed te kunnen basketballen heb je uiteraard een basketbal nodig. Of je nu binnen- of buiten basketbalt, op een ruwe- of gladde ondergrond speelt, zonder basketbal geen spel. Ontdek daarom hier onze Tarmak basketballen, Spalding basketballen, Molten basketballen en basketballen van Wilson. Naast de basketballen hebben we uiteraard ook een aantal accessoires voor basketballen, zoals ballennetten en pompjes. Deze accessoires zorgen ervoor dat jij meer en langer plezier haalt uit jouw basketbal.

Wat is het verschil tussen een basketbal voor binnen en buiten?

Wij maken twee soorten basketballen. De R-serie ballen (R100, R300) zijn speciaal ontworpen voor basketbal op straat. De ruwere ondergrond op straat vraagt namelijk meer van een bal dan een strakke indoor sportvloer. De basketballen voor buiten zijn daarom iets steviger. Zo zijn de R-ballen daarom aan de buitenkant uitgerust met een dikker rubber. Deze dikkere laag rubber zorgt ervoor dat de bal langer meegaat bij het spelen op straat. De BT-ballen zijn ontworpen voor gebruik in een sporthal, al kunnen ze ook buiten gebruikt worden, maar houd er dan wel rekening meer dat deze sneller slijt. Het voordeel van de BT basketballen voor binnen? Deze ballen hebben een beter balgevoel. Het nadeel? Hij zal buiten eerder slijten: Het kunstleer is niet ontworpen voor het schaven op beton.

Basketballen in elke maat

In ons assortiment vind je basketballen in veel verschillende maten, zodat spelers van elke leeftijd en van alle niveaus een geschikte basketbal kunnen vinden bij Decathlon. Op onze productpagina's en basketballenpagina vind je meer informatie over welke maat basketbal bij jou past. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende maten basketballen in onze collectie:

Basketbal maat 1

Basketbal maat 3

Basketbal maat 4

Basketbal maat 5

Basketbal maat 6

Basketbal maat 7

De BT500 én de BT900 basketballen zijn goedgekeurd door de FIBA. Met dit keurmerk zijn deze ballen geschikt om officiële competitie mee te spelen.