Basketballen en accessoires

Basketballen en accessoires

Op zoek naar een basketbal? Tarmak en Decathlon maken basketballen in alle maten (maat 1 - maat 7), voor alle spelers. Zo hebben wij basketballen voor beginners en competitiebasketballen die door de FIBA zijn goedgekeurd voor (inter)nationale wedstrijden: Decathlon heeft dé basketbal voor jou! Vind hier ook accessoires voor basketballen zoals ballennetten en ballenpompjes. Ben je liefhebber van de NBA? Bekijk dan onze officiële NBA-collectie met shirts, schoenen en sleeves van jouw favoriete team uit de NBA!

Advies nodig?
Hoe kies ik een basketbal?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
33,00
All Court 3.0 Basketbal
ADIDAS

All Court 3.0 Basketbal

Verkocht en verstuurd door ADIDAS NL

4.5/5 Op basis van 11709 reviews

BASKETBALLEN, ACCESSOIRES EN NETBALLEN

Of je nu binnen of buiten basketbalt, op een ruwe- of gladde ondergrond speelt; zonder basketbal geen spel. Ontdek daarom hier onze basketballen en bijbehorende accessoires. Naast basketballen hebben we uiteraard ook een aantal accessoires voor basketballen, zoals ballennetten en pompjes. Deze accessoires zorgen ervoor dat jij meer en langer plezier haalt uit jouw basketbal.

Naast basketballen vind je bij ons ook Netballen. Netbal is een sport die in Nederland vrijwel niet gespeeld wordt. De sport is enigszins verwant aan basketbal, maar het scoren in een basket is vrijwel de enige overeenkomst die er nog is. In tegenstelling tot de sport zelf, zal een netbal je wellicht wel bekend voorkomen. Netballen vind je namelijk in vrijwel elk ballenrek van de gymzaal op school. Het zijn immers relatief lichte ballen die prettig in de hand liggen en waarmee (vooral) kleine kinderen prettig kunnen leren sporten met een bal. Een netbal is dan ook een goede bal om aan een klein kind te geven als je je kind wil laten wennen aan balsporten.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN BASKETBAL VOOR BINNEN EN BUITEN?

Wij maken twee soorten basketballen. De R-serie ballen (R100, R300) zijn speciaal ontworpen voor basketbal op straat. De ruwere ondergrond op straat vraagt namelijk meer van een bal dan een strakke indoor sportvloer. De basketballen voor buiten zijn daarom iets steviger. Zo zijn de R-ballen daarom aan de buitenkant uitgerust met een dikker rubber. Deze dikkere laag rubber zorgt ervoor dat de bal langer meegaat bij het spelen op straat. De BT-ballen zijn ontworpen voor gebruik in een sporthal, al kunnen ze ook buiten gebruikt worden, maar houd er dan wel rekening meer dat deze sneller slijt. Het voordeel van de BT basketballen voor binnen? Deze ballen hebben een beter balgevoel. Het nadeel? Hij zal buiten eerder slijten: Het kunstleer is niet ontworpen voor het schaven op beton.

BASKETBALLEN IN ELKE MAAT

In ons assortiment vind je basketballen in veel verschillende maten, zodat spelers van elke leeftijd en van alle niveaus een geschikte basketbal kunnen vinden bij Decathlon. Op onze productpagina's en basketballen pagina vind je meer informatie over welke maat basketbal bij jou past. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende maten basketballen in onze collectie:
Basketbal maat 1 - voor de allerkleinsten
Basketbal maat 3 - om kennis te maken met basketbal
Basketbal maat 4 - voor de kleine basketbal fanaat
Basketbal maat 5 - de eerste officiële maat voor kids tussen de 7 en 10 jaar
Basketbal maat 6 - officiële maat voor dames
Basketbal maat 7 - officiële maat voor tieners en heren

De BT500 én de BT900 basketballen zijn goedgekeurd door de FIBA. Dat wil zeggen dat ballen met dit keurmerk geschikt zijn om officiële competitiewedstrijden mee te spelen.