Pooltafel

Pooltafel

Wil je kennismaken met biljart of ben je al ervaren hierin? Wij bieden verschillende biljart- en pooltafels in verscheidene vormen en maten. Deze zijn geschikt om te plaatsen in zowel sportcafés als thuis in de woonkamer. Bij Decathlon hebben we onder andere de compacte Geologic BT 100 en de originele Supreme Blackpool 7ft. Dus of je nu op zoek bent naar een kleine, compacte biljart of pooltafel of naar een wedstrijdtafel, bij Decathlon ben je aan het juiste adres. Weet je nog niet zo goed wat biljart precies inhoudt? Lees dan ons Sportadvies wat is biljart voor sport? en lees meer over deze spannende sport!

Advies nodig?
Biljart, een sport?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Kleur
Merk
Prijs
4.1/5 Op basis van 667 reviews

Pooltafel kopen

Poolen is een gezellige sport die veel gedaan wordt in sportcafés. Het is niet alleen een gezellige sport, maar ook nog eens ontzettend spannend. Poolen speel je uiteraard op een pooltafel. Deze kun je in verschillende maten aanschaffen. De afmetingen van professionele biljarttafels waar bijvoorbeeld wedstrijden op worden gespeeld is 2,84 bij 1,42 meter. Een leuk weetje hierover is dat in de professionele biljartwereld deze tafel wordt verwarmd, zodat de ballen goed kunnen rollen. Wil je een club biljart of café pooltafel kopen dan zijn ze meestal 2,30 bij 1,15 meter. Ook kun je natuurlijk lekker thuis poolen met je huisgenoten of familie! Dan kun je een kleinere pooltafel kopen van ongeveer 2,10 bij 1,05 meter. Voor de thuisspelers heeft ons team van Geologic een pooltafel/biljarttafel ontwikkeld die je gemakkelijk kunt neerzetten en verplaatsen. Deze Poolset BT 100 is 1,18 bij 0,78 meter. Ontzettend leuk om zo kennis te kunnen maken met deze spannende sport! Heb je andere vragen over poolen of over onze biljartproducten? Lees per product de technische informatie en productvoordelen of vraag één van onze medewerkers.

Hoe moet je poolen?

Wil je gaan biljarten of poolen maar weet je nog niet zo goed wat nu de regels precies zijn? Dan helpen wij je een beetje op weg, zodat jij kennis kunt maken met deze leuke en spannende sport. Voordat je gaat beginnen met biljarten de wedstrijd moet er beslist worden wie er gaat beginnen. Dit kan door bijvoorbeeld een coin toss, maar kan natuurlijk ook op andere manieren. Vervolgens vindt de acquitstoot plaats, ook wel bekend als de afstoot. De ballen liggen allemaal in de driehoek en met de witte bal moet deze geraakt worden. Om het niet te moeilijk te maken, kun je vervolgens kijken of je een hele kleur of halve kleur in de pocket weet te krijgen. Lukt dit? Dan wordt dit jouw kleur en moet je alle ballen hiervan proberen te raken in de pocket. Wanneer het niet lukt een bal erin te krijgen, is de ander aan de beurt. Dit zijn de regels om te gaan poolen. Als je gaat biljarten dan gebruik je 3 ballen, waarvan er 2 wit zijn en 1 rood. Het doel van biljarten is dat je mooie series maakt waarbij je met één witte bal de andere twee raakt.

Pooltafel als cadeau: poolen met jouw vrienden of familie

Op zoek naar een leuk en origineel cadeau dat je samen met je familie of vrienden kunt doen? Neem dan een kijkje naar onze verschillende pooltafels en leer samen de spannende sport poolen kennen! Wij bieden zowel grote als compacte pooltafels aan. Zo kun je, wanneer je zin hebt om te poolen, de tafel er gemakkelijk bij pakken maar ook gemakkelijk en snel weer opbergen. Ook hebben wij biljartaccessoires en biljartkeus in ons assortiment. Ben je een beginnende biljarter of wil je het graag aan iemand cadeau geven? Neem dan een kijkje naar onze Poolset BT 100. Deze compacte pooltafel is al van alles voorzien en is de ideale tafel om als hobby te poolen!