Boten, Elektromotoren en Fishfinders

Boten, Elektromotoren en Fishfinders

Een boot is in veel situaties een onmisbaar item bij karpervissen. Je kunt je spullen ermee verplaatsen, het water in kaart brengen en voeren, lijnen nauwkeurig uitvaren en natuurlijk drillen. Bij Decathlon vind je naast boten ook elektromotoren en fishfinders.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 1654 reviews

Een rubberboot voor het karpervissen?

Een boot is voor de fanatieke karpervissers eigenlijk onmisbaar. Met een bootje kun je je lijnen perfect en op elke afstand plaatsen, met uiterste precisie bijvoeren en bij een aanbeet richting de vis gaan om de kans op verspelen te reduceren. Daarnaast gebruiken veel karpervissers een boot ook om de spullen te transporteren naar vanaf de oevers onbereikbare plekken.

Verschillende soorten rubberboten

Er zijn veel verschillende soorten boten om mee te vissen. Boten van aluminium, hard plastic en polyester, maar de bekendste soort is de opblaasbare rubberboot. Rubberboten zijn licht in gewicht, stevig, zeer stabiel en overal mee naartoe te nemen. Je kunt ze gebruiken om mee te karpervissen, maar ook om gewoon lekker te gaan varen of op andere vissoorten te jagen.

Verschillende rubberboot afmetingen

We hebben bij Decathlon rubberboten van verschillende afmetingen. Een grote boot is natuurlijk om meerdere redenen handig. Je kunt er met meerdere personen in, je kunt je spullen erin vervoeren en hebt meer ruimte aan boord voor je voer, accu’s en fishfinder. Ook is een grotere boot stabieler en dus veiliger. Een kleine variant is handig voor de compacte visser die korte, snelle sessies vist. Hij is sneller opgeblazen dankzij het lichtere gewicht ook op een trolley te vervoeren.

Elektromotoren voor het karpervissen

De rubberboten van Decathlon zijn standaard uitgerust met peddels, maar kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een elektro- of brandstofmotor. Om langere afstanden te overbruggen is een brandstofmotor ideaal, terwijl een elektromotor onmisbaar is bij het uitvaren van de hengels en het drillen van je droomvis. Let wel altijd op de lokale regelgeving voor wat betreft het gebruik (en vermogen) van brandstofmotoren.

Fishfinder voor het karpervissen

Als je een boot in bezit hebt, vergeet dan ook zeker niet een fishfinder aan boord mee te nemen. Met een fishfinder kun je jouw water tot in detail in kaart brengen om de beste stekken te vinden. Een fishfinder met GPS is handig om in het donker de stek terug te vinden.

Veiligheid in een rubberboot

Wees altijd goed bewust van de risico’s wanneer je met een boot het water op gaat. Ook al kun je goed zwemmen, het kan levensgevaarlijk zijn. In koud water ben je als je overboord valt binnen een mum van tijd onderkoeld en is de kans klein dat je levend de oevers bereikt. Zorg er altijd voor dat je een reddingsvest draagt wanneer je in de boot stapt.