Baskets

Baskets

Op zoek naar een basket? Bij ons vind je een ruim aanbod aan basketbalpalen en basketbalborden, voor zowel beginnende kinderen als volwassen experts. Een overzicht van onze baskets vind je in onze digitale showroom. Heb je nog geen idee welke je moet kiezen? Lees dan ons sportadvies. Daarnaast vind je bij ons ook basketballen en basketbalschoenen .

Advies nodig?
Hoe kies ik een basket?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
‪SPORTIEF NIVEAU‬
‪LEEFTIJD‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
479,00
149,00
Pegasi basketbalbord 008 122x82cm
PEGASI

Pegasi basketbalbord 008 122x82cm

Verkocht en verstuurd door Speelplezier-online BV

109,00
26,90
Pegasi Basketbalring 38 cm
PEGASI

Pegasi Basketbalring 38 cm

Verkocht en verstuurd door Speelplezier-online BV

36,90
55,95
119,00
66,90
Pegasi basketbal return net
PEGASI

Pegasi basketbal return net

Verkocht en verstuurd door Speelplezier-online BV

65,95
4.329,00
199,00
Pegasi basketbal arcade game
PEGASI

Pegasi basketbal arcade game

Verkocht en verstuurd door Speelplezier-online BV

4.1/5 Op basis van 6547 reviews

BASKETBALPALEN, BASKETBALBORDEN EN BASKETBALRINGEN KOPEN BIJ DECATHLON

Om te kunnen basketballen heb je eigenlijk niet veel nodig. Een bal, een basket en je kan spelen. Sterker nog, de allereerste basketbalring was gewoon een fruitmandje dat als doel werd gebruikt. Tegenwoordig zijn er natuurlijk allerlei basketbalborden, basketbalpalen en basketbalringen te koop. Maar welke moet je nou hebben? Een los basketbalbord of een complete basketbalpaal? Of is alleen een losse basketbalring al voldoende? In principe kan je al uit de voeten met een eenvoudige basketbalring, al moet je met een aantal zaken rekening houden wil je optimaal plezier beleven met jouw nieuwe basket. Wat voor een basket je nodig hebt hangt onder meer af van je leeftijd, spelniveau, ruimte en de regelmaat waarmee je speelt. In ons assortiment vind je de volgende soorten baskets:

Basketbalpalen
Basketbalborden
Basketbalringen en basketbalnetten
Basketbalpalen voor (jonge) kinderen

WELK SOORT BASKET MOET IK KIEZEN?

Met een basket bedoelen we doorgaans de paal, het bord, de ring en het net samen. Maar je kan het begrip basket ook zien als de overkoepelende term voor alle verschillende soorten basketbaldoelen die er zijn. De basket is in essentie namelijk gewoon het doelwit waar je uiteindelijk in moet scoren en deze zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten. Hieronder lichten we de verschillende soorten kort toe en wat de voor- en nadelen zijn. Zo kan jij vervolgens eenvoudig bepalen welke basket bij jouw wensen past.

Zo zijn er bijvoorbeeld baskets met voet. Dit zijn complete basketbalpalen die verplaatsbaar zijn en verstelbaar in hoogte. Een basketbal paal is vooral handig als je de ruimte hebt, aangezien zo ook wel wat ruimte innemen. Het voordeel is wel dat je ze eenvoudig kan verplaatsen en verstellen in hoogte, zodat je altijd een speelveldje ergens kan maken (en eenvoudig op kan bergen na het spelen). Doordat de hoogte te verstellen is, kan de basket meegroeien met je kinderen waardoor ze er langer van kunnen genieten. Daarnaast hoef je de basket nergens aan te bevestigen (bijvoorbeeld ophangen of vastboren), wat scheelt als je daar geen mogelijkheid tot hebt of niet zo’n klusser bent.

Daarnaast zijn er ook losse basketbalborden met ring (ook wel een basketbal backboard genoemd). Zo’n basketbalbord schroef je op een muur of aan een deur. Het voordeel is dat zo’n basketbalbord met ring minder ruimte innneemt dan een basketbalpaal. Doordat je wel een backboard met ring hebt, kan je nog altijd optimaal basketballen en gebruik maken van het backboard tijdens het schieten, met layups en alley oops. Anderzijds zit het basketbal bord na bevestiging wel altijd op één en dezelfde hoogte. Houdt er dus rekening mee op welke hoogte je het bord hangt als je deze koopt. In dat geval is het handig om te weten op welke hoogte de ring moet hangen:

Op 2.60 meter voor kinderen
Op 3.05 meter voor volwassenen

Behalve complete baskets en basketbalborden, zijn er ook nog losse basketbalringen. Ook basketbalringen kan je eenvoudig op een muur schroeven. Zo’n losse basketbalring neemt nóg minder ruimte in én is daarnaast ook minder een doorn in het oog als je deze op de muur van de schuur of je huis bevestigd. Het nadeel van een losse ring op een muur is dat je geen gebruik kan maken van het behulpzame bord dat er normaal achter zit. Het bord is immers een hulpmiddel tijdens het schieten. Schroef je alleen zo’n losse ring op de muur, dan kan je wel heel goed trainen op je schot. Je moet immers alles direct in de ring scoren. Let op: in ons assortiment vind je ook losse basketbalringen die op onze basketbalpalen en borden passen. Mocht je dus op zoek zijn naar een reserve ring, dan vind je die ook bij ons.

Tenslotte hebben we ook nog baskets voor de allerkleinsten. Deze baskets voor kinderen zijn lager en lichter zodat het eenvoudiger is om te scoren. Mocht je geen ruimte hebben voor een complete basket voor kinderen, dan hebben we nóg een alternatief in ons assortiment, namelijk een mini basketbalbord. Deze kleine speelgoed basketbalborden zijn vooral voor de fun. Dit kleine basketbalbord kan je met een bijgevoegde klem eenvoudig aan de deur van je slaapkamer hangen waar je vervolgens met een zacht balletje op kan mikken. Dit is voornamelijk een leuk cadeautje voor kids en om kennis te maken met basketbal en een goede training voor de motoriek.

ZIJN BASKETS VOOR JONG EN OUD?

Welke basket je nodig hebt, hangt onder meer af van je leeftijd. Jongere kinderen zijn kleiner en hebben daardoor baat bij 1) een kleinere en lichtere basketbal en 2) een lager basketbalbord of lagere basketbalpaal. Voor jonge kinderen of kinderen die nog groeien, is het daarom aan te raden om een verstelbare basketbalpaal te kopen. Deze kan je namelijk in hoogte verstellen waardoor deze met het kind mee kan groeien, zo kan je langdurig plezier beleven aan een basket. Het nadeel van bijvoorbeeld een aan de muur monteerbaar basketbalbord of -ring is dat je deze eenmalig monteert en de hoogte daarna niet meer kan aanpassen.

HOE HOOG MOET EEN BASKET HANGEN?

Dat is natuurlijk een belangrijke vraag. De officiële hoogte waarop een ring voor volwassenen hangt is 3.05 meter. Voor kinderen tot en met 12 jaar wordt de ring op 2.65 meter gehangen. Niet gek dus dat basketballers doorgaans langer zijn dan gemiddeld. De basket hangt immers behoorlijk hoog, ook springend kom je er niet zomaar bij (probeer het maar eens als je er een ziet hangen in een sporthal). Maar geen zorgen, lang zijn is zeker geen vereiste om met plezier te kunnen basketballen.

EEN BASKET VOOR (W)ELK NIVEAU

Bij het kiezen van een basketbalpaal of basketbalbord is het ook belangrijk om rekening te houden met je spelniveau en de regelmaat waarmee je speelt. Speel je zo nu en dan of vind je het leuk om lekker een balletje te gooien? Dan zul je voldoende plezier beleven aan een basketbalbord of basketbalring die je aan de muur kan monteren. Deze hangen op een standaard hoogte, nemen weinig ruimte in en kunnen tegen een stootje. Ze zijn echter niet geschikt om aan te hangen, dus dunken kan hierbij niet. Wel zijn ze ideaal om je worpen op te oefenen of als je gewoon lekker een balletje wil gooien. Speel je fanatieker, met enige regelmaat of wil je je niveau echt bevorderen? Dan is een basketbalpaal aan te raden. Deze kun je in hoogte verstellen waardoor je jezelf kan uitdagen met bijvoorbeeld vrije worpen, maar ook met dunken of een layup. Daarnaast is het voordeel dat basketbalpalen (eenvoudig) verplaatsbaar zijn, daardoor kan je het speelveld eventueel vergroten of verkleinen als je meer of minder spelers hebt.

IK HEB WEINIG RUIMTE, WELKE BASKET HEB IK NODIG?

Heb je niet heel veel ruimte in de tuin of op straat? Dan is een basketbalbord of basketlring een goede oplossing om toch te kunnen spelen. Deze kan je makkelijk aan de muur monteren en neemt daardoor weinig ruimte in. Op een basketbalbord kan je goed je worpen oefenen en heb je veel plezier aan als je niet genoeg ruimte hebt voor een basketbalpaal. Aan een basketbalbord kan je echter niet hangen, dus is niet geschikt voor dunken. Daarentegen zijn onze basketbalpalen makkelijk te verplaatsen waardoor je deze in de tuin of op straat eenvoudig kan verplaatsen en opbergen na het spelen. Houdt er uiteraard wel rekening mee dat een basketbalpaal meer ruimte inneemt dan een losse ring of bord aan de muur.

RESERVE ONDERDELEN VOOR JE BASKET

Wat handig is om te weten als je op zoek bent naar een nieuwe basket, is dat je bij ons ook reserve onderdelen voor baskets kan kopen. Zo vind je bijvoorbeeld losse backboards die passen op onze Tarmak basketbalpalen. Mocht het originele basketbalbord kapot zijn, dan kan je dus altijd een vervangend bord bij ons vinden. Op die manier hoef je geen compleet nieuwe basket te kopen. Hetzelfde geldt voor de basketbalringen en -netten. Ook deze kan je los bij ons vinden indien je een oude moet vervangen. Zeker een basketbal net kan nog wel eens stuk gaan door intensief gebruik (en het weer), dus ook voor een los basketbalnet kan je bij ons terecht.

DE JUISTE BASKET VOOR JOU

Kortom, speel je met enige regelmaat dan is een basketbalpaal (ook wel basket genoemd) aan te raden. Deze kan je naar hoogte aanpassen en makkelijk verplaatsen. Speel je niet heel vaak of intensief? Dan zul je genoeg plezier beleven aan een basketbalbord. Deze zijn iets goedkoper en makkelijk aan de muur te monteren waardoor deze weinig ruimte inneemt maar je toch met plezier kan basketballen. Ontdek al onze basketbalpalen, baskets, basketbalborden, bevestigingspanelen, basketbalringen en basketbalnetten in onze webshop.