Baskets

Baskets

Op zoek naar een basket? Bij ons vind je een ruim aanbod aan basketbalpalen en basketbalborden, voor zowel beginnende kinderen als volwassen experts. Een overzicht van onze baskets vind je in onze digitale showroom. Heb je nog geen idee welke je moet kiezen? Lees dan ons sportadvies. Daarnaast vind je bij ons ook basketballen en basketbalschoenen .

Advies nodig?
Hoe kies ik een basket?
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Type
‪SPORTIEF NIVEAU‬
‪LEEFTIJD‬
Merk
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
Basketbal standaard Power dunk
Basketbal standaard Power dunk
449,00
LIFETIME

Basketbal standaard Power dunk

Verkocht en verstuurd door Buffalo.nl
4.1/5 Op basis van 5063 reviews

Basketbalpalen en basketbalborden bij Decathlon

Om te kunnen basketballen heb je eigenlijk niet veel nodig. Een bal, een basket en je kan spelen. Sterker nog, de allereerste basketbalring was gewoon een fruitmandje. Tegenwoordig zijn er natuurlijk allerlei basketbalborden, basketbalpalen en basketbalringen te koop. Maar welke moet je nou hebben? Een basketbalbord of basketbalpaal? Of is een losse basketbalring al voldoende? In principe kan je al uit de voeten met een eenvoudige basketbalring, al moet je met een aantal zaken rekening houden wil je optimaal plezier beleven aan jouw basket. Wat voor een basket je nodig hebt hangt ondermeer af van je leeftijd, spelniveau, ruimte en de regelmaat waarmee je speelt.

Zijn baskets voor jong en oud?

Welke basket je nodig hebt, hangt onder meer af van je leeftijd. Jongere kinderen zijn kleiner en hebben daardoor baat bij 1) een kleinere en lichtere basketbal en 2) een lager basketbalbord of lagere basketbalpaal. Voor jonge kinderen of kinderen die nog groeien, is het daarom aan te raden om een verstelbare basketbalpaal te kopen. Deze kan je namelijk in hoogte verstellen waardoor deze met het kind mee kan groeien, zo kan je langdurig plezier beleven aan een basket. Het nadeel van bijvoorbeeld een aan de muur monteerbaar basketbalbord of -ring is dat je deze eenmalig monteert en de hoogte daarna niet meer kan aanpassen.

Een basket voor (w)elk niveau

Bij het kiezen van een basketbalpaal of basketbalbord is het ook belangrijk om rekening te houden met je spelniveau en de regelmaat waarmee je speelt. Speel je zo nu en dan of vind je het leuk om lekker een balletje te gooien? Dan zul je voldoende plezier beleven aan een basketbalbord of basketbalring die je aan de muur kan monteren. Deze hangen op een standaard hoogte, nemen weinig ruimte in en kunnen tegen een stootje. Ze zijn echter niet geschikt om aan te hangen, dus dunken kan hierbij niet. Wel zijn ze ideaal om je worpen op te oefenen of als je gewoon lekker een balletje wil gooien. Speel je fanatieker, met enige regelmaat of wil je je niveau echt bevorderen? Dan is een basketbalpaal aan te raden. Deze kun je in hoogte verstellen waardoor je jezelf kan uitdagen met bijvoorbeeld vrije worpen, maar ook met dunken of een lay-up. Daarnaast is het voordeel dat basketbalpalen (eenvoudig) verplaatsbaar zijn, daardoor kan je het speelveld eventueel vergroten of kleinen als je meer of minder spelers hebt.

Ik heb weinig ruimte, welke basket heb ik nodig?

Heb je niet heel veel ruimte in de tuin of op straat? Dan is een basketbalbord of basketlring een goede oplossing om toch te kunnen spelen. Deze kan je makkelijk aan de muur monteren en neemt daardoor weinig ruimte in. Op een basketbalbord kan je goed je worpen oefenen en heb je veel plezier aan als je niet genoeg ruimte hebt voor een basketbalpaal. Aan een basketbalbord kan je echter niet hangen, dus is niet geschikt voor dunken. Daarentegen zijn onze basketbalpalen makkelijk te verplaatsen waardoor je deze in de tuin of op straat eenvoudig kan verplaatsen en opbergen na het spelen. Houdt er uiteraard wel rekening mee dat een basketbalpaal meer ruimte inneemt dan een losse ring of bord aan de muur.

De juiste basket voor jou

Kortom, speel je met enige regelmaat dan is een basketbalpaal (ook wel basket genoemd) aan te raden. Deze kan je naar hoogte aanpassen en makkelijk verplaatsen. Speel je niet heel vaak of intensief? Dan zul je genoeg plezier beleven aan een basketbalbord. Deze zijn iets goedkoper en makkelijk aan de muur te monteren waardoor deze weinig ruimte inneemt maar je toch met plezier kan basketballen. Ontdek al onze basketbalpalen, baskets, basketbalborden, bevestigingspanelen, basketbalringen en basketbalnetten in onze websho.