Welke installatie past het best bij jou?

De hoogte in

Naarmate de leeftijd vordert, heeft de basketbalspeler een hogere basketbalpaal nodig. Voor jeugd onder de zes jaar heeft een basket op officiële speelhoogte amper nut: Laat hen lekker met een basket tot 1.50 meter hoogte spelen.

Kinderen tot ongeveer tien jaar oud kunnen thuis met (bijvoorbeeld) onze B200 vooruit.Deze is echter niet tot de officiële jeugd speelhoogte van 2.60 meter te verstellen. Voor kinderen vanaf zes jaar die wedstrijden spelen raden wij baskets aan die zeker tot op deze hoogte kunnen komen.

Decathlon heeft veel verschillende basketbalpalen en –installaties die tot 3.05 meter verstelbaar zijn. Regelmatige spelers die op zoek zijn naar de meest stevige basket, zijn het best geholpen met de B700 of B900 van Kipsta of een installatie van Spalding. Het codewoord hierbij is ‘simpel’: De meeste van onze installaties zijn zonder gereedschap te monteren en te verstellen.

Mee op reis?

Als je basketbalpaal nooit verplaatst hoeft te worden, kan het zo simpel zijn als het ophangen van een losse ring aan een muur. Wil je echter niet vastzitten aan één speelplaats, dan kies je voor één van onze verrijdbare baskets. De B900 is in een kwestie van seconden dichtgeklapt en je rijdt hem, in je eentje, overal naar toe! Bekijk de video in dit artikel om te zien hoe gemakkelijk je de B900 in- en uitklapt!

The Hoop

Bij Decathlon geloven we dat je basketbal overal kunt spelen, en niets maakt die filosofie méér duidelijk dan de uitvinding van ‘The Hoop’. Binnen minuten maak jij van elke lantaarnpaal een basket, en na het spelen neem je deze lichtgewicht gewoon mee naar huis. The Hoop is een uitkomst voor iedereen die de straat in zijn persoonlijke sporthal wil veranderen!