Sport bh's

Sport bh's

Ben je op zoek naar een sport bh? Bekijk snel onze ruime collectie! We hebben sport bh's en tops in verschillende soorten en maten. Zo hebben we sport bh’s met low of high support, sport bh’s met voorsluiting en sport bh’s in grote maten. Bij Decathlon kan je ook terecht voor sportondergoed. Na het uitzoeken van de juiste sport bh en ondergoed kan je bij ons ook een fijn sportshirt of een sportbroek kopen. Bekijk ook onze dames bikini's.

Advies nodig?
Hoe kies ik een sportbeha?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Sport
Maat
‪IMPACT (sportbeha's)‬
‪BH TYPE‬
‪TYPE CUP‬
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.1/5 Op basis van 17049 reviews

WAAROM EEN GOEDE SPORT BH BELANGRIJK IS VOOR JE GEZONDHEID

Een goed passende sport bh is van groot belang om jouw sport comfortabel te kunnen beoefenen. Het is voor veel vrouwen onprettig om te sporten in een normale bh. Je borsten kunnen pijnlijk aanvoelen als je borsten te veel op een neer bewegen. Een normale sport bh absorbeert zo’n 35-40 procent van de schokken die ontstaan tijdens het sporten. Bij een goede sport bh is dit 70-80 procent. Daarnaast kan een goede sport bh nek- en rugklachten voorkomen. In de ergere gevallen kan het dragen van een verkeerde sport bh leiden tot beschadigingen aan borstweefsel of zelfs permanente schade veroorzaken. Het dragen van een goede sport bh is dus cruciaal voor het behouden van de gezondheid en stevigheid van je bortsen. Naast het comfort is er een andere belangrijke reden om een sport bh te dragen. Een sport bh geeft je borsten veel bescherming. Eén borst weegt gemiddeld 200 tot 300 gram. Het gestuiter van dit gewicht zorgt voor veel druk op het borstweefsel en de huidstructuren. Dit kan leiden tot beschadigingen met tot gevolg dat de huid uitrekt en de borsten gaan hangen. Voor vrouwen met grote borsten is deze impact nog groter, daarom hebben wij ook sport bh’s in grotere maten. Een goede sport bh biedt de borsten dus de juiste ondersteuning tijdens het sporten, zo kun jij vrij sporten en bewegen.

HOE KIES JE DE JUISTE SPORT BH?

Het is van belang dat je een sport bh kiest die goed bij jouw lichaam past. Daarbij is het handig om goed op de pasvorm van de sport bh te letten als je deze gaat passen. Ontdek onze tips om de best passende sport bh te vinden voor jou:


 • Kies de goede maat: een sport bh mag wel echt strak zitten. Maar de banden moeten zeker niet in je huid snijden. Een van de belangrijkste elementen waar je op kan letten als je opzoek bent naar de juiste sport bh is de pasvorm van de onderband. Dit is de band die onder je borsten zit en dus de juiste ondersteuning moet bieden tijdens het sporten. Let er dus op dat de sport bh comfortable en strak zit. Tip; til je armen op, schuift de sport bh omhoog? Dan zit deze zeer zeker te los. De sport bh moet niet zó strak zitten dat je moeilijk kunt ademen, maar wel zo straks dat de bh goed blijft zitten en niet verschuift. Om goed te kunnen controleren dat de sport bh niet te strak zit kun je ook letten op de bandjes en of deze in je huis snijden. Als dit het geval is dan weet je dat je het beste een maatje kleiner kan proberen. Voor vrouwen met kleine of middelmatig grote borsten raden we een sport top of een sport bh met lage tot medium ondersteuning aan. Voor vrouwen met een grotere cup maat raden we een high support sport bh aan. Lees hieronder meer over de verschillende soorten sport bh’s

 • Test de sport bh: pas de sport bh aan in de winkel. Spring en beweeg om te kijken hoe dit voelt. Merk je dat de je borsten te veel bewegen. Dan kun je of een kleinere maar proberen of je kan op zoek gaan naar een ingekapselde sport bh. Deze soort sport bh’s zijn ideaal voor vroegen met grotere borsten.

  • Met deze tips weet jij precies hoe je het beste een sport bh kan passen en kan testen. En zo kun jij ook weer de juiste sport bh vinden die het beste bij jouw sport behoefte past!

   WELKE SPORT BH PAST BIJ JOU?

   Sport bh's zijn essentieel voor ondersteuning tijdens het sporten. Een goede sport bh kan blessures en rugklachten voorkomen, zeker bij dames met een grotere boezem. Er zijn verschillende soorten sport bh’s voor de uiteenlopende behoeftes aan ondersteuning:


   • Sport bh’s met lage ondersteuning; deze sport bh's worden ook wel sport tops genoemd. Dit zijn wat langere sport tops, vaak met cups erin. Deze zijn ideaal voor vrouwen met een kleinere boezem. Ons merk Kimjaly heeft een perfecte sport topje die ideaal is voor high intensity trainingen zoals HITT of spinnen. Maar sport tops zijn ook ideaal voor sporten met minder intensiteit zoals yoga, wandelen, of pilates. Heb jij een grotere cupmaat? Dan raden we af om te sporten met sport bh’s met een lage ondersteuning.

   • Sport bh’s met medium ondersteuning; ideaal voor sporten met een lage tot medium impact zoals fitness, wielrennen, of skiën.
   • Hoge ondersteuning; onder deze categorie vallen onder andere sporten als hockey, hardlopen, paardrijden en tennis. Vaak zijn sport bh’s met een hoge ondersteuning gemaakt van een niet elastische stof zodat ze extra stevig zijn en dus ultiem support kunnen bieden.

   Combineer ook jouw sport bh met een van onze leuke comfortabele sportleggings.

   WELKE VERSCHILLENDE SOORTEN SPORT BH’S ZIJN ER?

   Als je opzoek bent naar een sport bh dan is het goed om te weten dat er twee verschillende soorten sport behas zijn; ingekapseld of compressie. De keuze of je voor een compressie of ingekapselde sport bh moet gaan hangt af van je cupmaat en natuurlijk je persoonlijke voorkeur. De verschillen tussen de ingekapselde sport beha en de compressie sport beha zijn als volgt:


   • Ingekapselde sport beha; deze sport beha is gemaakt van niet elastisch materiaal en heeft twee aparte cups. Zo blijven de borsten goed op hun plaats zitten. Ook heeft deze sportbeha een elastische onderband of een beugel verpakt in een siliconen huls verwerkt tussen de stoflagen.

   • Compressie sport beha; deze sport beha is niet geschikt voor vrouwen met een grotere cupmaat. Deze sport beha bestaat namelijk uit een stuk elastische stof, waarbij de ingekapselde sport beha bijvoorbeeld verschillende elementen heeft zoals aparte cups en een beugel of onderband. Heb je een grotere boezem en vind je de elasticiteit van een compressie sport beha toch prettiger? Ga dan voor een model met in ieder geval aparte cups of kies voor een combinatie tussen een ingekapselde en een compressie sport beha.

   Met deze tips weet jij precies welke soort sport beha het beste past bij jouw sport en persoonlijke behoeften.

   WELKE SPORTBH IS HET BESTE VOOR INTENSIEVE SPORTEN?

   Bij Decathlon verkopen we ook sport push up bh’s. Een push up bh is een bh die de borsten iets optilt en dichter naar elkaar toe brengt. In de meeste push up bh’s zit een padding om dit effect te verkrijgen. Je borsten lijken er voller door en er wordt een mooi decolleté gevormd. Push up sport bhs zijn zeer geschikt voor low tot medium impact sporten zoals yoga, pilates, fitness, en wandelen. Voor sommige is het een prettig gevoel als het decolleté er mooi bij staat. En een sport bh met push up kan vrouwen met kleine borsten wat meer zelfvertrouwen geven in de sportschool. Een belangrijke opmerking hierbij is dat we bij Decathlon niet geloven in schoonheidsidealen. Dus of je nou grote borsten hebt of kleine borsten jij moet vooral aantrekken waar jij je prettig in voelt. Is dat een push up sport bh, een sport top of een sport bh zonder padding dat is helemaal aan jou. De sport push up bh is de perfecte sport bh om je borsten tijdens het sporten te beschermen en ze tegelijkertijd er mooi uit laten komen.