Hoe kies ik een sportbeha?

Omdat tijdens een fitness training je borsten zwaar worden belast, moeten ze goed worden ondersteund door middel van een sportbeha. Maar waar moet je op letten als je een sportbeha kiest?

Hoe kies ik een sportbeha

3 criteria om mee te nemen in je keuze

Je sportbeha moet aangepast zijn aan je maat en aan de intensiteit van de impact van de training. Hier zijn drie criteria voor het kiezen van een goede beha: de ondersteuning van de borsten, het ademende vermogen en het comfort.

Hoe kies ik een sportbeha?

Ondersteuning van de borsten

Voor elke work out is er een model met aangepaste ondersteuning:

Voor low-impact fitness-activiteiten zoals yoga, pilates of lichte fitness workout, geeft een lichte beha genoeg steun zonder onnodige druk.

Bij fitness met matige intensiviteit, zoals gechoreografeerde groeplessen of cross-training, ga dan voor medium steun. Deze beha combineert de optimale ondersteuning en een goede ventilatie.

Tenslotte, voor high-impact training, kies een beha met een hogere ondersteuning die de beweging van de borst tijdens intensieve activiteiten (als stepaerobics, of hardlopen op de loopband) vermindert.

Hoe kies ik een sportbeha?

De afvoer van zweet

Voor lage intensiteit, is het beter om je te concentreren op de zachtheid en de elasticiteit van de stof die zal zorgen voor comfort en bewegingsvrijheid.

Voor gemiddelde tot hoge intensiteit, kies dan een beha met technisch textiel en racer back voor een betere ventilatie en ademend vermogen zodat zweet voldoende afgevoerd kan worden. 

Hoe kies ik een sportbeha?

Het comfort

Het comfort tijdens het sporten is super belangrijk en daarom is een goede sportbeha van essentieel belang. Wij adviseren om een voor een zacht en flexibel materiaal te kiezen waarin je je helemaal comfortabel voelt. Beha's met nauwelijks naden zullen irritatie voorkomen.

Het kiezen van de juiste maat zorgt ook voor het maximale comfort. Om uw sportbeha maat te kennen, meet je je borst met behulp van een meetlintje.

De verstelbaarheid van de behabandje hebben ook hun belang. Met de vele variaties kan je de beha beter aanpassen aan je lichaam.

Voel je vrij om de beha te passen voordat je het koopt om de perfecte pasvorm te vinden!

Hoe kies ik een sportbeha?