Thermokleding

Thermokleding

Als je lichaam beweegt, produceert het warmte. Onze thermokleding helpt je die warmte voor korte of langere tijd vast te houden. In de koudere maanden komt dit goed van pas tijdens het sporten. Je hebt dus geen vijf lagen kleding meer nodig om warm te blijven én je behoudt je bewegingsvrijheid. Daarmee is een thermoshirt en thermobroek het ideale kledingstuk om je in de koudere maanden warm te houden op het voetbal- of hockeyveld of welke (buiten)sport je ook doet. Zoek je thermokleding specifiek voor een sport? Bekijk dan bijvoorbeeld ons assortiment thermokleding voor wintersport, thermokleding voetbal of thermokleding voor hardlopen.
Advies nodig?
Hoe kies ik Kipsta thermokleding?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Sport
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
€29,95 -36%
€19,00
4.4/5 Op basis van 89665 reviews

Thermokleding dames

Wil je thermokleding voor dames kopen? Decathlon heeft een breed assortiment aan onderkleding voor dames. Onze collectie thermokleding voor dames bevat thermoshirts met lange mouwen, thermoshirts met korte mouwen, lange thermobroeken, driekwart thermobroeken, thermo handschoenen en een thermo top. Nu heb je geen excuus meer in de winter om niet te sporten! Met onze dames thermokleding blijft je lichaam altijd goed warm. Het warm maken én warm houden van je spieren is heel belangrijk tijdens het sporten. Door de kou vernauwen je bloedvaten, waardoor je spieren en organen minder toevoer krijgen. En door die mindere bloedtoevoer kan je weer eerder blessures krijgen. Draag daarom altijd dames thermokleding als je in de kou gaat sporten!

Thermokleding heren

Ben je opzoek naar thermokleding voor heren? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres! Wij verkopen namelijk heren thermokleding voor de beste prijs-kwaliteitverhouding! Onze thermokleding zorgt ervoor dat je lichaam in de kou warm blijft. Dat doen we door je zweet effectief af te voeren naar buiten. Op deze manier blijft je lichaam droog en koel je niet af. Wil je bij ons heren thermokleding kopen? Zorg er dan voor dat je wel de juiste maat kiest. Het is belangrijk dat heren thermokleding strak om het lichaam zit voor de beste zweetafvoer, maar het moet ook weer niet zo strak zitten dat bewegen moeilijker gaat. Je wilt natuurlijk wel ongehinderd kunnen sporten!

Thermokleding kinderen

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen het sneller koud hebben dan volwassenen. Daarom is het belangrijk om je kind goed aan te kleden als ze buiten gaan sporten. Zeker tijdens de trainingen waarbij er veel momenten zijn dat ze stil staan. Bijvoorbeeld wanneer een oefening wordt uitgelegd of als ze tijdens een oefening aan het wachten zijn op hun beurt. Bij Decathlon vind je verschillende thermoshirts en thermobroeken voor kinderen. De thermokleding van Kipsta is gemaakt voor het afvoeren van het zweet, waardoor je kleding niet nat wordt en de warmte door het lichaam wordt vastgehouden. De thermokleding van Wed'ze daarentegen is meer gemaakt om lichaamswarmte vast te houden, wat vooral bij wintersport ideaal is. Dus wat voor sport je kind ook beoefent, we hebben de perfecte thermokleding om hem of haar lekker warm te laten sporten!

Hoe werkt thermokleding?

Thermokleding werkt op de volgende manier. Jouw lichaam produceert warmte, zelfs als je vrij weinig aan het doen bent. Thermokleding houdt deze warmte vast en zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft en niet afkoelt. Nu heb je thermokleding voor verschillende activiteiten en sporten. De thermokleding die je wilt dragen kan dan ook per activiteit of sport verschillen. Bij de ene activiteit of sport heb je meer behoefte aan een thermoshirt of thermobroek die heel goed de warmte kan vast houden, omdat je niet heel intensief beweegt of in hele koude gebieden bent. En bij sporten waarbij je zeer intensief beweegt en je heel veel warmte produceert is het fijn als het kledingstuk beter je transpiratie afvoert, wat ervoor zorgt dat je lichaam niet nat wordt en daardoor afkoelt. Bedenk dus goed wat voor activeiteit of sport je gaat ondernemen en kies daar je thermokleding op uit. Je vindt van verschillende sporten en range thermokleidng geschikt voor die sport. In de productomschrijving op de productpagina vind je alle informatie om het juiste kledingstuk te vinden.

Hoe strak moet thermo ondergoed zitten?

Om te weten hoe strak thermo ondergoed moet zitten is het belangrijk om te weten wat eerste doel is van het kledingstuk wat je gaat dragen. Is dit puur de warmte vasthouden bij een niet al te intensieve activiteit of moet het kledingstuk goed de transpiratie kunnen afvoeren? Als het kledingstuk vooral de warmte moet vasthouden dan mag het wat losser over je lichaam vallen. Hierdoor krijg je de gunstige situatie dat de ruimte die tussen het kledingstuk en je lichaam ontstaat goed warm wordt en doordat koude lucht daar niet bij kan blijf je lekker warm. In het geval dat het kledingstuk er vooral voor moet zorgen dat de transpiratie wordt afgevoerd, dan is het belangrijk dat het strak om je lichaam heen zit. In dit thermo ondergoed zitten zones op de plekken waar jij het meest transpireert en deze zones zijn dunner geweven, zodat het nog beter het zweet kan afvoeren en je lichaam daardoor droog blijft en niet afkoelt door koude lucht die tegen je natte lichaam aankomt. Belangrijk is dus om eerst te bepalen wat voor activiteit of sport je gaat ondernemen en daar je thermo ondergoed op af te stemmen.

Vanaf hoeveel graden kun je beste thermokleding dragen?

HIer bestaat niet een eenduidig antwoord op. Iedereen ervaart kou op een andere manier. Wel is het zo dat als de temperatuur onder de 17 graden duikt de meeste mensen de lucht op blote huid als koud ervaren. Je lichaam zal beginnen met rillen als je in een ruimte ligt waar de temperatuur 17 graden celsius is. Dit in ogenschouw nemend kunnen mensen aan het dragen van thermokleding gaan denken vanaf die temperatuur. Hierbij is het wel goed om te bedenken wat voor soort activiteit of sport je gaat doen en of je behoefte hebt aan een kledingstuk wat vooral warmte vasthoudt of wat er vooral voor zorgt dat je transpiratie wordt afgevoerd. Sport je intensief buiten met temperaturen tussen de 17 en 7 graden dan adviseren wij thermokleding te dragen wat in eerste instantie goed je zweet kan afvoeren. Denk hierbij aan de Keepdry 500 collectie van Kipsta. Sport je buiten en de temperatuur gaat onder de 7 graden en tot onder het vriespunt dan adviseren we thermokleding te dragen wat in eerste instantie je lichaamswarmte vasthoudt. Denk hierbij aan de thermokleding van Wedze.