Omega 3

Omega 3

Je lichaam kan zelf geen, of bijna geen, omega 3-vetzuren aanmaken.Toch zijn deze meervoudig onverzadigde vetzuren erg belangrijk voor je gezondheid. Omega 3 verlaagt bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten en zorgt ervoor dat je hersenen normaal kunnen functioneren. In ons assortiment bieden we speciale supplementen aan, zodat je lichaam toch aan de dagelijkse behoefte omega 3 kan komen.

Advies nodig?
Goede voeding tijdens sporten
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
VERKOPER
Prijs
4.6/5 Op basis van 57 reviews

Wat is omega 3 visolie?

Laten we beginnen met wat achtergrondinformatie. Omega 3 bestaat uit verschillende gezonde vetten, waarvan de bekendste vetzuren ALA (alfa-linoleenzuur), EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn. EPA en DHA zijn bekend als visvetzuren, terwijl ALA een plantaardig vetzuur is. ALA komt bijvoorbeeld voor in walnoten, lijnzaad en groene bladgroenten. Omega 3 visolie is geraffineerde olie dat uit vis gemaakt wordt en bevat EPA en DHA. Naast dat je deze visvetzuren binnen kunt krijgen door vis te eten, wordt omega 3 visolie ook wel eens in voedingsmiddelen zoals margarine toegevoegd. Als sporter of als je bewust leeft, let je waarschijnlijk goed op je voeding en lichaam. In een gezond voedingspatroon hoort omega 3 visolie. Deze vetzuren zorgen er namelijk voor dat je gezond blijft: ze verkleinen bijvoorbeeld de kans op sterfte aan hartziekten, verlagen je bloeddruk, zijn nodig voor een goed gezichtsvermogen en helpen bij het voorkómen en behandelen van depressie en angststoornissen.

Visolie capsules voor de dagelijkse omega 3 behoefte

Met onze visolie capsules heb je bij een inname van twee capsules per dag al genoeg visvetzuren binnen om aan je dagelijkse behoefte omega 3 te komen. Als je weinig vetzuren binnenkrijgt via je voeding, is het aanvullen daarvan door middel van visolie capsules belangrijk. Wij raden vooral mensen die geen vis kunnen of willen eten aan om visolie capsules te gebruiken. De vetzuren die in de capsules zitten, worden namelijk normaliter verkregen door het eten van vette vis zoals makreel, forel, zalm en haring. Er wordt dan ook aangeraden om één keer per week vette vis te eten. Past dit niet in je voedingspatroon of je hebt een aanvulling van omega 3 nodig in je voeding? Bij ons kun je visolie capsules kopen om toch aan de aanbevolen hoeveelheid visvetzuren te komen.