54 artikelen voor

Crosstraining

Meest verkocht

Meest verkocht
Laagste prijs
Hoogste prijs
Best beoordeeld
Uitverkoop
Algemeen

Crosstraining accessoires kopen – Online bij Decathlon

Bij Decathlon hebben we verschillende artikelen voor crosstraining. Crosstraining is de perfecte aanvulling op de klassieke krachttraining waarbij je doelgericht een bepaalde spiergroep sterker maakt door gebruik van bijvoorbeeld halters en medicijnballen. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onze crosstraining informatiegids.

Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken
4.4/5 berekend op basis van 1000 reviews in onze winkels en online.

Crosstraining: ideaal om thuis aan je conditie te werken

Crosstraining, soms aangeduid als circuit training, verwijst naar een combinatie van sportieve oefeningen uit verschillende sportdisciplines. De sport wordt vooral beoefend om de algemene prestaties van het lichaam te verbeteren. Met crosstraining kun je heel gericht werken aan de zwakke plekken van je lichaam wat uiteindelijk zal resulteren in een verbetering van je sportprestaties. Crosstraining is niet meer weg te denken uit de sportscholen en de trainingsmethode is geschikt voor iedereen die heel snel zijn algemene lichaamsconditie wilt verbeteren. Sporters gebruiken crosstraining in het bijzonder om hun zwaktes weg te werken en deze functionele training is de perfecte aanvulling op de klassieke krachttraining, waarbij je doelgericht een bepaalde spiergroep sterker maakt. In een paar jaar tijd is deze toegankelijke en trendy sport uitgegroeid tot dé methode om snel weer in vorm te raken. Naast het feit dat crosstraining erg goed voor je lichaam is, maakt de grote variatie aan oefeningen de sessies vaak leuk en afwisselend. Daarnaast ligt de intensiteit vaak hoger dan bij een klassieke training. Door de opeenvolging van verschillende oefeningen, waarbij alle spieren worden gemobiliseerd, en door de kortere recuperatietijd (hersteltijd) kan de crosstraining een echte uitdaging vormen. Meer weten? Bekijk onze crosstraining informatiegids.

5 Goede redenen om met Crosstraining te beginnen en waarom is Cross training een unieke en doeltreffende trainingsmethode:

1.De duur van de sessies
De sessies zijn vaak kort en dus ideaal voor mensen die niet veel tijd hebben om te sporten. Door 3 keer per week ongeveer 30 minuten te trainen worden je hart en longen aanzienlijk sterker, krijg je voelbaar meer kracht in je spieren, slinkt je vetmassa en kweek je meer spiermassa.

2.De doeltreffendheid en mogelijke vorderingen
Of je nu een beginnende of ervaren sporter bent, je fysieke gestel zal op de proef worden gesteld tijdens een crosstraining. Crosstraining kan in principe gecombineerd worden met elke tak van sport! Een hardloper zal bijvoorbeeld op het vlak van cardio niet verbeteren (en natuurlijk niet slechter worden), maar zal door middel van crosstraining wel zijn kracht, snelheid en explosiviteit kunnen verbeteren. Iets wat lastig is tijdens het reguliere hardlopen.

3.Leuke en gevarieerde oefenening
De algemene doelstelling van crosstraining is een perfecte balans tussen kracht en uithoudingsvermogen. Elke sessie is anders opgebouwd om niet in herhaling te vervallen. Er is veel variatie en zo blijf je gemotiveerd om er telkens helemaal voor te gaan!

4.Crosstraining draagt bij aan; een betere conditie, de weerstand van je spieren, kracht, souplesse, snelheid, wendbaarheid, coördinatie, evenwicht, strakkere en sterkere spieren.

5. Voor Crosstraining heb je weinig materiaal nodig
Wil je gaan beginnen met crosstraining, investeer dan niet in zwaar materiaal of in een hele lijst aan fitnesstoestellen. Duwbewegingen voor de borstspieren of triceps in de vorm van push-ups kun je uitvoeren met de push up gain. Deze praktische handgrepen zijn eenvoudig op te bergen maar kunnen ook makkelijk worden meegenomen. Train je rugspieren met een trekstang die in bijna iedere deurpost bevestigd kan worden. Voor een krachtige buik heeft Decathlon de AB Wheel waarbij ook de schouder en arm spieren worden getraind. Decathlon heeft halters van 0,5 kg tot 5 kg die veelzijdig te gebruiken zijn. Oefeningen om aan je vormspanning te werken kan je uitvoeren met de Domyos Training Strap en voor de zogeheten functionele bewegingen kun je het best kiezen voor een medecine ball of een verzwaard vest om de moeilijkheidsgraad te verhogen.

Hoe verloopt een Crosstrain sessie?

  • De opwarming, om je lichaam voor te bereiden op een inspanning.
  • De sessie zelf, waarbij cardiovasculaire oefeningen worden afgewisseld met de spiertraining.
  • De cooling-down, met een actieve recuperatie (herstel), relaxatie en een zelfmassages.
  • Kortom, crosstraining is een functionele trainingsmethode en de perfecte keuze om al je fysieke capaciteiten naar een hoger niveau te tillen. Gebruik ze als aanvulling op je normale sport en je zal beter presteren! Bij Decathlon vind je verschillende crosstraining sportartikelen die aan de basis staan van een goede conditie en een krachtig lichaam. Wil je advies op maat, vraag het aan een van onze sportieve medewerkers!