Tennisracket voor volwassenen Graphene 360+ Extreme MP grijs/geel 300 g

149,99
Kleur: LICHTGRIJS / Fluogeel
Maat: Maattabel

Racket voor expert spelers en speelsters die met veel effect spelen en een stabiel racket zoeken.

De Head Graphene 360 Extreme MP is het racket van Matteo Berrettini en Richard Gasquet. Het zal zeer in de smaak vallen bij topspinspelers die op zoek zijn naar een racket met maximale spin, stabiliteit en power.

PRODUCTVOORDELEN

Effect

De Head Dynamic String Pattern- en 360 Grommet-technologie zorgen voor meer spineffect.

Stabiliteit

Het gewicht en de swingweight maken dit racket heel stabiel bij de impact.

Power

Het Head Dynamic String Pattern-snaarpatroon zorgt voor meer power.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

300 gram

Gewicht: Eigenlijk de massa, gemeten in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

32 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het slagvlak in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het slagvlak, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagvlak, hoe meer controle je ervaart, maar hoe minder power en tolerantie.

RA

65 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 300

Swingweight: verwijst vooral naar de wendbaarheid van het racket en het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de kracht). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Heeft een racket daarentegen een lage swingweight, dan is het wendbaarder maar ook wel minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: de lengte van het racket van onderaan de greep tot de top van het slagvlak, gemeten in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Profiel

23 mm/26 mm/21 mm

Graphene 360+

De Graphene 360+-technologie combineert de stabiliteit en power van de Graphene 360-technologie met de aangenamere impact van de SpiralFibers-vezels onder in de kop.

360 Grommet

Dit racket is uitgerust met het nieuwe 360 Grommet-systeem: bredere oogjes om de besnaring beter te laten bewegen en zo je topspin te benadrukken.

Head Dynamic String Pattern

Dit dynamische 16x19 snaarpatroon heeft 8 oogjes in het hart van het racket om de controle van een dicht snaarpatroon te bieden met de spin en tolerantie van een open snaarpatroon.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Goedgekeurd door

Richard Gasquet en Matteo Berrettini

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN