BABOLAT

Tennisracket voor volwassenen Evoke 105 zwart/oranje

€49,99
Ref. : 8746770

Voor beginnende tennisspelers en -speelsters die een licht en wendbaar racket willen.

Dankzij het grote blad (680 cm² / 105 in²) en de mix van aluminium en grafiet is het racket Evoke 105 van Babolat erg vergevingsgezind en dus ideaal voor beginners.

Maattabel
  • GRIP 1 undefined
  • GRIP 2 online niet op voorraad
  • GRIP 3 undefined
Aantal:

Productvoordelen

Kracht

Krachtig dankzij het blad van 680 cm², gewicht van 275 g en balans van 33 cm.

Omgaan met

Goed wendbaar dankzij het gewicht van 275 g en de neutrale balans.

Trillingsdemping

Goed comfort bij de impact door het soepele aluminium.

Technische informatie

Gewicht

275 gram
Gewicht: in feite de massa, wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter je slagenergie naar de bal gaat, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbespannen racket)

33 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (steel) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

680 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe beperkter de bladgrootte, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar en hanteerbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket beter hanteerbaar is, maar ook minder kracht geeft.

Doorsnede

Doorsnede (in mm) : 22/22/25

Garantie

1 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.

Reviews

Loading
Bekijk ook