BABOLAT

Tennisracket voor volwassenen Babolat Pure Aero Team grijs/geel 285 g

Vanaf
€179,99
Ref. : 8813175

Racket voor expert spelers en speelsters die met veel effect spelen en een wendbaar racket zoeken.

Babolat Pure Aero Team: The Spin Machine!Deze uitvoering van 285 g van het nieuwe Babolat Pure Aero tennisracket geeft je spin, power en handelbaarheid.

Kleur: DONKERGRIJS / Fluogeel / ZWART

  • GRIP 1 undefined
  • GRIP 2 undefined
  • GRIP 3 undefined
Aantal:

Productvoordelen

Spin

Het Aeromodular 3-frame en de nieuwe FSI Spin zorgen voor nog meer spin.

Omgaan met

De gemiddelde traagheid (inertie) en het gewicht van 285 g maken dit racket vrij wendbaar.

Kracht

Het gewicht, het ronde slagvlak van 645 cm² en de hoge stijfheid zorgen voor power.

Trillingsdemping

De NF²-TECH- en SWX Purefeel-concepten zorgen voor comfort bij impact.

Technische informatie

Gewicht (onbesnaard)

285 gram
Gewicht: wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbesnaard racket)

32 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het racketblad in cm². Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagblad, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

Stijfheid

71 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Inertie (onbesnaard)

SW = 280

Swingweight: bepaalt in de eerste plaats de wendbaarheid van het racket en zijn vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Heeft een racket daarentegen een lage swingweight, dan is het wendbaarder maar wel minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar en handelbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket beter hanteerbaar is, maar ook minder kracht geeft.

Doorsnede

Doorsnede (in mm) : 23/26/23

FSI Spin

De FSI Spin-technologie is verbeterd voor nog meer effect. Dankzij het open snaarpatroon kan je een optimale spin genereren. Het WOOFER SYSTEM zorgt voor langer contact tussen de bal en snaren, voor meer controle en comfort.
De langwerpige grommets zijn verbeterd en geplaatst op 6 en 12 uur, voor een katapulteffect van de snaren en een betere rotatie van de bal voor meer effect.

AEROMODULAR 3

Elliptisch en aerodynamisch AEROMODULAR 3-frame met grommets in het frame voor een snellere beweging in de lucht en meer effect.

SWX Pure Feel

De nieuwe technologie maakt gebruik van het SMAC-systeem, een revolutionair systeem in het frame om de trillingen te dempen. Dat systeem zorgt voor een ongeëvenaard gevoel wanneer de bal het racket raakt en een uniek geluid bij elke slag.

NF²-TECH

De vlas inserts die strategisch in het frame zijn geplaatst zorgen voor een optimale schokabsorptie en een betere speelbaarheid. ​

Garantie

2 jaar

Reviews

Bekijk ook