ARTENGO

Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart 300 g

€104,99
Ref. : 8646121

Onze ontwikkelaars, zelf fervente tennissers, ontwierpen dit racket voor expert tennisspelers en -speelsters op zoek naar power en stabiliteit.

De TR990 Power Pro (300 g) is het zwaarste model uit de Power-reeks. Dankzij het MPO-concept barst dit racket van de kracht en stabiliteit.

Kleur: ZWART / Granaatrood

  • GRIP 1 undefined
  • GRIP 2 undefined
  • GRIP 3 undefined
  • GRIP 4 undefined
Aantal:

Productvoordelen

Kracht

Zeer stijf en met een hoge swingweight voor extra power.

Stabiliteit

Met MPO-concept voor een optimale verhouding tussen wendbaarheid en stabiliteit.

Spin

16x19-snaarpatroon en blad van 645 cm² voor een goede spin.

Omgaan met

Racket van 300 gram en toch vrij wendbaar dankzij het MPO-concept.

Technische informatie

Gewicht (onbespannen)

300 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op het swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

32 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het slagvlak. Dit heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het slagvlak, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagvlak, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

RA

70 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgegeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen)

SW = 280

Swingweight: verwijst vooral naar de wendbaarheid van het racket en het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de kracht). Hoe hoger het swingweight, hoe meer power het racket biedt en hoe minder wendbaar het is. Heeft een racket daarentegen een laag swingweight, dan is het wendbaarder maar ook minder krachtig. Het swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Lengte

68,5 cm

Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Profiel

Elliptische doorsnede
25 mm/25 mm/23 mm

MPO-concept

MPO (Mass Polarization Optimization): nieuwe manier van het verdelen van de massa in het racket, voor een optimale verhouding tussen wendbaarheid en stabiliteit bij de impact.
Dit concept beperkt bovendien de afwijkingen van het racket op het vlak van gewicht en balans met 40%. Zo produceren we rackets die dichter bij de verwachte eigenschappen zitten en dus beter zijn in het gebruik.

HMC

Het High Modulus Carbon, hoogwaardig grafiet, zorgt voor een stijf racket.

Snaarpatroon

Originele besnaring: monofilament polyester met dikte 1,30 mm
Spanning: 23 kg +/- 2 kg

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Frame van een racket 55% Koolstofvezel, 45% Epoxyhars Grip van een racket 60% Staal, 40% Polyethyleen Grommet van een racket 100% Polyamide Handvat 1 100% Polyurethaan Besnaring racket 100% Polyester End cap van een racket 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen.

TESTS

Onze rackets worden zowel in het lab als in de praktijk getest.
Dit racket werd enkele honderden uren getest door onze ingenieurs, samen met onze technische partners en clubspelers met contract.
Dit racket is ontwikkeld in samenwerking met Steve DARCIS (38e op de ATP-enkelranking op 22-05-2017), Oliver MARACH (2de op de ATP-ranking dubbelspel op 28-05-2018), alle technische partners van Artengo en tal van andere topspelers.

Afbeeldingen

Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart 300 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart 300 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart 300 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart 300 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart 300 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart 300 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart 300 g

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook