Hardloopvoeding

Hardloopvoeding

Hardloopvoeding kopen? Hier vind je alle sportvoeding en sportdrank wat je maar nodig kan hebben tijdens het hardlopen. Denk hierbij aan isotone sportdrank, een echte dorstlesser, eiwitpoeder voor een hersteldrankje, maar ook gelletjes en repen om tijdens het hardlopen extra energie naar binnen te kunnen werken. Zowel van Aptonia als Gatorade, Isostar en Powerbar. Zie hier welke hardloopvoeding je kan gebruiken voor, tijdens en na het hardlopen?

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
21,60
Vanaf 38,99 −17%
32,19
13,25
32,50 −20%
26,00
4.5/5 Op basis van 32525 reviews

Met onze hardloopvoeding ben je klaar voor iedere uitdaging

Bij Decathlon vind je een groot assortiment aan hardloopvoeding. Deze sportvoeding is geschikt om te gebruiken voor, tijdens of na je trainingen en hardloopwedstrijden. Het gebruik van hardloopvoeding is cruciaal voor je prestaties op met name de langere afstanden. Hierbij moet je denken aan de halve of hele marathon of alles wat daarboven zit. Tijdens het sporten verbruik je veel energie en dit zul je na verloop van tijd moeten aanvullen om dezelfde prestatie te kunnen leveren. Bij een normale voeding slaat je lichaam energie op om te kunnen gebruiken tijdens inspanning. Deze energievoorraad is ongeveer genoeg voor een uur inspanning, waarna je vet gaat verbranden voor inspanning. Wil je dezelfde prestatie kunnen blijven leveren dan zul je deze energievoorraad moeten aanvullen. De hardloopvoeding van Decathlon is uitermate geschikt voor langere afstanden.

Hardloopvoeding in verschillende soorten

Bij Decathlon hebben wij hardloopvoeding in verschillende soorten, afhankelijk waar je voorkeur naar uitgaat. In de basis is alle hardloopvoeding bedoeld om de energievoorraad aan te vullen tijdens inspanning. Er zijn echter wel verschillende soorten hardloopvoeding. Dit zijn de verschillende soorten hardloopvoeding die wij bij Decathlon aanbieden:
energierepen: Een energiereep kan je gebruiken zowel vlak voor het sporten als tijdens het sporten. Deze hardlooprepen zijn makkelijk mee te nemen en zorgen ervoor om vermoeidheid tegen te gaan doordat er vitamine B6 en B12 zijn toegevoegd. Deze energierepen heb je in veel verschillende smaken afhankelijk van je eigen voorkeur
energiegels: Ook energie gels zijn gemakkelijk mee te nemen. Energie gels zijn gemaakt voor de snelle energie en zorgen ervoor dat je door kan blijven gaan met hardlopen. Bij gebruik van deze gels tijdens een marathon, dien je ongeveer iedere 45 minuten een nieuwe gel te nemen.Cafeïneshot: Een cafeïneshot neem je vaak voor een kortdurende inspanning of bij een hongerklop. Een cafeïneshot geeft je snel extra energie en zorgt ervoor dat je door kan blijven gaan.
Electrolyttabletten: Deze tabletten neem je met name of te hydrateren en het mineralenverlies te compenseren tijdens een lange inspanning. Deze tabletten dien je te vermengen met 500ml water.
Poeder voor isotone drank: Naast hardloopvoeding is drinken belangrijk tijdens een lange afstand. Natuurlijk kan je normaal water drinken, maar hiermee herstel je alleen de vochtbalans. Een isotone dorstlesser zorgt voor het tegen gaan van vermoeidheid doordat het magnesium bevat.
Als je benieuwd bent naar wat je precies nodig hebt aan hardloopvoeding tijdens je wedstrijd of duurloop, dan kan je ook onze voedingsgids volgen die aangeeft wat je nodig hebt bij welke inspanning. Deze gids begeleid je naar de optimale voorbereiding voor jou hardloopwedstrijd.