Wandelschoenen heren - MH500 - lage waterdichte bergwandelschoenen - grijs/groen

€69,99

8504162

Aan de voet van de Mont Blanc ontwikkelden we deze waterdichte schoen voor wie regelmatig wandelt. Ze zitten comfortabel bij iedere stap die je zet

Comfortabel wandelen: dankzij het EVOFIT-concept vormt de schoen zich mooi naar je voet. Veilig wandelen: leren, waterdicht bovenwerk met rubberen steenbeschermers en een zool met veel grip.

Kleur:

Graniet / Anijsgroen

Maat:

Maattabel

PRODUCTVOORDELEN

Grip

Erg slipvaste rubberen zool met profiel van 5 mm.

Bescherming tegen schokken

Rubberen steenbeschermer voor- en achteraan.

Waterdichtheid

Waterdicht ademend membraan binnenin: je voeten blijven 6u droog bij elk weer

Demping

EVA-schuim met een andere dichtheid aan de hiel, comfortabel en beschermend.

Anatomisch ontwerp

Evofit-concept, ruime pasvorm die zich in de breedte aanpast aan je voorvoet

Lichtgewicht

445 g per schoen in maat 43

TECHNISCHE INFORMATIE

FREQUENTIE EN INTENSITEIT VAN HET WANDELEN?

We delen onze producten in op basis van hun prestaties en functies, zodat ze passen in een van de 3 categorieën van bergwandelen:
- Af en toe: een tiental wandeltochten per jaar, van 3 tot 4 uur, over minder dan 10 km en met minder dan 700 m hoogteverschil.
- Regelmatig: een twintigtal wandeltochten per jaar. 4 tot 6 uur, 10 tot 20 km, 700 tot 1200 m hoogteverschil per tocht.
- Intensief: meer dan 20 tochten per jaar. Langer dan 6 uur, meer dan 20 km, 1200 tot 2000 m hoogteverschil.

MEER OVER ONZE DUURZAME AANPAK

De stof waarmee de binnenzool van deze schoenen bekleed is, is geverfd aan de bron. Zo houden we de ecologische voetafdruk klein. Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

ZOOL MET VEEL GRIP

Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label. Om dat label te verdienen, moet de schoen labtests doorstaan om de grip op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat) te beoordelen. Om de testresultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen in de bergen, door een groep representatieve testpersonen, over 500 km

WATERDICHTHEIDSTEST

In ons lab plaatsen we de schoen, half onder water, op een mechanische arm die een aantal stappen nabootst. Dankzij die test kunnen we bepalen hoe lang en hoe ver (in km) je met de schoen kunt wandelen zonder dat je voeten nat worden.
Daarna controleren we in de praktijk en in de regen of de schoen zijn belofte nakomt.

DE WATERDICHTHEID VERLENGEN

Om je voeten langer droog te houden, is het aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen insijpelend water, maar ook tegen steentjes, zand... We raden je ook aan om je schoenen twee keer per jaar opnieuw te behandelen met een impregneerspray (die vind je op onze website). Zo herstel je de oorspronkelijke waterafstotend- en vlekbestendigheid.

EVOFIT-concept

Deze schoen is uitgerust met het EVOFIT-concept. De EVOFIT-technologie zorgt er met zijn rekbare materialen en zijn specifieke design voor dat de schoen zich perfect aanpast aan de vorm van je voeten.

PRODUCTONTWIKKELING: ONZE KNOWHOW

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

WELKE MAAT KIEZEN?

Het komt er vooral op aan dat je meerdere maten en modellen probeert, zodat je schoenen vindt die helemaal op jouw maat zijn!
Je kan een maatje groter dan je gebruikelijke schoenmaat nemen, om te vermijden dat je tenen tegen de tip stoten in een afdaling. Voorwaarde is wel dat je voeten niet kunnen schuiven.
Ons advies: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.

Aankoopadvies / Hoe pas je schoenen?

In sommige Decathlon-winkels vind je een testparcours.
1. Pas beide schoenen, rechtopstaand en met de sokken die je draagt om te wandelen. 2. Trek de veters aan en let erop dat ze overal even strak aangespannen zijn.
3. Controleer twee dingen:
- bij het klimmen mag je hiel niet loskomen van de hak.
- bij het dalen mag je voet niet naar voren glijden en mogen je tenen de schoen niet raken.
4. Probeer verschillende maten en modellen.

Neem je tijd om ze in te lopen.

Welke sokken draag je?

Waterdichte schoenen zijn minder ademend dan niet-waterdichte schoenen. Middelhoge sokken zoals de MH500 zijn hier de perfecte keuze. Zo wordt de transpiratie van je voeten goed weggevoerd en beperk je schuren.

Laat je schoenen optimaal presteren: vervang de binnenzolen!

De originele binnenzool in deze schoen is zodanig gemaakt dat hij past onder de meeste voeten. De binnenzool omwisselen kan zorgen voor:
1. Een betere ondersteuning: sommige zolen zijn voorgevormd of verstevigd, om de voetboog beter te ondersteunen.
2. Meer comfort: andere zolen kunnen je voeten ook warm houden en/of schokken dempen.
3. Een langere levensduur: geniet langer van de steun en het comfort van je schoenen door elk seizoen de binnenzool te vervangen.

HOE VOORKOM JE BLAREN?

Blaren ontstaan meestal wanneer de huid erg veel wrijving te verduren krijgt. Om ze te voorkomen, raden we het volgende aan:
- kies schoenen in de juiste maat (raadpleeg de maattabel)
- draag aangepaste sokken
- span de veters van je schoenen op de juiste manier aan
- loop nieuwe schoenen eerst in voordat je ze draagt op een langere tocht

Hoe onderhoud je je schoenen?

- Laat drogen aan de lucht.
- Verwijder droge modder met een vrij harde borstel.
- Verwijder vlekken met een borstel en wat lauw water
- Laat drogen
- Spuit in met een waterdichtmakende spray om opnieuw waterafstotend te maken.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Behuizing 65% Rubber, 30% EVA, 5% Polyamide Buitenkant van 46.5% Leren - Rund - Gespleten, 35.6% Polyurethaan, 17.9% Polyethyleentereftalaat (PET) Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Opbergen op een luchtige plek, beschermd tegen licht en vocht.

TESTS

Al onze modellen worden getest door representatieve gebruikers, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen. We zijn er immers van overtuigd dat we alleen door te testen in echte situaties het technisch karakter en het design van onze Quechua-artikelen voortdurend kunnen verbeteren.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas. In de open lucht laten drogen.

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN