QUECHUA

Waterdichte wandelschoenen voor Heren NH100 Mid WP

€44,99
Ref. : 8554571

Onze ontwikkelaars, zelf fervente wandelaars, ontwierpen de waterdichte schoen NH100 Mid voor wie af en toe wandelt over vlak terrein, bij regenweer.

Ons doel? Je waterdichte en comfortabele schoenen bieden die goed slipvast zijn op alle natuurpaden met weinig hoogteverschillen. En dat voor een betaalbare prijs!

Kleur: Asfaltblauw / Hazelnoot / Carbongrijs

Maattabel
  • 39 undefined
  • 40 undefined
  • 41 undefined
  • 42 undefined
  • 43 undefined
  • 44 undefined
  • 45 undefined
  • 46 undefined
  • 47 undefined
  • 48 undefined
Aantal:

Productvoordelen

Demping

Lichte tussenzool in EVA-schuim zodat je scherpe steentjes minder voelt

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan | Getest bij een wandeling van 2 uur in de regen

Grip

Zoolsamenstelling en -profiel voor een prima slipvastheid op wandelpaden

Pascomfort

Ademende binnenzool van 5 mm | Rand aan de enkel: comfortabel 3D-mesh

Slijtvastheid

Synthetisch inzetstuk aan de neus, bestand tegen slijtage van lopen

Grip

Specifiek zooldesign en profiel van 4 mm voor een goede modderafvoer

Lichtgewicht

Elke schoen weegt slechts 385 g in maat 43 | 23% lichter dan het vorige model

Technische informatie

Zolen die antislip zijn.

Het zoolontwerp is het resultaat van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria. De zool heeft een specifieke rubbersamenstelling voor een optimale grip en slipvastheid. We zoeken systematisch naar het beste compromis om te lopen over een zachte ondergrond (zoals een bospaadje) en harde bodem (zoals rotspaden).
Gebruik op een verharde weg (asfalt) kan ertoe leiden dat de schoenen sneller verslijten en niet langer comfortabel zitten. Ze zijn niet geschikt voor bergwandelen.

Getest voor een optimale slijtvastheid

In het lab worden tests gedaan om de volgende dingen te controleren:
loskomen van ogen en bandjes, verlijming, afwezigheid van giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.
Dankzij die tests kunnen we de kwaliteit van onze producten verbeteren en voorkomen dat je wandelschoenen voortijdig slijten.

De schoenen zijn waterdicht gedurende 2 uur wandelen in de regen

De schoenen NH100 WP werden in het lab getest door ze 2000 keer te buigen. Ze zijn dus waterdicht gedurende 2 uur wandelen.
Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: - 2000 keer buigen, ongeveer 2 uur lopen
- 4000 keer buigen, ongeveer 4 uur lopen
- 8000 keer buigen, ongeveer 8 uur lopen
We raden aan om de schoenen een keer per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray om ze opnieuw waterafstotend te maken en vlekken te beperken.

Hoe testen we de waterdichtheid van je schoenen?

Deze schoenen zijn uitgerust met een membraan en garanderen een optimale waterdichtheid en ademend vermogen, getest in het lab en in de praktijk. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij wordt nagegaan of er zich geen luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens worden ze half ondergedompeld en op een mechanische arm geplaatst die stapbewegingen nabootst om na te gaan of de schoen binnenin perfect droog blijft.

Verbeteringen op basis van jullie feedback!

Dankzij jullie opmerkingen zijn we erin geslaagd het ontwerp en design van de schoenen NH100 mid WP te verbeteren. Het nieuwe model kreeg een tussenzool in EVA (ethyleenvinylacetaat) voor nog meer comfort en zodat je scherpe keitjes minder voelt.

Hoe de juiste maat van wandelschoenen kiezen?

Pas de schoenen rechtopstaand, met de sokken die je draagt voor wandeltochten.
Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Er zijn twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat:
- zit je hiel goed vast
- stoten je tenen niet tegen de schoen als je naar beneden gaat
De schoenen mogen nergens knellen als je ze past. Aarzel niet om even rond te lopen. Zo voel je meteen hun comfort en stevigheid. Vertrek niet op een lange tocht met nieuwe schoenen, maar loop ze eerst in.

Welke sokken passen bij de waterdichte Quechua-schoenen NH100 mid?

De schoenen zijn niet erg ademend, maar wel voldoende om de transpiratiedampen af te voeren. We raden aan om er de sokken Hike 100 mid in te dragen: die bevatten katoen dat het vocht absorbeert en hebben badstof aan de voetzool om het vocht af te voeren van de voet. Ze komen ook hoog genoeg om je enkel te beschermen tegen wrijving van de schoen. Een uitstekende combinatie om blaren te voorkomen.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Zool van 50% Synthetisch rubber, 50% Ethyleen Vinyl Acetaat Buitenkant van 50% Polyamide, 30% Polyurethaan, 15% Polyester, 5% Elasthaan Binnenkant van 70% Polyester, 30% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

We raden aan om je schoenen op te bergen beschermd tegen vocht en licht, bij voorkeur op een goed verluchte plek en niet dicht bij een warmtebron.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet aan te raden voor steile bergwandelingen of asfalt.

TESTS

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten.
Een groot voordeel wanneer we producten voor wandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

Goedgekeurd door

Deze schoenen werden getest en goedgekeurd door een twintigtal wandelaars tijdens wandelingen in de Franse Haute Savoie.
Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de natuur, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen. Ons team en een testpanel (bestaande uit partners, ambassadeurs en klanten) stellen de producten op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces, tot ze op de markt worden gebracht.

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook