Tennisracket voor volwassenen Burn 100LS V4.0 onbespannen zwart/grijs/oranje

129,99
Maat: Maattabel

Licht racket voor expert spelers en speelsters op zoek naar effect, wendbaarheid en power. Onbespannen verkocht.

De Wilson Burn 100LS V4.0 is het ideale racket voor de topspin-speler die op zoek is naar effect, wendbaarheid en power.

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Effect

Dankzij de Spin Effect-technologie en het snaarpatroon van 18x16

Wendbaarheid

Heel wendbaar, dankzij het doordachte balanspunt en het lichte gewicht

Power

Meer power dankzij het frame en het snaarpatroon van 18 x 16

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

280 gram
Gewicht: in feite wordt de massa gemeten in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbespannen racket)

32,5 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 270

(swingweight): verwijst vooral naar de wendbaarheid van het racket en het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Heeft een racket daarentegen een laag swingweight, dan is het wendbaarder maar wel minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het slagblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe toleranter. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagblad, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

Snaarpatroon

18x16

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Stijfheid

69 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Lengte

68,5 cm

Lengte: Dit is de lengte van onderaan de greep tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

X2 Ergo

Aanpasbaar handvat om de greep te verbeteren voor een tweehandige backhand

Parallel Drilling

Snaarpatroon dat het racket soepeler maakt en off-centre slagen beter vergeeft

High Performance Carbon Fiber

Constructie in carbonvezels van superieure kwaliteit waardoor het frame uiterst sterk is

Garantie

2 jaar

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN