Tennisracket voor volwassenen Auxetic Speed Team MP zwart wit 300 g

209,99
Kleur: ZWART / WIT
Maat: Maattabel

Dit racket is ontwikkeld voor ervaren spelers en speelsters op zoek naar power en stabiliteit.

De Head Auxetic Speed Team MP is de versie van 300 g van de Speed-serie van Head waar Novak Djokovic mee speelt. Dit racket biedt je gecontroleerde power en stabiliteit.

PRODUCTVOORDELEN

Power

Racket met hoge swingweight en technologieën die voor veel power zorgen.

Stabiliteit

De Auxetic-technologie verhoogt de stabiliteit bij de impact.

Controle

Profiel van 23 mm en Speed Pattern voor gecontroleerde power.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen)

300 gram
Gewicht: wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbespannen racket)

32 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe vinniger je racket, maar hoe minder power en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het racketblad in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het blad, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

Stijfheid

64 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgegeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen)

SW = 300

Swingweight: verwijst vooral naar de wendbaarheid van het racket en het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight van een racket, hoe krachtiger het ook is. Maar het maakt een racket wel minder wendbaar. Heeft een racket daarentegen een lage swingweight, dan is het wendbaarder maar biedt het minder power. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is, maar minder power biedt.

Doorsnede

Sectie (in mm): 23/23/23

Auxetic

De Auxetic-technologie, ontwikkeld door Head, is geïntegreerd in de kern van het racket. Ze zorgt voor meer gevoel en een betere respons van het racket bij de impact.

Speed Beam

De aerodynamische sectie van het frame van de SPEED-serie zorgt voor maximale rotatie en power.

Speed Pattern

Uniek snaarpatroon met een perfecte mix van power en controlebehoud.

Power Grommets

Door de grotere grommets kunnen de snaren maximaal bewegen voor meer power.

Directional Drilling

Directional drilling combineert meer power met een grotere sweetspot voor een comfortabeler gevoel bij de impact.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.

Goedgekeurd door

Novak Djokovic, Jannick Sinner

AFBEELDINGEN

Tennisracket voor volwassenen Auxetic Speed Team MP zwart wit 300 g

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN