4 items
4.5/5 gebaseerd op 785 reviews verzameld online en in winkels

Wanneer moet je een moneybelt onder je kleding dragen?

Er zijn verschillende manieren om je geld en belangrijke papieren mee te nemen. Natuurlijk is een normale portemonnee of tas een voor de hand liggende optie. Toch is dat niet altijd de beste keuze. Misschien ga je hardlopen of fietsen en wil je geen tas of dikke portemonnee meenemen. In dat geval is het fijn om een moneybelt onder je kleding te dragen. Zo heb je al je belangrijke spullen bij de hand, zonder dat ze in de weg zitten. Ook bij het trailrunnen, wandelen of wintersporten komt een moneybelt goed van pas.

Daarnaast is een moneybelt een goede uitkomst wanneer je op vakantie bent. Ga je naar een gebied waar veel zakkenrollers actief zijn? Of wil je gewoon niet na hoeven denken over je waardevolle spullen tijdens het backpacken? Draag dan een moneybelt onder je kleding. Hierdoor kunnen zakkenrollers niet bij je waardevolle spullen komen. Je draagt ze namelijk direct op je lichaam. Dat maakt je geld bijna onvindbaar en moeilijk te bereiken wanneer iemand het gemunt heeft op je bankbiljetten. Door de moneybelt onder je shirt te dragen, werkt je kleding eigenlijk als een extra bescherming. Niemand trekt zomaar je shirt omhoog om geld van je te stelen.

Dat is ook het verschil tussen een moneybelt en een normaal geldtasje. Deze tasjes draag je bijvoorbeeld om je nek of heupen, gewoon over je kleding heen. Geoefende zakkenrollers weten dat je hier waardevolle spullen in hebt zitten. Zij zullen dus juist proberen om dit geldtasje af te pakken. Een moneybelt is niet zichtbaar voor anderen. Zo maak je ook geen makkelijk slachtoffer van jezelf. Zakkenrollers weten namelijk niet waar jij je waardevolle spullen bewaart, waardoor ze op zoek gaan naar een ander slachtoffer.

Wat is de beste moneybelt?

Iedere moneybelt ziet er weer wat anders uit. Zo heb je het onderscheid tussen een geldzakje of -riem. Wat is de beste moneybelt? Een geldriem ziet eruit als een normale riem, maar heeft aan de binnenkant een geheim vakje voor geld. Dat maakt het de meest onopvallende keuze. Er is namelijk helemaal niet te zien dat je waardevolle spullen draagt. Een nadeel van deze moneybelts is dat het vakje voor geld vrij klein is. Je hebt dus geen ruimte voor bijvoorbeeld een paspoort. Dat is anders bij een zakje dat je om je middel draagt. Deze moneybelts hebben vaak meerdere vakken met ritsen. Zo heb je een plek voor geld, je paspoort en eventueel andere belangrijke documenten. Een nadeel is dat deze zakken groter zijn en dus ook sneller opvallen.

Dan is er het materiaal van de moneybelt. Polyester, leer en nylon zijn ontzettend sterk. Deze moneybelts maak je dus niet zomaar stuk. Een nadeel van deze materialen is dat ze wat zweterig aanvoelen. Ga je dus naar een gebied met een warm klimaat? Dan is een model van katoen de beste moneybelt. Katoen ademt uitstekend en is goed in het absorberen van vocht. Een nadeel is dat het net wat zwakker is dan materialen van kunststof.

Denk ook aan de kleur van de moneybelt. Vind je het belangrijk dat deze geldtas zo onopvallend mogelijk is? Koop dan een exemplaar in een kleur die bij jouw huidskleur past. Dat kan beige zijn wanneer je een lichte huidskleur hebt, of bruin of zwart bij donkerdere huidskleuren. Wanneer je de moneybelt op je huid draagt, lijkt het net alsof hij er niet is. Dit geeft je net wat meer veiligheid, zodat je met een gerust gevoel van je avontuur geniet.

Hoe gebruik je een moneybelt het beste?

Een moneybelt zorgt voor meer veiligheid onderweg, maar dan moet je hem wel op de juiste manier gebruiken. Dat doe je ten eerste door hem altijd onder je kleding te dragen. Een zichtbare moneybelt is namelijk een makkelijk doelwit voor dieven. Probeer dus ook niet zichtbaar te maken dat je je geld op je lichaam draagt. Draag wijde kleding om de vorm goed te verhullen. Het is daarom ook verstandig om nooit zomaar je shirt omhoog te trekken om wat geld te pakken. Zorg er eventueel voor dat je een kleine hoeveelheid geld op een makkelijk bereikbare (maar veilige) plek bewaart. Dat kan bijvoorbeeld een binnenzak zijn. Zo kun je snel en makkelijk betalen, zonder je moneybelt zichtbaar te maken voor iedereen. Verblijf je in een hotel of appartement met een kluisje? Ga dan met zo min mogelijk geld naar buiten en bewaar het grootste deel in de kluis.

Denk niet alleen aan het beveiligen van je contante geld en paspoort. Ook je pinpas en creditcard moet je beschermen. Tegenwoordig is het mogelijk om andermans bankgegevens te achterhalen door de RFID-chip te lezen. Hiervoor hoeven mensen met kwade bedoelingen alleen maar in de buurt te komen van jouw pinpas, bijvoorbeeld door even langs je te lopen. Gelukkig is er een makkelijke manier om dat te voorkomen. Gebruik een tasje met een speciale voering tegen RFID-lezers. Dit zijn vaak voeringen gemaakt van dunne folie. Deze folie verstoort het signaal dat de RFID-chip uitzendt. Hierdoor kunnen zakkenrollers de chip niet uitlezen met een speciaal apparaatje. Steeds meer heuptasjes zijn tegenwoordig uitgerust met deze bescherming. Je ziet of een tasje hieraan voldoet wanneer er RFID bij de specificaties staat.