Tips voor de aankoop en het passen?
Pas de schoenen met de sokken die je draagt bij het wandelen. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Er zijn twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat: of de hiel goed vastzit en of je tenen niet tegen de schoen stoten bij een afdaling. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen.
Loop er gerust eens mee rond in de winkel. Begin niet aan een wandeltocht met nieuwe schoenen, loop ze eerst in.
WELKE MAAT KIEZEN?
Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan je gewone schoenmaat; zo voorkom je dat bij afdalingen je tenen tegen de voorkant van de schoen stoten en wandel je dus een stuk comfortabeler. Een tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.
PRODUCTONTWIKKELING: ONZE KNOWHOW
Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.
ONZE DUURZAME AANPAK
Omdat we heel goed weten dat we actie moeten ondernemen om ons speelterrein te beschermen, zet Quechua zich in om de milieu-impact van zijn producten te beperken.
Momenteel is dit product nog niet ontwikkeld volgens het principe van ecodesign, maar we streven er voortdurend naar om het duurzamer te maken: ecodesign, repareerbaarheid en duurzaamheid staan vanaf nu centraal in onze productontwikkeling.
DE GRIP VAN ONZE ZOLEN
Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label. Om dat label te verdienen, moet de schoen labtests doorstaan om de grip op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat) te beoordelen. Om de testresultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen in de bergen, door een groep representatieve testpersonen, over 500 km.
WATERDICHTHEIDSTEST
In ons lab plaatsen we de schoen, half onder water, op een mechanische arm die een aantal stappen nabootst. Dankzij die test kunnen we bepalen hoe lang en hoe ver (in km) je met de schoen kunt wandelen zonder dat je voeten nat worden.
Daarna controleren we op het terrein en in de regen of de schoen zijn belofte nakomt.
DE WATERDICHTHEID VERLENGEN
We raden aan om je schoenen 2 keer per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray (die vind je op onze website). Zo worden ze weer net zo waterafstotend als in het begin en zijn ze beter bestand tegen vlekken.
HOE VOORKOM JE BLAREN?
Blaren verschijnen gewoonlijk wanneer je huid verzwakt is door wrijving. We geven je hieronder alvast enkele tips om blaren te voorkomen:
- Kies de juiste maat (raadpleeg de maatwijzer)
- Draag aangepaste sokken
- Strik je veters en span je schoenen aan op de juiste manier
- Gebruik je nieuwe schoenen de eerste keer op een korte wandeltocht
Hoe onderhoud je je schoenen?
- Aan de lucht laten drogen.
- Verwijder de droge modder met een vrij harde borstel.
- Verwijder vlekken met een borstel en wat lauw water
- Laat drogen
- Spuit in met een waterdichtmakende spray om opnieuw waterafstotend te maken.