Waterdichte bergwandelschoenen voor dames MH100 grijs/blauw

49,99
Kleur: Groengrijs / Groenblauw
Maat: Maattabel

Een waterdichte schoen voor occasionele bergwandelingen, ontwikkeld aan de voet van de Mont Blanc!

Gun je voeten comfort en bescherming dankzij demping over de hele lengte van de zool, een steenbeschermer voor je tenen en een waterdicht membraan om je voeten droog te houden.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Grip

Antislip rubberzool met profiel van 4 mm.

Bescherming tegen schokken

Rubberen teenkap om je te beschermen tegen stenen.

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan: je voeten blijven 3 uur lang droog, in alle weer

Schokdemping

Tussenzool in EVA voor een goede demping over de hele lengte van de voet

Gewicht

337 g in maat 39

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

HOE VAAK EN HOE INTENSIEF WANDEL JE?

We delen onze producten in naar hun prestaties en functies. Zo onderscheiden we 3 verschillende niveaus voor bergwandelen:
- Occasioneel: een tiental wandelingen per jaar van 3 tot 4 uur, korter dan 10 km en met minder dan 700 hoogtemeters.
- Regelmatig: een twintigtal hikes per jaar. 4 tot 6 uur, 10 tot 20 km, en met 700 tot 1200 hoogtemeters per wandeling.
- Intensief: meer dan twintig tochten per jaar. Langer dan 6 uur, meer dan 20 km, en met 1200 tot 2000 hoogtemeters per wandeling.

DUURZAAM ONTWIKKELD

De stof waarmee de binnenzool van deze schoenen bekleed is, is geverfd aan de bron. Zo houden we de ecologische voetafdruk klein. Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

ZOOL MET VEEL GRIP

Het gripniveau van onze zolen krijgt een label.
Om dat label te verdienen, moet de zool labtests doorstaan om de grip te beoordelen op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat). Om de testresultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen in de bergen, door een groep representatieve testpersonen, over 500 km.

WATERDICHTHEIDSTEST

In ons lab plaatsen we de schoen, half onder water, op een mechanische arm die een aantal stappen nabootst. Dankzij die test kunnen we bepalen hoe lang en hoe ver (in km) je met de schoen kunt wandelen zonder dat je voeten nat worden.
Daarna controleren we op het terrein en in de regen of de schoen zijn belofte nakomt.

DE WATERDICHTHEID VERLENGEN

Om je voeten langer droog te houden, is het aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen insijpelend van water, maar ook tegen steentjes, zand... We raden je ook aan om je schoenen twee keer per jaar opnieuw te behandelen met een impregneerspray (die vind je op onze website). Zo herstel je de oorspronkelijke waterafstotend- en vlekbestendigheid.

WELKE MAAT KIEZEN?

Het komt er vooral op aan dat je meerdere maten en modellen probeert, zodat je schoenen vindt die helemaal bij je passen!
Je kunt een maatje groter dan je gebruikelijke schoenmaat nemen, om te voorkomen dat je tenen tegen de voorkant stoten in een afdaling. Voorwaarde is wel dat je voeten niet kunnen schuiven.
Een tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.

Aankoopadvies / Hoe pas je schoenen?

In bepaalde Decathlon-winkels vind je een testparcours.
1. Pas beide schoenen, rechtopstaand en met de sokken die je draagt om te wandelen. 2. Trek de veters aan en let erop dat ze overal even strak aangespannen zijn.
3. Controleer twee dingen:
- als je klimt, mag je hiel niet loskomen van de zool van je schoen.
- als je daalt, mag je voet niet naar voren glijden, waardoor je tenen tegen je schoen komen.
4. Pas verschillende modellen en maten.
Loop ze zeker goed in.

Laat je schoenen optimaal presteren: vervang de binnenzolen!

De originele binnenzool in deze schoen is zodanig gemaakt dat hij past onder de meeste voeten. De binnenzool omwisselen kan zorgen voor:
1. Een betere ondersteuning: sommige zolen zijn voorgevormd of verstevigd, om de voetboog beter te ondersteunen.
2. Meer comfort: andere zolen kunnen je voeten ook warm houden en/of schokken dempen.
3. Een langere levensduur: geniet langer van de steun en het comfort van je schoenen door elk seizoen de binnenzool te vervangen.

HOE VOORKOM JE BLAREN?

Hier vind je al onze tips:
https://sportadvies.decathlon.nl

Tests in de praktijk

Al onze schoenen worden getest op hun instap- en draagcomfort, door een panel van representatieve en onafhankelijke testers, in echte omstandigheden. Daarbij gaat het erom onze producten bij te schaven en zo objectief mogelijk te laten goedkeuren, om al onze klanten tevreden te stellen.

LABORATORIUMTESTS

In het laboratorium worden nog andere testen gedaan om het volgende te controleren: loskomen van ogen en riemen, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoes 70% , 30% EVA Koper 60% Polyester, 20% Polyurethaan, 20% Gespleten runderleer Corepack 80% Polyester, 10% Polyamide, 10% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Opbergen op een geventileerde plek, beschermd tegen licht en vocht.

TESTS

Al onze schoenen worden getest op hun instap- en gebruikscomfort, door wandelaars die niet voor Decathlon werken, in omstandigheden die identiek zijn aan de gebruiksomstandigheden. Doel is om het product te testen, bij te schaven en te valideren op een zo objectief mogelijke manier zodat jij optimaal kunt genieten van het wandelen!

ONDERHOUDSADVIES

Handwas. Niet stomen.

AFBEELDINGEN

Waterdichte bergwandelschoenen voor dames MH100 grijs/blauw
Waterdichte bergwandelschoenen voor dames MH100 grijs/blauw
Waterdichte bergwandelschoenen voor dames MH100 grijs/blauw

VIDEO

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN