Waterdichte 3-in-1 parka voor poolreizen dames Arctic 900 modulair -33°C

399,99
Kleur: Nacht Blauw / Saffierblauw
Maat: Maattabel

Waterdichte en aanpasbare 3-in-1 jas, isoleert extreem goed voor zeer lage temperaturen tot -33°C. Gemaakt voor poolreizen.

De waterdichte, aanpasbare 3-in-1 jas Arctic is een model zonder weerga, een van de meest technische op de markt, ontwikkeld om de meest extreme omstandigheden te trotseren! Niets houdt je nog tegen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Slijtvastheid

Stevige stof (147 g/m²; 70 denier) op de te beschermen zones

Optimale temperatuur

Aanbevolen temperaturen bij langzaam over sneeuw lopen T1* -25°C T2* -33°C

Waterdichtheid

Waterdicht textiel (8.000 mm Schmerber). Afgedichte hoofdnaden

Warmte

EXTRA DIKKE vulling (209 g in maat L). Verstelbare stormcapuchon

Flexibiliteit

3-in-1 jas. Je kunt de regenjas en de gewatteerde jas apart dragen

Gebruiksgemak

Grote ritsen met lange afneembare koordjes die goed te gebruiken zijn met handschoenen aan

Ventilatie

Ademend membraan en ritsen onder de armen voor een doeltreffende ventilatie

TECHNISCHE INFORMATIE

Waarom een collectie voor poolreizen bij Decathlon? Een uitdaging voor ons team?

De ene trektocht is de andere niet want er zijn grote verschillen in gebied en klimaat, daarom zijn soms specifieke kledinglijnen nodig. Een uitdaging? Jazeker! Een dergelijke uitrusting berust op jarenlange productontwikkeling. De samenwerking met avonturiers was hierbij fundamenteel want dankzij hun enorme schat aan kennis, praktische ervaring en ideeën konden we heel precies weten wat nodig is voor poolreizen en de uitrusting zo comfortabel mogelijk maken.

Waarom ontwikkelden we een modulaire 3-in-1 jas? Omdat dat nu eenmaal de meest efficiënte oplossing is.

Deze modulaire 3-in-1 jas is een combinatie van een heel warme laag (gewatteerde jas) + een extreem beschermende laag (winddichte, anti-blizzard & waterdichte jas). De warmte blijft aan de binnenkant! De lichaamswarmte wordt vastgehouden, want we benutten maximaal het laagjessysteem*, meerdere kledinglagen die je over elkaar draagt en die elk een bepaalde functie hebben: een buitenste laag die beschermt tegen wind, regen, sneeuw + een warme laag + een onderlaag die vocht afvoert.

*Heb je al gehoord over het laagjessysteem? Het is niet ingewikkeld en heel belangrijk

Het idee komt uit de noordelijke landen: Canada, Zweden, Finland, Noorwegen, IJsland. Daar trekken de mensen meerdere lagen kleding over elkaar aan zodat ze zich altijd comfortabel voelen bij buitenactiviteiten, ongeacht de temperatuur. Het komt erop neer dat je een paar lagen kleding met verschillende functies over elkaar aantrekt. Een must om je lichaamstemperatuur perfect te reguleren, in rust maar ook en vooral tijdens een inspanning.

Beschermende buitenste laag van onze modulaire 3-in-1 jas: technische kenmerken.

Deze waterdichte jas heeft:
- een extra hoge kraag (die tot over de kin komt) en een diepe anti-blizzard capuchon die optimaal beschermt tegen de snijdende, draaiende wind
- afneembaar nepbont met lange haren
- een 100% wind- en waterdicht membraan, afgedichte naden
- bandjes met klittenband aan de polsen om goed aan te spannen
- een wind- en sneeuwvanger
- verstevigingen op de meest blootgestelde zones.

Een jas met donsvulling of met synthetische vulling? Opgelet voor vooroordelen

Bij droog weer is een jas met donsvulling ideaal, hij is lichter en compacter samen te drukken. Maar een jas met een synthetische vulling met eenzelfde isolatievermogen zal veel beter de warmte vasthouden als hij vochtig of nat is. Dit type vulling is ook veel gemakkelijker in onderhoud. Die redenering gaat ook op voor slaapzakken. De meeste hikers die winterse trektochten van meerdere dagen maken, dragen een jas met synthetische vulling. Dergelijke jassen blijven langer goed presteren en zijn zelfs als ze nat zijn nog warm!

Het damesmodel geeft je veel bewegingsvrijheid, zowel onderweg als op je kampeerplek. En houdt je tegelijk goed warm!

Deze asymmetrische parka is specifiek ontworpen voor vrouwen en biedt veel bewegingsvrijheid en een uitstekende isolatie. Omdat de jas achteraan lang is en de billen bedekt, hebben we ter hoogte van de heupen 2 korte comfortritsen voorzien met plooisysteem. Zo blijf je goed beschermd tegen koude wind zonder dat je wordt gehinderd in je bewegingen, zowel tijdens het lopen als wanneer je zit.

Zakken speciaal voor winterse trektochten. Alles wordt koud, zelfs batterijen!

De RED Pocket is een speciaal zakje om je smartphone warm te houden. De gewatteerde jas heeft grote borstzakken waarin je vingers bij bijtende kou snel kunnen opwarmen en waarin je kleine spulletjes kunt opbergen. De grote binnenzakken, op de borst en onderaan, zijn handig voor bijvoorbeeld een skibril en handschoenen. Het design is zo uitgekiend dat de zakken niet in de weg zitten voor een buikriem als je een rugzak draagt.

Geschikt voor dikke en dunne handschoenen. Rits vooraan: gewone rits of tweewegrits?

We hebben alles uitgetest: één en twee runners, met en zonder magneet enz.
Maar wanneer je vingers bevroren zijn en het materiaal zwaar op de proef wordt gesteld door de kou, werken de eenvoudigste zaken het best.
Dus een rits vooraan met één runner! Dat is veruit de beste oplossing om de rits altijd te kunnen openen, ook met handschoenen aan en ook bij felle kou. De ervaren poolreizigers waar we mee samenwerkten, maakten dezelfde keuze! De knopen en hoofdritsen (+ koordje) zijn extra groot.

Zakkensysteem specifiek voor exploratie, observatie, oriëntatie: de napoleonzak

Op alle jassen van de collectie Arctic vind je een 'napoleonzak'. Die zit verborgen onder de flap van je jas en is toegankelijk zonder dat je de jas moet openen.
Ideaal om in één beweging je kaart, verrekijker of camera te pakken zonder dat je het koud krijgt!
Ons advies: onze grote borstzakken zijn van netstof voor een optimaal ademend vermogen en goede ventilatie zodat je handschoenen minder vochtig worden wanneer je ze warm houdt tegen je lichaam.

Vaak wordt gesproken over warmte maar gaat er te weinig aandacht naar temperatuurregulering.

Dankzij de ventilatieritsen onder de armen kan je comfortabel je temperatuur reguleren. De lange en wijde pasvorm biedt veel plaats voor isolerende midlayers die eveneens zorgen voor een doeltreffende warmteregulering. Want bij winterse trektochten is transpiratie je grootste vijand.
We hebben veel aandacht besteed aan het design van de ritsen zodat je ze in één beweging en moeiteloos kan openen en sluiten zonder de parka te moeten uittrekken. Bekijk het filmpje

Waarom heb je bij extreme kou een jas met ventilatiemogelijkheden nodig?

Dit herken je beslist! Bij een winterse trekking is de inspanning groot en krijg je het al snel warm, TE warm. Het is bewezen dat je grootste vijand niet de kou, maar transpiratie is. Houd je dus aan een paar eenvoudige regels: pas je tempo aan zodat je zo min mogelijk transpireert, draag kleding in lagen en gebruik de mechanische ventilatie zo vaak het nodig is. Met deze 3-in-1 parka kan dat heel gemakkelijk, je tempo bepaal je natuurlijk zelf!

Waarom heb je bij extreme kou een waterdichte jas nodig?

In poolgebieden kunnen de omstandigheden, afhankelijk van de tijd van het jaar, heel vochtig zijn. Deze jas beschermt je perfect tegen hevige sneeuw en regen (afgedichte naden), maar dat was niet onze belangrijkste reden om hem waterdicht te maken!
De waterdichte stof vormt een ondoordringbare barrière voor vocht en houdt je gegarandeerd droog. Dankzij die barrière dringt er minder vocht binnen in de stof, waardoor die sneller droogt en soepel blijft.

Hoe wordt de waterdichtheid van de stof gemeten?

De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe beter de stof waterdicht is. Deze stof heeft een waterdichtheid van 8.000 schmerber en is dus bestand tegen de druk van 8.000 mm waterkolom. Dat komt overeen met 100 l water/m²/uur gedurende 3 uur, het equivalent van felle regen in de bergen.

Hoe wordt de aanbevolen temperatuur gemeten voor deze uitrusting?

We hebben de temperatuur van thermische neutraliteit T1 (het lichaam heeft het niet te koud en niet te warm) getest in het laboratorium. De resultaten werden verkregen conform de ISO-norm 11079. We deden de test in de volgende omstandigheden: een bewegingsintensiteit die overeenkomt met het metabolisme bij langzaam door de sneeuw lopen (aan 4 km/u) met een last van 10 kg op de rug.

Wat betekenen die temperaturen

T1 - Temperatuur van thermische neutraliteit of thermisch evenwicht, dit is een veilige temperatuur die heel lang kan worden verdragen (het lichaam heeft het niet te warm en niet te koud).
T2 - Koude evenwichtstemperatuur, dit is een veilige temperatuur die lang kan worden verdragen, het lichaam ervaart lichte kou, vooral aan de lichaamsuiteinden.
T3 en T4 zijn limiettemperaturen. Je voelt je niet comfortabel maar het is doenbaar voor een korte tijd.

Welke temperaturen kun je in deze outfit trotseren als je een pulka voorttrekt?

Een last over de sneeuw trekken gaat dan wel gemakkelijker dan op je rug dragen (bij trekken voelt het gewicht bijna 3 keer lichter aan) maar vraagt toch een inspanning! Dus produceer je warmte! Op basis van de resultaten van onze labtests en praktijktests op de koudste plekken op aarde konden we de volgende temperaturen bepalen: T1 = -25°C T2= -33°C bij een last van 10 kg en T2 = -40°C bij een zwaardere last van meer dan 30 kg, of zelfs nog lager bij een heel intensieve inspanning.

Kan je in deze outfit een pulka voorttrekken? Wat is een pulka eigenlijk?

Voor een poolreiziger vervangt de pulka de grote rugzak. Deze trekslee wordt vooral gebruikt voor pooltrekking (enkele dagen tot meerdere weken). Je kan er je hele uitrusting op meenemen: tent, slaapzak, persoonlijke spullen.

Let op: alle aangegeven temperaturen zijn indicatief. Ze helpen je bij je keuze, maar ze zijn geen absolute waarheid

Ook al testen we onze uitrusting op de koudste plaatsen op aarde en zorgen onze gestandaardiseerde labtests voor een hoge objectiveringsgraad, toch zijn temperatuurvoorkeuren ook heel persoonlijk en ervaart iedereen koude anders. In extreme omstandigheden is het dus belangrijk om in gedachten te houden dat deze temperaturen indicatief zijn. Elk individu moet zijn uitrusting aanpassen aan zijn eigen behoeften om zijn eigen veiligheid te garanderen.

Welke outfit? Onze testpop in het lab werd uitgerust volgens het laagjesprincipe, met lagen specifiek voor poolgebied.

Outfit gebruikt tijdens de metingen die we hebben gedaan in het lab, op een warmtepop:

- 3-in-1 HERENPARKA ARCTIC 500 DRY
- Salopet Forclaz ARCTIC BIB 500 DRY LCT-ECH-14188-2
- Muts - Quechua baselayer LCT-ECH-14189-2
- Quechua sokken LCT-ECH-14195-2
- Quechua fleece LCT-ECH-14190-2
- Trekkinghandschoenen
- Schoenen

Garantie

5 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 84% Polyamide, 16% Elastaan Hoofdvoering 100% Polyamide Garnering 100% Stof op mouw 86% Polyamide, 14% Membraan 100% Polyurethaan Warme binnenvoering 100% Capuchon 100% Acryl ILS band 80% Polyamide, 20% Elastaan Zak 74% , 26% Elastaan Kraag 57% Polyurethaan, 43%

VOORRAADADVIES

Opbergen op een droge en luchtige plek.

TESTS

Om je te helpen een doeltreffende outfit samen te stellen, vermeldt Forclaz in samenwerking met Decathlon Research de aanbevolen gebruikstemperaturen bij artikelen voor heel koude omgevingen. De tests hiervoor worden uitgevoerd in een klimaatkamer waar de thermische isolatie gemeten wordt op een pop. Die resultaten worden aangevuld met fysiologisch onderzoek door de teams van Decathlon Research om het kou/warmtegevoel in een echte situatie te berekenen.

Goedgekeurd door

Al onze modellen worden in de praktijk getest door representatieve testers, en die tests vullen we aan met proeven in ons eigen lab. Die tweeledige testmethode is een complete en veeleisende manier om het technisch karakter en het design van de FORCLAZ-producten te ontwikkelen en continu bij te schaven. En ook met de feedback van onze klanten gaan we aan de slag, zo verbeteren we voortdurend onze collecties.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Waterdichte 3-in-1 parka voor poolreizen dames Arctic 900 modulair -33°C

VIDEO

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN