Ontdek onze nieuwe parka sh500 u-warm

Bijna klaar voor de koude winter, maar nog op zoek naar een winterjas? Bekijk onze nieuwste parka's. Een parka is een warme, lange winterjas. Wil jij weten wat de unieke gebruiksgemakken van onze nieuwe parka SH500 U-warm zijn? Lees dan snel verder.

Ontdek onze nieuwe parka SH500 U-warm

1. Het gebruiksgemak

Onze nieuwe parkajas SH500 U-Warm bestaat uit slimme details, bedacht en ontwikkeld door ons team in Frankrijk om tot in wel -20 graden warm te blijven.

1. De parka heeft 2 steekzakken, 2 klepzakken aan de buitenkant, 1 afsluitbare binnenzak en ook nog 2 netstof binnenzakken waar je snel en gemakkelijk bij kunt. Zo kun je tijdens (lange) wandelingen je spullen veilig opbergen.

2. Ook kun je deze jas makkelijk met handschoenen aan open en dichtdoen. De centrale ritssluiting heeft een lange runner en de drukknopen zijn voorzien van een duimopening zodat je ook met dikke handschoenen aan de jas open en dicht kan doen. Wel zo makkelijk wanneer je in de kou liever je handschoenen niet uittrekt!

3. De jas is waterdicht. De hoofdnaden van deze jas zijn afgedicht. Aan de binnenkant van de jas kleven we waterdichte tape op de naden zodat langs daar geen water kan binnendringen.
We hebben de waterdichtheid getest met een douchetest die speciaal werd opgezet om een regenbui van 2 uur na te bootsen. Daarnaast is de jas in de praktijk getest door verschillende testpersonen, in alle mogelijke omstandigheden, zodat we kunnen garanderen dat hij perfect geschikt is voor het gebruik.

4. Onderaan de parka bevinden zich 2 comfortritsen, deze zorgen ervoor dat je comfortabel voorover kunt buigen of zitten. De parka is ruim genoeg om meerdere lagen onder te dragen. Onder de ritssluiting bracht ons team een brede flap aan om koude lucht buiten te houden. Onderaan is de jas aan te spannen. Dit alles zorgt ervoor dat hij je gegarandeerd warm houdt tot een buitentemperatuur van -20°C.

Parka

2. Kies jouw stijl

1. Ons Quechua team heeft de jas ontwikkeld in verschillende kleuren, van licht tot donker, zodat er voor ieder iets wils is. Zo is de dames parka SH500 Ultrawarm verkrijgbaar in onder andere het donkergroen, donkerblauw en lichtblauw. De variant voor heren is beschikbaar in zwart, donkergroen en donkerblauw. De parka is ruim genoeg om een fleece of trui onder te dragen, zodat je verschillende lagen aan kunt trekken.

2. De parkajas bevat een kraag van nepbont die je beschermt tegen de kou en sneeuw. Deze kraag is gemakkelijk afneembaar. Zo kun je wanneer je voor een rustigere uitstraling wilt gaan ervoor kiezen om deze eraf te halen. De polsbandjes aan de uiteinden van de parkajas zorgen ervoor dat hij mooi afsluit. Voor de dames parka geldt dat er in het midden van de jas een taille-elastiek zit. Ook deze zorgt ervoor dat de jas mooi afsluit.

3. Kies voor duurzaam! De parka SH500 U-warm behoort to onze EcoDesign producten. Dit zijn producten die op duurzame wijze zijn ontwikkeld om het milieu te beschermen. Deze parka heeft tot 13% minder CO2-uitstoot geleid in vergelijking met ons vorige model. Om ons te vergewissen van de duurzaamheid van onze producten doen we ook tests op de gekozen materialen: bestandheid tegen wrijving en slijtage, kleurvastheid en bestandheid tegen vaak wassen. Al die tests werden uitgevoerd op het materiaal van deze jas, zodat je de parka lang kunt gebruiken.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn jas 100% waterdicht is?
De buitenstof van deze jas voor extreme kou is waterdicht gemaakt door er een coating op aan te brengen. Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm weerstaat dus aan een druk van 2000 mm water (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van 2 uur).

Vaak komt er langs de naden water binnen. Zijn de naden van deze jas waterdicht?
De hoofdnaden van deze jas zijn afgedicht. Aan de binnenkant van de jas kleven we waterdichte tape op de naden zodat langs daar geen water kan binnendringen.
We hebben de waterdichtheid getest met een douchetest die speciaal werd opgezet om een regenbui van 2 uur na te bootsen. Daarnaast is de jas in de praktijk getest door verschillende testpersonen, in alle mogelijke omstandigheden, zodat we kunnen garanderen dat hij perfect geschikt is voor het gebruik.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn jas zijn technische eigenschappen behoudt?
Het waterafstotend vermogen van een stof is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo neemt de kleding geen water op en blijft deze licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald (wij adviseren bij elke wasbeurt). In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

Welke kleding trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?
Om je lekker warm te houden in de winter, bij elk soort activiteit, gaat er niets boven het drielagensysteem:
Laag 1: Technische onderkleding die vocht afvoert zodat je huid droog blijft.
Laag 2: De tweede laag (fleecejack, trui) houdt je warm en voert eveneens het vocht af.
Laag 3: Een jas die beschermt tegen de weersomstandigheden: regen, sneeuw, wind.
Het geheel moet ademend zijn zodat vocht wordt afgevoerd.

Hoe werkt de garantie?
Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.