De 4 voordelen van onze parka sh500 ultra-warm

Winter in Nederland: soms koel, soms koud en soms extreem koud met sneeuw of regen. Het typische Nederlandse weer vraagt om een jas die jou beschermt in al deze weersomstandigheden. Al eens aan een parka gedacht? Wij geven jou hieronder 4 voordelen van onze populaire parkajas SH500 ultra-warm.

De 4 voordelen van een parka

1. Warmte

Een parka is een winterjas die geschikt is voor verschillende koele weersomstandigheden. Voor zowel in Nederland als in bijvoorbeeld het hoge Noorden kun je deze parka goed gebruiken. Onze parka kan namelijk tot wel -20 graden warmte bieden! De isolatie bestaat uit een dikke wattering, een synthetisch materiaal dat isoleert doordat de vezels lucht vasthouden (dubbele laag in de romp, enkele laag in de mouwen). Onder de ritssluiting brachten we een brede flap aan om koude lucht buiten te houden. Onderaan is de jas aan te spannen. Dit alles zorgt ervoor dat hij je gegarandeerd warm houdt tot een buitentemperatuur van -20°C.

2. Waterdichtheid

De jas heeft een waterdichte buitenstof die geen water of wind doorlaat. Als je in de winter warm wil blijven, moet je ook je lichaamsuiteinden goed beschermen (hoofd, handen, voeten). De anti-blizzard capuchon met afneembaar nepbont, de mouwboordjes en de opstaande kraag houden koude lucht buiten. De hoge steekzakken met fleece voering zijn perfect om je handen warm te houden. De buitenstof van deze jas voor extreme kou is waterdicht gemaakt door er een coating op aan te brengen. Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm weerstaat dus aan een druk van 2000 mm water (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van 2 uur).
De hoofdnaden van deze jas zijn afgedicht. Aan de binnenkant van de jas kleven we waterdichte tape op de naden zodat langs daar geen water kan binnendringen.
We hebben de waterdichtheid getest met een douchetest die speciaal werd opgezet om een regenbui van 2 uur na te bootsen. Daarnaast is de jas in de praktijk getest door verschillende testpersonen, in alle mogelijke omstandigheden, zodat we kunnen garanderen dat hij perfect geschikt is voor het gebruik.

3. Het gebruiksgemak

Onze parkajas bestaat uit ontzettend slimme details. De parka heeft namelijk 2 steekzakken, 2 klepzakken aan de buitenkant, 1 afsluitbare binnenzak en ook nog 2 netstof binnenzakken waar je snel en gemakkelijk bij kunt. Ook kun je deze jas makkelijk met handschoenen aan weer uittrekken. De drukknopen zijn namelijk voorzien van een duimopening. Onderaan de parka bevinden zich 2 comfortritsen, deze zorgen ervoor dat je comfortabel voorover kunt buigen of zitten. De bontraag kun je ook eraf halen, mocht dit gewenst zijn. Bevind je je in extreem koude weersomstandigheden? De parka is ruim genoeg om een fleece of trui onder te dragen.

De 4 voordelen van een parka

4. Duurzaamheid op twee manieren

Onze parkajas is duurzaam op twee verschillende manieren. De eerste heeft te maken met hoelang de jas meegaat en de tweede met hoe de jas geproduceerd is. Wij leggen het jou uit:

1. Ons team wil ervoor zorgen dat de parkajas zo lang mogelijk meegaat. Daarom doen we tests op de gekozen materialen: bestandheid tegen wrijving en slijtage, kleurvastheid en bestandheid tegen vaak wassen. Al die tests werden succesvol uitgevoerd op het materiaal van deze jas. Zo weet je zeker dat je jas meerdere winters meegaat!

2. Deze parkajas is EcoDesign. Een deel van onze producten behoort tot EcoDesign. Dit houdt in dat het op duurzame wijze geproduceerd is. Bij Quechua weten we dat actie moeten ondernemen om de natuur, waar we zo van houden, te beschermen. Deze parka is van gerecycled polyester gemaakt. Zo ligt onze CO2-uitstoot zelfs al 13% lager in vergelijking met ons vorige model!

Wil jij ook meehelpen om onze leefomgeving te beschermen? Repareren is altijd beter dan weggooien! Bepaalde onderdelen kunnen in de loop van de tijd slijten, deze kun je gemakkelijk vervangen. Ook kun je de parka natuurlijk altijd een tweede leven geven door het aan een ander te geven of te verkopen.

Parka sh500 ultra warm voor dames en heren 

Onze heerlijk warme parka SH500 is er in een dames- en herenuitvoering. 

De 4 voordelen van onze  parka SH500 ultra-warm

Dames parka sh500 u-warm

De 4 voordelen van onze  parka SH500 ultra-warm

Heren parka sh500 u-warm