QUECHUA

Warme en waterdichte 3-in-1 wandeljas SH500 MTN -8°C kinderen 7-15 jaar

€64,99
Ref. : 8586046

Is je kind zelfs bij koud weer een echte avonturier? Je hoeft niet langer te kiezen tussen warmte, waterdichtheid en techniciteit. Deze 3-in-1 jas is erg warm en gemakkelijk aanpasbaar aan elk weer.

Vincent ontwikkelde deze warme 3-in-1 jas zodat je kind hem kan aanpassen volgens de temperatuur en zowel in de herfst als in de winter kan dragen.

Kleur: Carbongrijs / Carbongrijs / Donker cyaanblauw

Maattabel
  • 123-130CM 7-8J 10 stuks
  • 131-140CM 8-9J 10 stuks
  • 141-150CM 10-11J 10 stuks
  • 151-160CM 12-13J 10 stuks
  • 161-172CM 14-15J 10 stuks

Aantal:

Productvoordelen

Warmte

Comforttemperatuur: -8,5°C Vulling van 100 g/m² in de jas + 1 fleece vest

Modulariteit

Waterdichte 3-in-1 jas met uitneembare hybride fleece jas.

Waterdichtheid

Jas met waterdichtheid van 5000 mm H2O (Schmerber). Alle naden zijn afgedicht.

Ademend vermogen

2 ventilatieritsen opzij.

Beperkt het binnendringen van sneeuw

Verstelbare capuchon met vulling, jas aan te spannen aan de polsen en onderaan.

Technische informatie

Gebruik van het 3-in-1 systeem

Om de jas en de fleece jas aan elkaar vast te maken, zitten er lussen in de kraag en aan de mouwboorden van de fleece. En in de jas vind je op dezelfde plek lipjes die je vastmaakt aan die lussen.
Zo vormen jas en fleece één geheel.

Hoe houdt deze jas mijn kind lekker warm?

We voeren een vergelijkende studie uit in een klimaatkamer, bij een gesimuleerde wandeling bij lichte wind (5 km/u).
De comforttemperatuur is de berekende luchttemperatuur waarbij 70% van de gebruikers een licht warm gevoel heeft.
Voor deze jas bedraagt die temperatuur -8,5°C.
De ene persoon kan weliswaar wat beter tegen de kou dan de andere.

Fleece: isolatie dankzij lucht

Fleece houdt de lucht vast door zijn volumineuze structuur. Die luchtlaag is isolerend en houdt zo het lichaam warm. Door de stof te ruwen, kan ze lucht vasthouden.

DE WATERDICHTHEID VAN DEZE JAS

De waterdichtheid van een jas is niet beperkt tot die van de materialen: ook de manier waarop de verschillende delen in elkaar gezet zijn speelt een belangrijke rol.
Decathlon meet altijd de waterdichtheid van de hele jas, ongeacht of de naden thermisch verlijmd zijn of gestikt en daarna afgedicht. Dat doen we met een douchetest die we zelf ontwikkelden en die regenbuien van verschillende intensiteit nabootst.
Zo beschermt deze waterdichte jas tegen regenbuien van 12 cm regen in 2 uur tijd.

DE WATERDICHTHEID VAN DE ONDERDELEN VAN DEZE JAS

De waterdichtheid van een jas, die wordt verkregen door een coating of membraan, wordt gemeten in Schmerber of mm H2O (de druk die wordt uitgeoefend door een waterkolom). Hoe hoger dit getal, hoe beter waterdicht de stof is.
Deze jas is gemaakt van een waterdichte stof (norm JIS 1092) die bestand is tegen 5000 mm H2O (Schmerber) voor het wassen.

Wat betekent: "alle naden zijn afgedicht"?

Alle naden van deze jas zijn afgedicht. Aan de binnenkant van de jas brengen we waterdichte tape aan op de naden zodat daar geen water kan binnendringen.
We hebben de waterdichtheid getest met een douchetest die speciaal werd opgezet om een regenbui van 2 uur na te bootsen. Daarnaast is de jas in de praktijk getest door verschillende testpersonen, in alle mogelijke omstandigheden, zodat we kunnen garanderen dat het model perfect geschikt is voor het gebruik.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn jas de technische eigenschappen behoudt?

Het waterafstotend vermogen van een stof is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo neemt de stof geen water op en blijft de stof licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald (we adviseren bij elke wasbeurt). In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

Winddicht:

De stof wordt waterdicht en dus ook winddicht gemaakt door op de binnenkant een coating of membraan aan te brengen. Een stof die waterdicht is, heeft immers alle technische eigenschappen om ook winddicht te zijn. Bescherming tegen de wind is erg belangrijk, zowel in activiteit als in rust, omdat wind het lichaam sterk afkoelt.

Welke kleding trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

Om je lekker warm te houden in de winter, bij elk soort activiteit, gaat er niets boven het drielagensysteem:
Eerste laag: Technische onderkleding die vocht afvoert zodat je huid droog blijft.
Tweede laag: een midlayer (fleecevest, trui) die je warm houdt en ook vocht naar buiten afvoert.
Derde laag: Een jas die beschermt tegen de weersomstandigheden: regen, sneeuw, wind.
Het geheel moet ademend zijn om het vocht af te voeren.

Praktische details:

2 afsluitbare steekzakken in de jas + 1 netstof zak binnenin. 1 afsluitbaar smartphonezakje in de fleece jas. Vaste, verstelbare, waterdichte en gewatteerde capuchon.

Zal mijn jas lang meegaan, ook als ik hem regelmatig draag?

Om ons te vergewissen van de levensduur van onze producten doen we tests op de gekozen materialen: bestandheid tegen wrijving en slijtage, kleurvastheid, bestandheid tegen vaak wassen. Al die tests werden uitgevoerd op het materiaal van deze jas.

Gebruiksadvies

Gebruik van het 3-in-1 systeem.
Om de jas en het fleece vest aan elkaar vast te maken, zitten er lussen in de kraag en aan de mouwboorden van de fleece. En in de jas vind je op dezelfde plek lipjes die je vastmaakt aan die lussen.
Zo vormen jas en fleece één geheel.We raden aan de jas en de fleece wel apart te wassen.

Hoe werkt de garantie?

Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of abnormaal gebruik.

Garantie

2 jaar

Gewicht

123-130CM 7-8J : 0.8 kg
131-140CM 8-9J : 0.88 kg
141-150CM 10-11J : 0.94 kg
151-160CM 12-13J : 1.02 kg
161-172CM 14-15J : 1.2 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Stof binnenkant 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Garnering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Hoofdvoering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Zijnaad 91% Polyethyleentereftalaat (PET), 9% Elastaan Stof buitenkant 100% Polyamide Zak 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Onderarm 91% Polyethyleentereftalaat (PET), 9% Elastaan Coating 100% Polyurethaan Membraan 100% Polyurethaan ILS band 82% Polyamide, 18% Elastaan

VOORRAADADVIES

Laat de jas altijd eerst goed drogen voor je hem weghangt, bij voorkeur op een kleerhanger om te vermijden dat plooien de stof beschadigen, en in een droge ruimte.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk). Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig in de praktijk getest. We zijn er immers van overtuigd dat onze artikelen gebruiken in echte omstandigheden de enige manier is om ze continu te verbeteren.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 40° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Reviews

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook