YONEX

Badmintonracket Nanoflare 001 Feel groen

€39,99
Schrijf als eerste een review
Ref. : 8815425

Voor wie af en toe badminton speelt en op zoek is naar wendbaarheid en tolerantie.

Dit koplichte racket is bedoeld voor verdedigende spelers. Het gewicht van 78 g biedt snelheid en speelcomfort. Dankzij de flexibele steel kan je de shuttle verder slaan.

Aantal:

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Omgaan met

Gewicht van 78 g en koplicht voor veel racketsnelheid

vergeving

Soepele steel en ISOMETRISCH frame om verder te slaan, zelfs als je de shuttle minder goed raakt

Gebruikerscomfort

SOLID FEEL CORE die de trillingen tijdens de slag vermindert

Technische informatie

Beschrijving van de reeks NANOFLARE

Rackets gericht op snelheid met NANOFLARE (vervangt de reeks NANORAY) om te beantwoorden aan de eisen bij verdedigend spelen of dubbelspel. De rackets zijn in meerdere of mindere mate koplicht om de swingsnelheid en wendbaarheid te versterken zodat de shuttle meer versnelling meekrijgt.

Gewicht

78 g - 5U (75-79 g).
Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Rackets variëren in gewicht van 60 gram tot meer dan 100 gram, de gewichtsklassen worden uitgedrukt in 'U'. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het zal zijn. Het zal ook comfortabeler zijn en je hebt minder kans op armblessures. Met een licht racket kan je de arm sneller bewegen maar het racket zal dan weer minder kracht bieden. Een zwaarder racket biedt meer power maar is minder comfortabel.

Buigzaamheid

Flexibel.
De flexibiliteit is het vermogen van de steel om mee te buigen tijdens de slag. De flexibiliteit van een racket gaat van flexibel tot stijf. Hoe flexibeler de steel, hoe toleranter het racket en hoe verder je de shuttle kan slaan, maar hoe minder speelsnelheid het racket zal bieden. Hoe stugger de steel, hoe meer respons het racket biedt, maar je hebt een goede armsnelheid nodig en fouten worden sneller afgestraft.

Balans

Koplicht.
De balans geeft aan hoe het de gewichtsverdeling van het racket is. Het balanspunt wordt aangegeven in millimeter en gemeten vanaf de onderkant van de steel. Hoe meer het balanspunt naar de steel toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket is dan weer zwaarder en lastiger om te hanteren.

Samenstelling

Grafiet.
De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets in grafiet/aluminium of volledig in grafiet zijn lichter en een goede keuze voor beginners en gevorderden. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor ervaren spelers.

Lengte

675 mm 10 mm langer.
De lengte van een racket wordt uitgedrukt in millimeter, een racket voor volwassenen heeft een lengte van 660 mm tot 680 mm. In feite is het de steel van het racket die langer of korter is. Hoe korter het racket, hoe wendbaarder en hoe meer gevoel het biedt. Hoe langer, hoe hoger de swingweight en hoe meer power.

Gripmaat

G4 = medium (85-89 mm).
De gripmaat wordt uitgedrukt in millimeter. De grip varieert van 75 mm tot meer dan 90 mm en de diktes zijn ingedeeld in gripmaten die worden aangegeven met 'G'. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van hand. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Originele snaren

De rackets zijn in de fabriek bespannen met een Yonex-snaar van 0,70 mm dik die niet verkrijgbaar is in de handel. Alleen de toprackets made in Japan worden geleverd met een BG 65-snaar van 0,70 mm dik.

Fabrieksbespanning en aanbevolen spankracht

Originele spankracht 8-10 kg.
Door het merk aanbevolen spankracht: 8-12 kg.
Rackets hebben een fabrieksbespanning van 8 tot 10 kg, afhankelijk van het spanningsverlies tijdens het transport. Elk merk vermeldt een aanbevolen spankracht, meestal tussen 8 en 12 kg. Dat om te vermijden dat tijdens het bespannen het frame breekt of een snaar knapt. Tot slot zijn bepaalde rackets met verstevigd frame bestand tegen een spankracht tot 16 kg.

Snaarpatroon:lengtesnaren x dwarssnaren, Instructie voor het bespannen bij 72 tubes B = onderaan, H = bovenaan

22x22.
Instructie voor het bespannen met de 4 knopen methode
Lengtesnaar: begin bovenaan in het midden en bespan tot B9. Ga via B12 naar H11 en keer dan terug naar H10 en verder naar beneden tot B10. Eindig door een knoop te leggen op tube B8. (doe hetzelfde voor de tegenoverliggende kant)
Dwarssnaar: Leg een knoop op de tube B6 en begin met de dwarssnaren vanaf B9. Ga door met de dwarssnaren tot H7 en eindig door een knoop te leggen op tube H5.

Isometric

Het ISOMETRISCHE concept vergroot de sweetspot met 7%*. Vergeleken met een conventioneel rond frame genereert een ISOMETRISCH racket met vierkante vorm een grotere sweetspot doordat de kruising tussen hoofd- en dwarssnaren geoptimaliseerd is.

SOLID FEEL CORE

Specifiek materiaal binnen in het racket dat de trillingen in de steel vermindert voor meer comfort bij het slaan

CONTROL SUPPORT CAP

De top cap biedt een plat oppervlak dat 88% breder is dan bij een gewoon racket waardoor het racket beter in de hand te nemen is en meer controle biedt.

SONIC FLARE SYSTEM

Nieuw, plat en superdun frameprofiel dat vervormt bij de impact van de shuttle voor meer snelheid bij het slaan

Slim Shaft

De dunnere steel van het racket zorgt ervoor dat het racket beter door de lucht klieft, voor krachtige en snelle slagen.

Artikelcode en kleur

NF-001F groen

Referentie van de leverancier

231-NF001F-003

Herkomst

China

Garantie

Op het frame is 1 jaar garantie bij normaal gebruik, op de snaren is geen garantie.

Gewicht

0.3 kg

Overige informatie

Product samenstelling

FRAME: grafiet, Steel: Grafiet

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

Reviews

Bekijk ook