BABOLAT

Badmintonracket X-feel Origin zwart rood

€109,99
Schrijf als eerste een review
Ref. : 8883716

Voor wie regelmatig intensief badminton speelt en op zoek is naar veelzijdigheid en controle.

Dit racket met neutrale balans is bedoeld voor veelzijdige spelers. Het gewicht van 85 g zorgt voor power. De halfstijve steel biedt precisie en zorgt ervoor dat de shuttle verder vliegt.

Aantal:
Bezorging:

2 tot 3 dagen

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Kracht

Gewicht van 85 gram voor stevigere slagen

Omgaan met

De klasse 3U biedt een ideaal compromis van power, wendbaarheid en respons

Controle

Halfstijve steel en neutrale balans voor maximale precisie

Snelheid

Geïntegreerde snaarbeschermers voor een betere aerodynamica

Technische informatie

Beschrijving van de nieuwe X-FEEL-reeks

De nieuwe POWER-serie van Babolat met de nieuwe X-FEEL-rackets. 4 modellen speciaal ontwikkeld voor elk niveau, voor meer power en speelbaarheid.

Gewicht X-FEEL ORIGIN onbespannen: 85 g - 3U (85-89 gram)


Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Rackets variëren in gewicht van 60 gram tot meer dan 100 gram, .de gewichtsklassen worden uitgedrukt in 'U'. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het zal zijn. Het zal ook comfortabeler zijn, je hebt minder kans op armblessures en je kan meer snelheid maken. Een zwaarder racket biedt dan weer meer power.

Flexibiliteit X-FEEL ORIGIN: Halfstijf

De flexibiliteit is het vermogen van de steel om te vervormen tijdens de slag. De flexibiliteit van een racket gaat van soepel tot stijf. Hoe flexibeler de steel, hoe vergevingsgezinder het racket, hoe meer speelcomfort en hoe verder je de shuttle kan slaan. Een stijvere steel biedt dan weer meer power en precisie, maar je moet je arm snel genoeg kunnen bewegen. Een stijf racket is ook minder vergevingsgezind.

Balans X-FEEL ORIGIN: Neutraal

De balans geeft aan hoe de gewichtsverdeling van het racket is. Het balanspunt wordt aangegeven in millimeter en gemeten vanaf de onderkant van de greep. Hoe meer het balanspunt naar de greep toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket voelt dan weer zwaarder aan en is lastiger om te hanteren.

Samenstelling X-FEEL ORIGIN: HM grafiet


De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets in grafiet/aluminium of volledig in grafiet zijn lichter en een goede keuze voor beginners en gevorderden. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor expert spelers.

Lengte X-FEEL ORIGIN: 675 mm


De lengte van een racket voor volwassenen wordt uitgedrukt in millimeter en gaat van 660 tot 680 mm. Enkel de lengte van de steel van het racket varieert. Hoe korter die steel, hoe wendbaarder het racket en hoe meer gevoel het biedt. Hoe langer, hoe hoger de swingweight en hoe meer power.

Gripmaat X-FEEL ORIGIN: maat 2 --> G4


De gripmaat wordt uitgedrukt in millimeter. De grip varieert van 75 mm tot meer dan 90 mm en de diktes zijn ingedeeld in gripmaten die worden aangegeven met 'G'. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van greep. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Originele snaren

Het racket is in de fabriek bespannen met een zwarte Babolat I Feel 70-snaar van 0,70 mm dik.

Oorspronkelijke spanning X-FEEL ORIGIN: 8-9 kg/18-20 lbs

De spanning wordt uitgedrukt in kilogram (kg) of pond (lbs). De rackets worden bespannen tot ongeveer 9 kg (20 lbs), maar dat kan wat lager liggen omdat de besnaring met de tijd wat aan spanning verliest.

Maximaal aanbevolen spanning X-FEEL ORIGIN: 12 kg/27 lbs

Babolat vermeldt voor zijn rackets een maximaal aanbevolen spanning om te vermijden dat tijdens het bespannen het frame breekt of een snaar knapt.

Snaarpatroon X-FEEL ORIGIN: 20x21

Het snaarpatroon wordt uitgedrukt in aantal verticale snaren x aantal horizontale snaren. Bij badminton spreken we dan over lengtesnaren x dwarssnaren. Deze configuratie verbetert de grip en biedt meer reactievermogen.

Instructie voor het bespannen voor 82 snaarbeschermers: B = onderaan, H = bovenaan

Instructie voor het bespannen met de 4-knopenmethode.
Lengtesnaar: begin bovenaan in het midden en bespan tot H13 (sla de tubes H8, H10, H12 en B9; B11 over). Leg een knoop bij H9. (doe hetzelfde voor de andere kant)
Dwarssnaar: begin bovenaan in het midden, bespan vanaf B23 tot B8 (sla de tubes B12 en B10 over) en leg een knoop bij B7. Ga verder met de dwarssnaren bovenaan vanaf H19 tot H8 (sla de tubes H13, H11 en H9 over) en leg een knoop bij H6.

SPEED AERO

Een aerodynamischer racket dankzij de in het frame geïntegreerde snaarbeschermers, voor meer power en wendbaarheid.

X-FEEL TECH

De frames worden gemaakt in dezelfde mallen als de originele X-Feel-rackets en zijn stijver om vervorming tot een minimum te beperken, voor meer gevoel.

Referentie van de leverancier

601450

Herkomst

China

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

Reviews

Bekijk ook