BABOLAT

Badmintonracket X-feel Rise

€59,99
Schrijf als eerste een review
Ref. : 8880344

Voor wie regelmatig badminton speelt en op zoek is naar veelzijdigheid en comfort.

Dit racket met neutrale balans is bedoeld voor veelzijdige spelers. Het gewicht van 85 g zorgt voor power. De soepele shaft biedt speelcomfort en zorgt ervoor dat je de shuttle ver kan slaan.

Aantal:
Bezorging:

2 tot 3 dagen

Productvoordelen

Kracht

Gewicht van 85 gram voor stevigere slagen

Gebruikerscomfort

Soepele shaft en verbeterd frame voor gemakkelijkere slagen aan de baseline

Controle

Neutrale balans, zodat je nauwkeurig kunt slaan

Technische informatie

Beschrijving van de nieuwe X-FEEL-reeks

Nieuwe POWER-reeks van Babolat met de nieuwe X-FEEL-rackets. 4 modellen speciaal ontwikkeld voor elk niveau, voor meer power en speelbaarheid.

Gewicht onbesnaard XFEEL RISE: 85 g - 3U (85-89 gram)


Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Rackets variëren in gewicht van 60 gram tot meer dan 100 gram, de gewichtsklassen worden uitgedrukt in 'U'. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het zal zijn. Het zal ook comfortabeler zijn, je hebt minder kans op armblessures en je kan meer snelheid maken. Een zwaarder racket biedt dan weer meer power.

Flexibiliteit X-FEEL RISE: soepel

De flexibiliteit is het vermogen van de shaft om mee te buigen tijdens de slag. De flexibiliteit van een racket gaat van soepel tot stijf. Hoe flexibeler de shaft, hoe vergevingsgezinder het racket, hoe meer speelcomfort en hoe verder je de shuttle kan slaan. Een stijvere shaft biedt dan weer meer repulsie en precisie, maar je hebt een goede armsnelheid nodig en fouten worden sneller afgestraft.

Balans X-FEEL RISE: Neutraal

De balans geeft aan hoe de gewichtsverdeling van het racket is. Het balanspunt wordt aangegeven in millimeter en gemeten vanaf de onderkant van de greep. Hoe meer het balanspunt naar de greep toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket voelt dan weer zwaarder aan en is lastiger om te hanteren.

Samenstelling X-FEEL RISE: HM grafiet


De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets in grafiet/aluminium of volledig in grafiet zijn lichter en een goede keuze voor beginners en gevorderden. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor expert spelers.

Lengte X-FEEL RISE: 675 mm


De lengte van een racket voor volwassenen wordt uitgedrukt in millimeter en gaat van 660 tot 680 mm. Enkel de lengte van de shaft van het racket varieert. Hoe korter die shaft, hoe wendbaarder het racket en hoe meer gevoel het biedt. Hoe langer, hoe hoger de swingweight en hoe meer power.

Gripmaat X-FEEL RISE: maat 2 --> G4


De gripmaat wordt uitgedrukt in millimeter. De grip varieert van 75 mm tot meer dan 90 mm en de diktes zijn ingedeeld in gripmaten die worden aangegeven met 'G'. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van greep. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Originele snaren

Het racket is in de fabriek bespannen met een zwarte Babolat I Feel 70-snaar van 0,70 mm dik.

Oorspronkelijke spanning X-FEEL RISE: 8-9 kg/18-20 lbs

De spanning wordt uitgedrukt in kilogram (kg) of pond (lbs). De rackets worden bespannen tot ongeveer 9 kg (20 lbs), maar dat kan wat lager liggen omdat de besnaring met de tijd wat aan spanning verliest.

Maximaal aanbevolen spanning X-FEEL RISE: 12 kg/27 lbs

Babolat vermeldt voor zijn rackets een maximaal aanbevolen spanning om te vermijden dat tijdens het bespannen het frame breekt of een snaar knapt.

Snaarpatroon X-FEEL RISE: 20*21

Het snaarpatroon wordt uitgedrukt in aantal verticale snaren x aantal horizontale snaren. Bij badminton spreken we dan over lengtesnaren x dwarssnaren. Deze configuratie verbetert de grip en biedt meer reactievermogen.

Instructie voor het bespannen voor 78 ringetjes: B = onderaan, H = bovenaan

Instructie voor het bespannen met de 4-knopenmethode.

Lengtesnaar: begin bovenaan in het midden en bespan afwisselend elke 2 lengtesnaren links, dan rechts, tot aan H11 (sla de ringetjes B10 en H10 over) en eindig door een knoop te leggen in H7. Dwarssnaren: begin onderaan met de dwarssnaren vanaf B10 en leg een knoop bij B8. Ga verder met de dwarssnaren tot H8 (sla B11 en H11 over) en leg een knoop bij H6.

SHOT OPTIMIZER

De grootte van het slagvlak is verhoogd tot 360 cm² (55,8 inch), door de verbetering van de vorm van het frame. Het grotere slagvlak zorgt voor een grotere sweet spot en dus een vergevingsgezinder racket, voor meer speelcomfort.

Referentie van de leverancier

601439

Herkomst

China

Garantie

Op het frame krijg je 1 jaar garantie bij normaal gebruik, op de snaren krijg je geen garantie.

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

Reviews

Bekijk ook